עבור לתוכן

רישיון לנשק +סעיף נפשי

Featured Replies

פורסם

הבנתי שחייל שמשתחרר עם סעיף נפשי לא רק 21 גם 45 (בתום ה3 השנים) לא יכול להוציא רישיון לנשק , זה חד וחותך לגבי כל סעיף וכל מקרה ?

פורסם

כן. למה שיתנו למישהו מעורער בנפשו ולא יציב רשיון לנשק?

שמחר מישהו יעצבן אותו והוא יקבל התקף פסיכוטי ויתחיל לשחוט את אשתו והילדים והשכנים ויתאבד?

פורסם

מי שקיבל פרופיל 21 נפשי (וגם 45 לצורך העניין) לא בהכרח מעורער בנפשו, ובטח שלא לכל החיים.

גם אלו שכן, לרוב לא סובלים מפסיכוזה ברמות שאתה מתאר, נחמד איך שאתה מנפח דברים מעבר לכל פרופורציה.

בנוסף, אפשרי לקבל מאוחר יותר רשיון לנשק בכמה דרכים שונות, כולל התנדבות במשטרה/משמר אזרחי וכו'.

ולפני שיגידו לי שמי שקיבל 21 נפשי לא יכול להוציא רשיון נשק גם ככה, אני מכיר אישית מישהו שעשה את זה, התנדב במשמר אזרחי אחרי ששוחרר על 21 מצה"ל, וקיבל רשיון נשק.

פורסם

סעיפים נפשיים שניתנים ע"י הצבא נרשמים במשרד לרישוי נשק. למרות שאני לא סגור האם מדובר על כל סעיף נפשי ובכל רמת חומרה (כולל פרופיל 45/64) או רק 21.

זה לא אומר בשום מצב שמי שיש לו סעיף כזה לא יוכל בחיים להוציא רישיון לנשק. אבל זה כן אומר שזה שיבדקו אותו ביתר קפדנות, וסביר להניח שיצטרך לעבור מבחן כשירות פסיכולוגי כלשהו.

בדומה למה שעושים בעניין רישיון לנהיגה לגבי חלק קטן מהמשתחררים על פרופיל 21 (סעיפים נפשיים מסוימים בלבד). סביר להניח שבנוגע לנשק הבדיקה תהיה קפדנית יותר (וכך צריך להיות).

פורסם

תלוי בסעיף הנפשי שעליו יצאת מהצבא

אם על חרדות\סכיזופרניה ושות' אז לא

אבל אם על קשיי הסתגלות\אישיות מופנמת אז אפשרי

פורסם

הבנתי שחייל שמשתחרר עם סעיף נפשי לא רק 21 גם 45 (בתום ה3 השנים) לא יכול להוציא רישיון לנשק , זה חד וחותך לגבי כל סעיף וכל מקרה ?

במדינת החלטורה הכל אפשרי ...תלוי בסעיפים..לא כל בנאדם שיצא על סעיף נפשי כלשהו אז הוא משוגע ויכול לחורר אנשים...יש הרבה בורות במושג "נפשי"..

פורסם
  • מחבר

ויש מצב לשרת במשטרה ?

פורסם

למה לעזאזל שמישהו שיצא מצה"ל על 21 ירצה להתגייס למשטרע? מהפח אל הפחת.

פורסם

למה לעזאזל שמישהו שיצא מצה"ל על 21 ירצה להתגייס למשטרע? מהפח אל הפחת.

זה לא בהכרח ועם להחור היה טורט .. וזה נחשב לסעיף נפשי .. בצבא ..

פורסם

תסמונת טורט לא מתקבלת בצבא? זה נשמע טיפשי,זו לא בעיה נפשית,וזה לא מזיק לאחרים :-\

פורסם

בטח שזו בעיה נפשית וועוד איך שהיא יכולה לפגוע באחרים, תסמונת טורט זה לא רק כמו שמראים בסדרות בטלביזיה.

יש למחלה בדרך כלל טיקים גופניים ואני אישית לא הייתי קוצה לתת למישהו עם עוויתות להחזיק בנשק.

פורסם

אני לא אומרת דברים מתוך סדרות טלוויזיה.

מכרים עם ההפרעה אף פעם לא נראו לי שונים בהתנהגות.[מלבד טיקים וכדומה שזה לא באמת בעיה התנהגותית]

אבל קראתי קצת בנושא כרגע ואתה צודק (:

פורסם

כמו לכל הפרעה נפשית יש לזה רמות וכמובן שזה מטופל ולא רציני לא יראו את זה על האדם יותר מדי.

פורסם

כמו לכל הפרעה נפשית יש לזה רמות וכמובן שזה מטופל ולא רציני לא יראו את זה על האדם יותר מדי.

ממ,חשבתי שההפרעה היא נוירולוגית בלבד...

בקשר לעוויתות,יש בצה"ל תפקידים ללא נשק,לא?

פורסם

צה"ל בתור אירגון לא עובד טוב עם התאמה לפרט, או שאתה מתאים למה שהוא רוצה או שתלך לעזאזל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים