עבור לתוכן

בקשת המלצה לראווטר

Featured Replies

פורסם

אני צריך ראווטר שיקשר בין מחשב שנמצא בחדר רגיל בקומה ב' וממ"ד שנמצא בקומה א'

לא יודע אם הזה משנה אבל הראווטר מתוכנן להיות בקומה ב' (לא בממ"ד)

[:

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

אני בספק אם יהיה איזה שהוא נתב שתהנה ממנו על בטוח בממ"ד.

אם יש לך איזה שהיא אפשרות להעביר אפילו נניח דרך התשתית של הטלפון כבל רשת שיגיע מהנתב לממ"ד תלך על זה שווה כל שקל!! וחוסך המון כאבי ראש.

בכללי זה תלוי מאד גם מה המבנה של הבית מבחינת בטון ועוד כמה אחרים.

יש את הנתב של אדימקס שהוא לא יקר ומאד נחמד BR6424N שיכול לעשות לך עבודה ממש נחמדה בהקשר של עוצמת שידור ותמיכה בתקן N.

פורסם
  • מחבר

החדרים הם בדיוק אחד מעל השני

ממ"ד למטה וחדר רגיל למעלה

כמה BR6424N אמור לעלות (בערך) וכמה העסק של העברת כבל רשת דרך תשתית טלפון?

פורסם

אני מדבר על להעביר את הכבל של הרשת דרך התשתית של הטלפון וזה תלוי איך תעשה את זה.

אני מעריך שאיש מקצוע יקח לך על כזה דבר משהו כמו 300 שקל לנקודה אולי 250 אם תעשה כמה נקודות.

בכללי זה יכול להיות קצת מסובך להעביר את הכבל ואם אין לך נסיון אז לא הייתי ממליץ לך לנסות לעשות את זה לבד.

ואם זה ממד למטה וחדר למעלה זה בעיה כי צריך להעביר כבל מהנקודה למעלה לאיזור הריכוז של נקודות הטלפון בבית ומשם להמשיך את הכבל לנקודה של הממ"ד

אז צריך למצוא את הנקודות וצינורות שלהן ורק אחרי זה להשחי עם סטלבנד ויש סיכוי שיהיה צורך לעשות קצת אקרובטיקה עם הכבל של הטלפון שבצינור.

במקרה הזה באמת אני ממליץ לך על כבל יותר מאשר משהו אחר מכיוון שזה יהיה הכי זול לדעתי.

הנתב של אדימקס עולה בסביבות ה 230 עד 270 תלוי איפה אתה קונה.

פורסם

רשת אלחוטית בממד זה נושא מאוד בעיתי.

אני הייתי ממליץ על חיווט (לא אלחוטי)

אם אלחוטי זה חובה פתרון אפשרי זה ראוטר + אקסס פוינט (זה מגבר- כלומר הראוטר ישב עם המחשב למעלה לנייד נקודת האינטרנט והמגבר בממד)

אפשר היום לקנות את שנהם בסביבות ה 300-350 שקל (שנהם של חברת TPLINK- לדעתי מוצר זול ואמין) - שימי לב זה תקן G .

Hack2003 המליץ על תקן N שהוא יותר מהיר (אבל לרוב הבתים בישראל אין אינטרנט מספיק מהר בשביל להגיע למהירות שלו- מבחינת טווח זה לא רלוונטי כי יש ממד בדרך- לכן אני ממליץ על תקן G ולחסוך בעלויות)

אל תשכחי שצריך גם שני כרטסי רשת אלחוטים בכל מחשב (רוב הניידים שנמכרים היום בשוק מגיעים עם אחד מובנה- מחשבים נייחים לא)

אם אין---> צריך לקנות . שוב כרטסי רשת תקן G יותר זולים בן 80-100 ש"ח. ליחידה.

אם את קונה ראטור תקן N צריך גם כרטסי רשת תקן N בשביל לנצל אותו---> עלות גבוה יותר

לשיקולך

מקווה שעזרתי

פורסם
  • מחבר

אני בן :pissed:

כבל רשת זה לא דבר זול ככה ובאמת כנראה שאין חיבור ישיר בין הממ"ד לחדר אז זה אומר להעביר מהחדר למרכז של הצינורות ואז לממ"ד

וכבל באורך כזה אמור לעלות הרבה כסף, או לפחות יותר מאשר, כמו שהזכיר ronenwe, ראווטר + אקסס פויינט

התקן G/N זה רק בנוגע למהירות או גם בקשר לתקשורת (יותר חזקה)?

ותודה על התשובות [:

פורסם

כבל רשת זה לא דבר יקר... זה עולה כ 3 שקל למטר במקרה הגרוע.

תתן לאיש מקצוע שיעשה לך את מנקודה לנקודה ותסגור עניין.

פורסם
  • מחבר

החיסרון בכך הוא שלהוסיף מחשבים לרשת הזו מעבר ל2 הנ"ל יצריך עוד העברה כזו ואז גם SWITCH

אבל לא חשוב, אני חוזר על השאלה האחרונה: התקן G/N זה רק בנוגע למהירות או גם בקשר לתקשורת (יותר חזקה)?

פורסם

N/G זה מהירות. אין קשר בן המהירות לעוצמת השידור. זה כבר קשור ל dB של האנטנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים