עבור לתוכן

עצת המומחים לרצף התקלות הבא

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

AMD אתלון 64 על לוח ספיר עם כ.מסך X550

לפני כשבועיים, בזמן עבודה שוטפת פתאום התמונה במסך קפאה ואין תגובת מקלדת ועכבר ורק איתחול עזר בנושא, לפעמים ליומיים ולפעמים לשתי דקות.

אחרי מספר ימים החל באיתחול ציפצוף ארוך לסירוגין, טוווווווו...טוווווווו...טוווווווווו, התחלתי להסיר חומרה, לאחר כ. מסך המשיך הציפצוף, הוצאתי את כל הזיכרונות ועדיין המשיך הציפצוף.

ניקיתי את הלוח בספריי אבק והציפצוף פסק, הוספתי זיכרון אחד והדלקתי והפעם לא רק שלא היתה תצוגה (עם ATI על הלוח) אלא שלא ניתן לכבות את המחשב כרגיל אלא רק ע"י כיבוי/ניתוק הספק עצמו.

אני כבר מקבל את הגזירה שכנראה הלך הלוח ולצערי עברה האחריות וגם מה בנושא של לקחת את הדיסק ולנסות להעבירו למחשב אינטל, האם אגרום לחומר בדיסק נזק ?

תודה מראש על העזרה,

בני

פורסם

לאט לאט ידידי.

תרשה לי להתחיל מהסוף. אם אתה פוחד על החומר, או הוא חשוב - חבר את הדיסק למחשב אחר, אפילו עם מתאם USB, וקודם כל - תגבה. זה הכי חשוב.

דבר שני - זה נשמע לי כמו בעיית זכרונות. לוח תקול לא מצפצף בד"כ.

נקה אותו טוב, התחזיר את כל הרכיבים, תוודא שחיברת את ה - Front Panel למקומות הנכונים (כפתור הדלקה/כיבוי, ריסט ...)

ותדליק שוב.

אם יש צפצופים, תוציא זיכרון אחד, ונסה שוב. ממשיכים הצפצופים - תחליף בין הזכרונות. תחליף גם בין הסלוטים.

אם זה ממשיך, תשאיל ממישהו זיכרון תקין - ותנסה.

לעניות דעתי - הבעיה תיפתר.

פורסם
  • מחבר

קודם תודה ונמצאה הבעיה הראשונית והיא הכרטיס מסך, מתי שהוא מותקן אין תצוגה, לא דרכו ולא דרך היציאה שבלוח וגם מאט מאוד את פעילות החומרה.

ניקיתי את הלוח ואת הזכרונות, הציפצוף היה חוזר כשהזכרון לא ישב היטב על סלוט1 וכאשר התקנתי זיכרון בודד בסלוט3 אין ציפצופים.

כשניסיתי להעלות את המערכת בסייף מוד קיבלתי מסך כחול:

Process1_initilazion_failed

Tech info:

stop 0x0000006B

הנ"ל הופיע בכל נסיון העלאת ווינדוס ולכל זכרון אחר שהתקנתי/החלפתי

אין לדיסק בד סקטורס (נבדק במחשב משני דרך התקן USB)

האם יש עוד פתרון מלבד לפרמט ולהתקין הכל הכל מחדש ?

תודה מראש

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מהפתעה להפתעה:

התחלתי עם ספק כמו שכתבת (שאלתי ממחשב אחר) ופתאום הכל עובד, אפילו הכרטיס מסך שחשדתי שלא עובד בשל הספק המקרטע.

לקחתי את הספק החלש (באחריות) לחברת איבורי (שם נקנה) בציפייה שיחליפו לי אותו, שם בדקו לי אותו במכשיר PS/SPS Tester

יש לציין שהמכשיר הקטן הזה בודק אם קיימת העברת מתח בלבד ולא עוצמת זרם והטכנאי בהינף יד אמר לי כמובן שהספק תקין ואיני זכאי להחלפה.

באותו מעמד הבאתי עימי עוד ספק ישן שמקרטע בכבדות וכמובן שגם הוא עבר את בדיקת המתח בהצלחה :-X

האם יש עוד שנפלו בבדיקות מעבדה עם מכשירים כאלו, מה אפשר לעשות (חוץ מליצור נזק בלתי גלוי בספק כדי שיוחלף) ?

:nixweiss:

פורסם

נתקלתי באותה בעיה כמו שלך. מסתבר שמכתב זועף (+ קראתי למחלקה הטכנית קבוצה של חובבנים) להנהלה גרמה לכך שהספק הוחלף. אני לא יודע איכ אתה יכול לגרום נזק לספק מבלי לקרוע את מדבקת הQC (שאם נקרעת - לא אוכפים אחריות במוצר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים