עבור לתוכן

חיבור המחשב לטלוויזיה (HDMI)

Featured Replies

פורסם

היי כולם

הזמנתי השבוע את הדיוידי 398 של LG ועד שהוא יגיע קניתי כבל HDMI שהייתי צריך ממילא, כבל עבה נראה איכותי וגם שילמתי עליו סכום של 150 ש"ח..

ברשותי כרטיס מסך ATI RADEON 4850HD כך שמאחורי המחשב כבר יש יציאת DVI + ממיר DVI-HDMI, כל שנותר לעשות הוא לחבר בין המחשב לHaier 32" שלי..

ישבתי וחיברתי ביניהם ואני מוכרח לציין שהאיכות שמול עיניי היא ממש לא מה שחשבתי שתהיה.. אני לא רוצה להגזים יותר מדי אבל אני כמעט מרגיש ב"מצב בטוח" בווינדוס..

שיחקתי עם כל האפשרויות בטלוויזיה, במחשב אני כרגע על רזולוציה של 1280x720, עם 32BIT של צבעים.

Refresh Rate - 60 HZ

דרייברים מעודכנים..

כמו כן ראיתי משהו באפשרויות שם של DPI.. אצלי זה על 90DPI.. זה טוב?

מישהו יודע אם זה אמור להיות ככה? ואם לא אז מה אפשר עוד לבדוק? הכבל נראה בסדר גמור הוא חדש לגמרי וגם די קצר כך שאין שום סיבה שמשהו לא יהיה בסדר בו..

כמו כן קראתי באחד המקומות (ynet אם אני לא טועה) שבכרטיסי מסך של RADEON בין הגרסאות 2xxx-4xxx ישנה תמיכה מלאה בהעברת אודיו דרך הכבל HDMI ולמרות זאת אצלי הכבל מעביר רק וידאו, יכול להיות שזה בגלל הממיר של ה DVI-HDMI?

תודה מראש..!

פורסם

אם זה המתאם המקורי של הכרטיס, הוא יכול להעביר גם קול.

אבל זה פועל רק באחת מהיציאות של הכרטיס.

נסה רזולוציה של 1360X768, אם הטלויזיה היא HD READY

פורסם

צריך גם לבחור ברכיב הSOUND המובנה בכרטיס בלוח בקרה -> צליל.

פורסם

יש לי את אותו הכרטיס ויש לי LCD 32" של סוני שאני מחבר עם כבל HDMI ורואים בה מעולה.

HAIER אמנם לא טלוויזיה איכותית במיוחד אבל לא אמורים לראות גרוע כמו שאתה מתאר.. יכול להיות שהטלוויזיה פשוט לא מתקבעת על הרזולוציה הטבעית שלה, תנסה להגדיר ידנית כמו שGIMEL אמר ל1360X768.

בקשר לסאונד, הוצאת את החיבור של הרמקולים מכרטיס הקול?

הסאונד לא יעבור דרך יציאת הHDMI אם הרמקולים מחוברים למחשב.

פורסם

למה שלא יעבור?

אצל אחי מחוברת גם מערכת 5.1 בצורה אנלוגית לכרטיס הקול וגם טלויזיה בחיבור HDMI עם סאונד. (כרטיס HD 4670)

שומעים בנפרד ברמקולים ובטלויזיה גם בלי לנתק.

רק צריך לבחור את כרטיס הקול הרצוי.

פורסם
  • מחבר

טוב בינתיים אני יעדכן שהבעיה עם הקול נפתרה, שיחקתי בהגדרות קול בלוח בקרה ושיניתי שם את היציאת אודיו בחרתי שם בטלוויזיה ועכשיו שומעים סבבה..

כמו כן חל שיפור גם בתמונה לאחר ששיחקתי עם הגדרות הטלוויזיה (שעכשיו אני די בטוח שהבעיה היא איתם).. נגעתי בהגדרה של ה"חדות" שהייתה על 100 והורדתי למשהו כמו 15.. עכשיו יש שיפור עצום בצבע ובפיקסלים מקודם כאילו הייתי על 256 צבעים..

לא בטוח ואולי לא זו הבעיה אבל בכל זאת אם מישהו יכול להמליץ לי לאיזה כיוון לקחת כל הגדרה פה.. אני לא יודע מה טוב שיהיה גבוה ומה נמוך.. ההגדרות הם:

-בהירות BRIGHTNESS

-ניגודיות CONTRAST

-חדות SHARPNESS

-כרומה CHROME

ברור שעם כל טלוויזיה זה שונה אבל לפחות לדעת מה צריך להיות למעלה ומה למטה..

עוד בעיה ששמתי לב שיש לי שוליים בצד, הרזולוציה לא תואמת לגמרי ומשום מה ה אפשרות לAUTO OPTIMIZE דרך הטלוויזיה צבועה באפור ולא ניתן ללחוץ עליה, איך ניתן להקנות LCD את הרוזולוציה הטובה ביותר שלא יהיו שוליים? תודה מראש..

הרוזולציה של ה1360X768 באופן מוזר משאירה לי פס שחור (שוליים) רק בצד ימין של המסך..

פורסם

תחפש הגדרה בטלויזיה שמאפשרת מיפוי פיקסלים של 1:1 (אופציית JUST SCAN ברוב הטלויזיות)

יכול להיות שהאופציה הזו תהיה זמינה רק באחד מחיבורי ה-HDMI של הטלויזיה. (אם יש אחד שלידו כתוב DVI או PC)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים