עבור לתוכן

ConRoe865GV מסרב לשדר דרך כרטיס המסך המובנה

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי מחשב עם לוח אם מסוג ConRoe865GV מבית ASRock עם מעבד מסוג Pentium D 820, לוח האם תומך אך רק בתקן AGI (זאת לא שגיאת הקלדה זה באמת השם) שזה תקן זוועתי שמצמצם את טווח בחירת כרטיסי המסך לכדי קצת למעלה מ?30 דגמים שונים ואולי אף 40 אך לא מעבר לזה

זאת הסיבה שאני נאלץ להשתמש בחיבור המובנה כדי להוציא פלט למסך

תוך כדי התעסקות עם הלוח (איפוס ה?CMOS ונסיון להכניס כרטיסי מסך שאינם תואמים) הפסיק הכרטיס המובנה לעבוד, לאחר כמה פעולות שאינני זוכר באיזה סדר בוצעו חזר הכרטיס המובנה לעבוד (המסך נדלק לכמה שניות, נכבה ואז שוב נדלק) והתצוגה עבדה מצויין, לאחר מכן ניסיתי לחבר כונן קשיח ב?IDE (ישנה תמיכה גם ב?SATA אבל הכונן שברשותי עושה סימני גסיסה ואני עדיין שוקד על דרך לתקנו)

המסך החל להציג כל מיני שורות צבעוניות פעם בפריסה אנכית ופעם בפריסה אופקית, ניסיתי לנתק את הלוח מהחשמל (כבל רגיל ו?12V) אך במקום להפטר מהתקלה המרגיזה נתקלתי במסך שחור לחלוטין

כרגע מה שקורה הוא הדבר הבא: המסך מחובר, ברגע שאני מדליק את המחשב הנורה הירוקה של המסך נדלקת ולאחר כמה שניות הופכת לכתומה (אין אות או אות השהיית תצוגה), לפחות כך זה היה בכמה הדקות האחרונות, כרגע היא נשארת כתומה, כמובן שהחלפתי כמה מסכים כדי לאמת את התקלה

מידע נוסף:

מלבד הרחבת ה?USB בפאנל הקדמי ונורות ולחצני החיווי (Reset, Power וכו') הכל מנותק מהלוח, כשאני מנתק את כרטיסי הזכרון אני מקבל את הצפצופים הרגילים, דבר נוסף ששמתי לב אליו לפתע הוא שמאחורי לוח האם (בינו לבין המארז) ישנה פיסת קרטון דקה, להערכתי מדובר בבידוד כדי למנוע קצר, אין לי אפשרות לאמת את זה

בעיות נוספות שאשמח אם מישהו יוכל לסייע לי בהן:

הצלחתי להגדיל את הזכרון השיתופי המוקצה לתצוגה עד כדי 32 מ"ב, באתר היצרן רשום כי ניתן להגיע עד ל?96 מ"ב, אשמח אם מישהו יוכל להנחות אותי בזה לאחר שהבעיה תטופל

בברכה,

ירון

**עדכון: המחשב חזר לפעול, אך הפסים הצבעוניים עדיין מופיעים, כיוון כלשהו?

פורסם

כרטיס המסך המובנה שלך שר את שירת הברבור שלו וכנראה שהוא ישבות בקרוב מאוד, 2 אפשרויות:

1. למצוא כרטיס AGI תואם (שונא את אסרוק והשטויות המטומטמות שלהם).

2. להחליף לוח.

לא ניתן לתקן את התקלה ולכן הגדלה של הזיכרון השיטופי (שקיים רק בכ.מובנים) לא רלוונטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים