עבור לתוכן

המלצה על לוח P55 למטרות רגילות לא שום OC או RAID

Featured Replies

פורסם

צרכים בסיסיים אבל מומלץ שישיש לוח טוב עם פיצרים טובים.

מעדיף אישית GIGABYTE

פורסם

יש לך מעבד תואם, שסתם הגעת מהעתיד ?

פורסם
  • מחבר

:xyxthumbs: אני בן אדם נורא עתידני..

עוד שבוע ההשקה של המעבדים והלוחות אם עד כמה שידוע לי כבר ידועים לפחות לתקופה הקרובה.

פורסם

לפי מה שראיתי עד כה, הלוחות שהגיעו עדיין לא ממש משתלמים (בעיקר דגמי HIGH-END). אמורים להגיע עוד לוחות זולים יותר אז אין הרבה ברירות אלא לחכות.

פורסם

לפי מה שראיתי עד כה, הלוחות שהגיעו עדיין לא ממש משתלמים (בעיקר דגמי HIGH-END). אמורים להגיע עוד לוחות זולים יותר אז אין הרבה ברירות אלא לחכות.

לפני כמה דקות פתחתי ת'רד על זה. הבעיה היא שכרגע אינטל מוציאה רק את ה-P55 עם סוקט 1156, שבהקבלה ל-P45 מתומחר יחסית גבוה. מזמן ראיתי שמועות על P53 ו-P51 שאמורים לצאת מאוחר יותר, אבל כמעט ולא רואים שומדבר על זה. היום דווקא שמעתי מאחת החנויות שאינטל אכן אמורה להשיק את הצ'יפסטים האלה, אבל חיפוש נוסף ברשת רק העלה ידיעות ישנות.

בנוסף אינטל מחזיקה את מחיר הצ'יפסט ממש גבוה כדי להיפטר מסטוקים של כל מה שקשור לסוקט הישן, וזאת למרות שהצ'יפסט המדובר אמור להיות פשוט מהקודמים לו, בהתחשב בכך שבקר הזכרון נמצא במעבד. יש כתבה נחמדה באנאנדטק על עלות ההרכבה של לוח כנ"ל: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3624.

אני אשמח אם תגיבו, פה או בת'רד שפתחתי, מהי הערכתכם בנוגע ליציאת לוחות זולים יותר לפי ניסיון העבר עם אינטל.

בנוגע להמלצה, אתה מוזמן לקפוץ לאתר של אנאנדטק ולקרוא שם את הסקירות שלהם על מספר לוחות שכבר עברו תחת ידם. כרגע המבחר בכל מקרה אינו גדול. אין לי ניסיון עם הרבה לוחות, בד"כ הצרכים שלי מאוד סטנדרטיים, ובכלל לא ראיתי הרבה הבדלים בין לוחות - אחד הרכיבים האחרונים שאני טורח להקדיש להם מחשבה במחשב. אני מאוד אוהב את ג'יגהבייט, יש לי ניסיון עם שתי סדרות שלהם - ה-ds3 וה-ud3, שתיהן טובות מאוד. מכיוון שג'יגהבייט הורגת את הסדרה הראשונה וכרגע יש רק מהסדרה של ה-ud, אני מזמין אותך לקחת לוח אם מהסדרה הזו (דגם מדויק - ud3/ud3l/ud3r/ud4 לפי הפיצ'רים שאתה רוצה), או לחכות למנוסים ממני - שכנראה יגידו לך לחכות לביקורות לאחר ההשקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים