עבור לתוכן

איזה מחיר כדאי לדרוש על הנייד הבא?

Featured Replies

פורסם

חבר שלי רוצה למכור נייד שלו אחרי שנה בשימוש

המחשב הוא של חברת alienware

מעבד T8100

geforce 8600M gt

120gb hd

1 giga

איזה מחיר כדאי לו לדרוש עליו לא ידעתי כל כך מה להגיד לו?

ואם מישהו יודע עם מעבדות שמטפלות במחשבי DELL בארץ יטפלו גם במחשבי ALIENWARE

פורסם

מחשב "בן שנה" עם 120GB על הקשיח וגיגה יחיד של זכרון? ::)

פורסם

זה ממש לא בעיה. משדרגים קלי-קלות. אם כי בפירוש מוריד מהערך.

הדברים המרכזיים במחשב יד שנייה:

1. אחריות. גם אם עדיין יש, אני מניח שהיא לא תקפה בארץ.

2. המצב של הסוללה - כמה זמן היא מחזיקה (למרות שספק שזה מעניין אנשים שמתעניינים במחשב כזה).

3. המצב הפיזי של המחשב - האם יש פגמים פיזיים/קוסמטיים כלשהם, ואם כן - אילו.

4. תקינות של כל הרכיבים (מן הסתם)

רכיבי הליבה (מעבד/כרטיס מסך) חזקים יחסית למחשב בסיסי, אפילו היום. אבל הכרטיס שייך לסדרה הבעייתית של nVidia, וכשמדובר במחש ללא אחריות, זה סיכון לא קטן לכל קונה.

פורסם

זה ממש לא בעיה. משדרגים קלי-קלות. אם כי בפירוש מוריד מהערך.

זאת לא הייתה הכוונה שלי. התכוונתי לגיד שאם המחשב הזה באמת בן שנה אני צנצנת.

פורסם

המעבד בשוק רק מינואר 2008 (קישור). כך שהכי "זקן" שהמחשב הזה יכול להיות הוא רק שנה וחצי.

מחשבים עם המעבד הזה יוצרו גם בתחילת 2009.

לא נדיר למצוא מפרטים עם מעט זיכרון, ודיסק קשיח קטן. ברוב אתרי היצרנים בארה"ב (ואני מניח ששם נקנה המחשב) מתחילים מקונפיגורציית בסיס עלובה להחריד (כדי להוריד את המחיר ההתחלתי - זה תכסיס פסיכולוגי שעובד נפלא על אנשים). אפשר למצוא גם מחשבים עם מעבד 2.8GHZ וכונן קשיח 80GB...

פורסם

אבל הכרטיס שייך לסדרה הבעייתית של nVidia, וכשמדובר במחשב ללא אחריות, זה סיכון לא קטן לכל קונה.

לא בדיוק נכון, רוב הסיכויים שבדגם הזה מדובר על כרטיס מסך שמחובר דרך סלוט MXM, ולכן הוא לא שייך לסדרה הבעייתית

פורסם

לפי הבנתי, כל השבבים של G84/G86 באשר הם, הם בעייתיים, MXM או לא. אם יש לך מידע אחר, אשמח לראות.

בכל מקרה, אם זה MXM, זה קצת פחות נורא, כי במקרה של כשל אפשר להחליף את הכרטיס בלבד ולא את כל הלוח...

פורסם

DELL אישרה את התקלה רק בלוחות שהכרטיס מסך מולחם עליהם.

שאר החברות הציגו שהתקלה נבעה גם בלוחות הללו.

ועד כה, לא שמעתי על מקרה שבו הכרטיס מסך החיצוני גרם לתקלה זהה.

פורסם
  • מחבר

המחשב אכן נקנה בארה"ב לא שמעתי שמוכרים alienware בארץ...

הוא כן בן שנה ובא עם הארד דיסק של 120 בלבד וג'יגה זכרון בלבד אני יודע שזה עלוב אבל את זה באמת פשוט מאד לשדרג.

האחריות אני משאר שכבר אין לו אבל השאלה עם תיהיה תקלה מעבדות דל בארץ או חנויות שמיבאות דל יטפלו בו זאת באמת השאלה.

אבל נניח שכן ונניח שאני משדרג את הזכרון לשני ג'יגה ואת הדיסק קשיח, או נניח שזה לא משנה ממש לקונה בהתייחס למעבד החזק במיוחד ולכרטיס מסך שהוא טוב (אם כי עלול להיות בעייתי) למרות שהוא לא עשה שום בעיות עד עכשיו..

איזה מחיר אני יכול לבקש עליו?

המחשב במצב מצויין הוא בקושי היה בשימוש מדי פעם גלשו בו באינטרנט בסופי שבוע או שיחקו בו football manager

פורסם

האחריות אני משאר שכבר אין לו אבל השאלה עם תיהיה תקלה מעבדות דל בארץ או חנויות שמיבאות דל יטפלו בו זאת באמת השאלה.

זאת שאלה לא מעניינת (למרות שאם אתה שואל אותי - התשובה היא "לא"). כי בכל מקרה כל מעבדה תיקח מחיר שחיטה על כל טיפול במחשב נייד שלא בתקופת האחריות. אם מדובר ברכיב מרכזי (לוח-אם, מסך), כבר עדיף לקנות מחשב חדש. אם מדובר ברכיב "קטן" כמו דיסק קשיח/צורב, שווה פשוט לקנות לבד ולהתקין לבד.

איזה מחיר אני יכול לבקש עליו?

אתה יכול לבקש כמה שתרצה, אבל:

כשב-3K יש את זה:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=732819

חדש עם אחריות, שעולה עליו בכל פרמטר של המפרט, חוץ מכרטיס המסך,

וב-3.5K יש לך את זה:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=718298

http://www.1pc.co.il/product_info.php?products_id=8612

שעולה עליו בכל פרמטר חוץ מהמעבד (וגם זה בקושי מורגש), חדש ואחריות של שנתיים,

וב-4K יש לך כבר את אותו המחשב של Gigabyte עם מפרט ששוחט את ה-Alienware הנ"ל בהכל:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=718300

בשורה התחתונה קשה לי להאמין שמישהו שמבין ייתן על המחשב הזה יותר מ-2500, וגם זה בקושי, ורק אם מדובר בגיימר עני שחייב מחשב נייד למשחקים אבל אין לו כסף, או סתם פריק של Alienware שמשום מה רוצה דווקא את המחשב הזה.

פורסם
  • מחבר

מקובל נראה לי אכוון לבין 2500 ל 2000 ונראה אם אצליח למכור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים