עבור לתוכן

הפרעות בחשמל בכל פעם שהמזגן מפעיל מחדש את המדחס

Featured Replies

פורסם

אהלן,

יש לי מזגן עילי של אלקטרה, בקיץ הוא פועל רצוף כל זמן שאני בחדר.

הבעיה שפעם ב-10 דקות נניח, הוא גורם להפרעה רגעית בחשמל, אני הבנתי מהטכנאי מזגנים שזה קשור להפעלה מחדש של המדחס או משהו בסגנון.

ההפרעה מהצד שלי נראת בצפצוף של האל-פסקים (פחות מפריע לי) ורעש של פיצוץ מהרמקולים - שזה מה שקריטי לי.

אני משתדל לשים את הווליום במחשב על 100 אחוז בשביל שהווליום ברמקולים יהיה מינימלי, ככה הרעש של הבום פחות רציני, אם הווליום של הרמקולים על חצי מהעוצמה, הרעש חזק מאוד.

לטכנאי מזגנים לא היה פתרון, הוא אומר שגם אצלו יש את אותה תופעה וזה לא מפריע לו.

לחשמלאי לא היה פתרון - ההארקה תקינה.

חיברתי מייצב מתח של ADVICE (וניסיתי גם אל-פסק שלהם) לרמקולים או למזגן (בנפרד כמובן), זה לא עזר.

המזגן והרמקולים לא מחוברים על אותו שקע פיזי אבל הם באותו החדר אז אני מאמין שסה"כ זה מגיע לאותה הנקודה.

אין קרבה בין הכבלים של המזגן ושל הרמקולים.

אשמח לעצות נוספות כי תכלס אני במצב שאני מעדיף לשמוע סרט על ווליום בינוני-חלש מאשר שבאמצע הסרט יהיו לי בומים לא קשורים בגלל המזגן.

תודה רבה מראש.

פורסם

תחליף למזגן INVERTER ;D

פורסם

גם לי היתה את הבעיה הזאת, פשוט העברתי את המזגן לפאזה אחרת.

פורסם

גם לי היתה את הבעיה הזאת, פשוט העברתי את המזגן לפאזה אחרת.

ברגע שהמזגן מפעיל מחדש את המדחס הוא צורך המון זרם במיידי.

כנראה שהחדר שלך לא "סוחב" את כל המכשור החשמלי.

פורסם
  • מחבר

שתכלס איך אני עושה את זה? זורק כבל מאריך לחדר השני? או שיש פתרון יותר אלגנטי?

פורסם

אני חווטתי מחדש את לוח החשמל הראשי, אבל לי יש רישיון חשמלאי.

באופן כללי אתה יכול להשתמש גם בכבל מאריך.

אם מערכת החשמל בביתך היא תלת פאזית (היא תלת פאזית?) קשה לי להאמין שהחשמלאי שהזמנת לא הציע לך להעביר את המזגן לפאזה נפרדת.

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג איך לבדוק, וגם הוא לא עשה רושם כזה מבין, היה לו מבט של "תבקש ממני להחליף מנורה או משהו, מאיפה אני יודע מה זה..."

פורסם

בלוח החשמל הראשי שלך, יש מפסק כזה (הימני, כלומר 3 מפסקים שמחוברים יחד) או רק הרבה מפסקים יחידים (השמאלי)?

6204_%D7%A4%D7%A7%D7%A7%20%D7%AA%D7%9C%D7%AA%20%D7%A4%D7%90%D7%96%D7%99%20%D7%95%D7%97%D7%93.JPG

פורסם
  • מחבר

אין תלת פאזי

אגב, בנוסף לעילי הקטן, יש גם מזגן מפוצל בכל הבית, שאין לי מושג איך הוא מחובר אבל הוא חזק בהרבה ולא מפריע לכלום (לא קרה לי שהוא גרם להפרעות כאלה),

אולי יש דרך לחבר את העילי שלי לאותה נקודה כמו המפוצל?

נראה לי שאני אקרא לחשמלאי אחר עם קצת יותר מוטיבציה...

פורסם

אם יש מפוצל (אתה בטח מתכוון למיני-מרכזי) בכל הבית, קשה לי להאמין שאין אצלכם תלת-פאזי, הרוב המוחץ של המיני מרכזיים עובדים על כל שלושת הפאזות ביחד ע"מ לא להעמיס על פאזה אחת.

בית פרטי?

פורסם
  • מחבר

מיני מרכזי של אלקטרה, בית פרטי.

הסתכלתי בארון חשמל, אין 3 פאזות מחוברות ביחד.

אני דיי בטוח שהחדר שצמוד לשלי יושב על אותו מפסק, כי נדמה לי שכשנפל החשמל ממשהו אצלי גם בחדר השני לא היה חשמל (בשאר הבית כן) אז אפילו אם אני אקדח להעביר כבל לשם אני לא בטוח שזה יעזור :S

יכול להיות מצב כזה ?

פורסם

עזוב אותך. תקרא לחשמלאי שיסדר לך.

אל תתעסק עם חשמל. זה לא משחק ילדים!

פורסם

החלוקה למפסקים היא לא רלוונטית עבור הבעיה הזאת שכן הם מקוצרים בכניסה (רק היציאות מופרדות אל הקווים השונים) ככה שאם יש נפילת מתח בפאזה מסויימת, הנפילה תשפיע על כל הצרכנים שמחוברים לאותה הפאזה בבית (החלוקה למפסקים נועדה להתמודד רק עם מצבים של עומס יתר).

ישנם 2 פיתרונות אפשריים לבעיה שלך:

1. העברת המזגן לפאזה אחרת (כאמור, כך אני התמודדתי עם אותה בעיה, רלוונטי רק עם מערכת החשמל בביתך היא תלת פאזית).

2. החלפת קבל במזגן לאחד גדול יותר.

פורסם

יש לי את אותה בעיה כמו שלך!

הייתי בטוח שאני הוזה שזה קורה או שאני פשוט ממצמץ מהרעש שהמדחס עושה שהוא מתחיל לפעול (פסיכולוגי או משהו) .

יש אפשרות לסדר את זה באמת? יש לי תלת פאזי בלוח חשמל אם זה משנה .

החלק של המזגן שנמצא מחוץ לבית מחובר גם למזגן שנמצא בחדר של אחותי (כלומר,מזגנים נפרדים בעלי מדחס אחד או משהו כזה) ..

כל פעם שהוא מתחיל לעבוד מחדש פעם בכמה זמן אני מסוגל לראות אפילו שהאורות בחדר מתעמעמים לשניה (ואני תמיד הרגשתי כאילו אני ממצמץ או משהו )

אפשרי לתיקון?

ואם אנחנו כבר בנושא- יש לי מגבר גיטרה בחדר,וכל פעם שמישהו מדליק\מכבה את האור בחדר ליד (חדר אמבטיה) יש לי מעין צליל מוזר כזה (מעיין "פאק" גדול )

למה זה קורה ? אפשר לשמוע את זה גם מהמגבר רמקולים שיש לי בחדר.. זה דיי מפחיד האמת . זה יכול להרוס לי משהו?

(אם זה משנה,האור בחדר אמבטיה הוא לבן ..אני חושד שזה בגלל זה כי שמעתי על זה משהו אבל לא בטוח )

תודה :xyxthumbs:

פורסם

המזגנים החדשים לא אמורים לבוא עם בקר תדר,או לפחות מערכת התנעה רכה..?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים