עבור לתוכן

בזמן משחקים, המסך קופא ומפסיק לתפקד עד שעושים ריסטרט למחשב! (עדכון חדש 09/09)

Featured Replies

פורסם

התקלה הזאת קיימת כבר כמה חודשים, ואחרי כמה התייעצויות כאן החלטתי ללכת על ההמלצות ולקנות ספק חדש Hec Raptor 400W.

הבעיה לא נפתרה, כך שהוצאתי לחינם את הכסף אבל לא נורא.

מה שקורה הוא, בזמן משחקים, בפתאומיות המסך קופא לכמה שניות/דקות, אחרכך מתקבל מגוון צבעי קשת ואחריה מגיעה הודעה מקפצת בצד שמאל Digital או Analog. שום דבר לא עוזר, כולל לשחק קצת בהגדרות המסך עצמו. רק אחרי ריסטרט של המחשב אני יכול להמשיך כרגיל, עד שהדבר חוזר על עצמו.

שמתי לב שלפעמים, אם אני לוחץ על כפתור Sleep שבמקלדת, הדבר מתפקד כהפעלה מחדש, ואני חוזר למסך כשכל התוכניות פועלות (רק מנותק במשחק עצמו מהשרת ששיחקתי בו). אבל המון פעמים הכפתור גם כן לא מגיב.

במשחקים אגב, הרזולוציה/קצת רענון מוגדרים בדיוק כמו אלה של המסך שהם הגדרות המחדל שלו. גם הורדתי את כל האפקטים להכי נמוך וביטלתי המון דברים מיותרים. ליתר ביטחון גם איפסתי את הגדרות המסך עצמו, והתקנתי מחדש את הדרייברים של כרטיס המסך להכי אחרונים (אחרי ניקוי יסודי). גם במהלך החודשים הווינדאוס עבר פירמוט.

לא מבוצע שום OC.

מה לעזאזל גורם לתקלה הזאת ואיך פותרים אותה?

Intel Pentium Dual Core E5200 - 2.5 GHz

ASUS P5KPL-CM

2GB NCP DDR II - 800 - NCP Original

Sapphire 3850 256Mb DDR3

WD 160GB & 80GB 7200RPM ATA133

SAMSUNG DVR-S223F x22

COMPUCASE CI-6a19/400W

פורסם

נשמע כמו משהו שמגיע מהכרטיס עצמו.

יש את הבעיה הזאת ב4870 של SAPPHIRE שעדכון BIOS (לכרטיס עצמו) פותר.

כנס לאתר של SAPPHIRE ובדוק אם יש עדכוני ביוס לכרטיס שלך.

פורסם
  • מחבר

נכנסתי לאתר ולא מצאתי עדכונים לביוס

http://www.sapphiretech.com/presentation/downloads/download_index.aspx?psn=0006

שמתי לב שאני לא היחידי שסובל מהבעיה הזאת :-\

http://www.tomshardware.co.uk/forum/page-258881_15_0.html[br]פורסם בתאריך: 1.09.2009 בשעה 15:15:57

קיבלתי כרגע הודעה בפעם הראשונה, שאולי תשפוך אור על מה שקורה כאן.

לא הצלחתי לצלם את המסך כמו שצריך, אז העתקתי את מה שהופיע. התקלה הופיעה בצורת המסך הכחול, ושם היה כתוב שיש לי בעיה עם הקובץ ati2dvag.

the device driver got stuck in an infinite loop. this usually indicates problem with the device itself or with the device driver programming the hardware incorrectly.

stop: 0X000000EA (0X88F1E020, 0x853B0E40, 0xBA4EBCBC, 0X00000001)

את הדרייבר הסרתי והתקנתי כבר 10 פעמים, כשאני מסיר אותו בצורה מלאה (מצב בטוח, שימוש ב-driver cleaner וכו', ואפילו פירמוט מלא למחשב). ניסיתי את הגירסה האחרונה של ATI ואת OMEGA.

פורסם

לדעתי צור קשר עם החנות ותפעיל אחריות.

ניראה כמו בעיית חומרה. תן להם שיבדקו.

או שתנסה את הכרטיס במחשב אחר אם זה אפשרי.

פורסם
  • מחבר

אני אסע לשם ביום ראשון.

עריכה:

עכשיו כבר אין קריסה, אחרי ששיניתי את ההגדרות לפי הלינק:

http://www.sightsea.com/pghpchd/pages/infinite_loop.html

במקום זה מדי פעם נתקע המחשב לחצי דקה, והכל חוזר רגיל לעבוד עם ההודעה שצירפתי בתמונה.

מעצבן, אבל בהחלט עדיף על קודם.

[attachment deleted by admin]

פורסם

תריץ תוכנה שתעמיס על כרטיס המסך ובו בזמן תוכנה שתנטר טמפ'. תבדוק את הטמפרטורות ותדווח.

סביר מאוד שזה נגרם מחימום יתר.

גם אפשרי שהכרטיס פשוט דפוק והפיתרון היחידי הוא החלפתו. אם האחריות עדיין בתוקף אז תנצל אותה.

פורסם
  • מחבר

אם אתה יכול לעזור יותר, אפשר לינק לשתי תוכנות כאלו? כבר מזמן שאני לא מתעסק עם חומרה ומחשבים יותר מדי, אז אין לי מושג.

[br]פורסם בתאריך: 5.09.2009 בשעה 15:44:50

עדכון:

את הכרטיס מסך HD3850 שלחתי היום לתיקון, ויחזור אליי מהמעבדה בעוד כשלושה שבועות.

אפשר להגיד שזה היה לחינם, כי אותה התקלה חזרה על עצמה עם הכרטיס מסך החלופי ששמתי, 7600GT :kopfpatsch:.

כבר לא יודע מה לעשות. את הזיכרון בדקתי עם MEMTEST והכל תקין, את הספק החלפתי בחדש, את הכרטיס מסך החלפתי, את הווינדאוס פירמטתי לגמרי. עוד מעט אני אחליף את כל המחשב וזהו!

למישהו נשארו רעיונות? מה לעזאזל גורם לבעיה הזאת?

עדכון נוסף:

עכשיו זה קורה גם בלי קשר למשחקים :bash: :bash: :bash: :bash: :bash:

פורסם

אולי קצר כל שהוא בלוח אם?

אולי חוטים חשופים שנוגעים אחד בשני בעת תזוזה?

לא רואה עוד בעיות אפשריות... אם דיברתי שטויות אז תקנו אותי אני בסה"כ רוצה לעזור...

פורסם

יכול להיות שהמעבד מתחמם ואז נתקע לך המחשב.

נסה לבדוק טמפרטורות, ותוך כדי תפעיל את prime95 שתעמיס על המעבד.

http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=103

speedfan יראה לך את הטמפרטורות.

http://www.almico.com/speedfan439.exe

לפי מה שסיפרת נשמע היה שהבעיה קוראת רק במשחקים, חבל שסתם שלחת את הכרטיס...

פורסם
  • מחבר

קצת החמרתי את המצב :-X.

מבחינת טמפרטורות הן היו נורמליות לפי מה שאני זוכר, דבר ראשון שבדקתי. בכל זאת, פירקתי אתמול את כל המחשב, ניקיתי אבק וכו', ובאתי למרוח משחה טרמית מחדש. הבעיה היא, שאחרי הנקיון של המשחה הקודמת וכשהמעבד מפורק, אני מגלה שנשארה לי כמות קטנה יחסית למה שצריך מהמשחה הטרמית!

הסתפקתי במה שיש, ועכשיו במצב מנוחה המעבד בסדר, עומד על 44C, אבל אם אני מפעיל את PRIME95 הוא מזנק ל-90C (לפחות שם עצרתי אותו, לא רציתי לראות עד לאיפה הוא יגיע). אז התקלה הקודמת שהייתה לי נדחית מבחינת בדיקות עד שאני אשיג משחה חדשה ואסדר טמפרטורות.

דרך אגב, שמתי לב לעוד טמפרטורות שהיו מאוד גבוהות יחסית. הספק כוח החדש (לא יוגע אם זה נורמלי), ועוד כמה דברים שנקראים CORE! מה אלה ואיך מורידים טמפרטורה שלהן?

[attachment deleted by admin]

פורסם

זה היה באמת מעויל אם היית עוקב אחר ההוראות שלנו ולא מבצע ישר דברים.

אם הטמפרטורות של המחשב היו בסדר גמור בשביל מה צריך לפתוח ולמרוח שוב משחה טרמית?!

core משמעו ליבה, יעני מעבד.

גם לפני שמרחת שוב משחה טרמית הטמפרטורות הגיו ל 90 מעלות?

פורסם
  • מחבר

הטמפ' בקושי עקפו את ה-65C לפני מריחת המשחה מחדש.

אותה ההודעה פירסמתי בפורום נוסף, ואני עוקב גם משם אחרי הצעות של אנשים, לא על דעת עצמי.

כרגע יש רק שתי אופציות אני חושב (בלי קשר לטמפ' הגבוהות, שלהן אני גרמתי), לוח אם ומעבד. אני אביא את שניהם ביום ראשון לזיגזג, שישלחו לייצרן לבדיקה.

דרך אגב, שמתי לב אתמול למשהו נוסף, הדיסק קשיח 80GB ATA, שעליו מותקן הכל במחשב, שני פינים התעקמו אבל יישרתי אותם. יש סיכוי שהיו במצב שביר כזה מלפני כמה חודשים. אולי הם גרמו לתקלה או שזה היה מראה סימנים אחרים?

פורסם

לא סביר כי אם זה פשוט לא היה מחובר טוב זה לא היה עובד, או שרק כשאר היית מזיז את המחשב היו תקיעות.

אבל זה כן יכול להיות שהארד דיסק דפוק.

יש לך את ההתקנים החדשים של הלוח מותקנים? יצא לך כבר לעדכן את הביוס?

MEMTEST לא הראה לך שגיאות?

פורסם
  • מחבר

עידכנתי לביוס הכי חדש אתמול, כנ"ל לגביי כל ההתקנים במחשב (הכל מותקן, דרייברים הכי אחרונים).

MEMTEST עשיתי (הכל תקין), לא רק כזה גם קניתי סטיק זיכרון חדש ובדקתי איתו לבד אם הכל בסדר.

פורסם

אם תוכל אז תסדר את הטמפרטורה של המעבד.

בשלב הזה אני כבר מציע לממש אחריות אם יש.

לכיוון הלוח והמעבד.

* לא יודע מי אמר לך לקנות ספק :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים