עבור לתוכן

מחשב נייד לשימוש כללי עד ~5500

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב לכולם,

אני מחפש מחשב נייד שישמש בעיקר ללימודים (מדעי המחשב), אבל צריך לעמוד בכבוד גם בצפייה בסרטי HD (בעיקר 720p אבל שלא יבהל אם נזרוק עליו 1080p) ומשחקים (סביר להניח שלא משהו מודרני וכבד במיוחד).

התקציב הוא בעקרון 5000 ש"ח, אבל אם יש משהו מוצלח במיוחד ניתן לחרוג לכיוון ה-5500 ואפילו להתקרב ל-6000 (אבל שם זה נגמר... :)).

מבחינת הדרישות:

גודל מסך - המחשב ישמש כמחשב ראשי ולא אמור להיות מנויד יותר מדי (אין כוונה ללכת איתו ללימודים), מלבד בית<->אוניברסיטה, ככה שמסך "15.4 נראה לי אידיאלי לעבודה נוחה, אבל אם יש דגם מומלץ ב-14", נראה לי שנסתדר גם איתו.

בעניין הרזולוציה, 1080p נראה לי יותר מדי ל15.4, אבל חוץ מזה, נראה לי שבסדר.

משקל רצוי - לא אמור להיות מנויד יותר מדי, לכן זה לא שיקול מהותי, אבל בלי מפלצות 17" בבקשה.

זמן סוללה - לא קריטי.

יציאות מיוחדות - כן, במחשבה לעתיד, הוא כנראה יחובר בשלב כלשהו לאיזשהו מסך LCD גדול, לכן צריכה להיות יציאת וידאו דיגיטלית (HDMI או DISPLAYPORT).

כמו כן, המחשב יחובר (כבר עכשיו) למערכת רמקולים 5.1 אנלוגית, לכן צריך לדעת להוציא 5.1 בעצמו (3 "חיבורי אוזניות") או (אולי אפילו עדיף) לכלול כניסת PC CARD (או CARDBUS או PCMCIA, תקראו לזה איך שאתם רוצים. בכל מקרה, לא כניסת EXPRESSCARD, יש לי כרטיס חיצוני בממשק הראשון).

בלוטות' - רצוי. מה שעוד רצוי מאוד הוא כ.רשת אלחוטי שתומך בתקן N.

דיסק קשיח - שטח אחסון זול בימינו, לכן לא נראה לי שכדאי לקחת פחות מ-250, אבל לא כזה קריטי.

צורב DVD - כן, ואם BLUERAY לא היה מתומחר בצורה לא סבירה, הייתי אומר שכדאי גם.

אחריות בינלאומית - לא מהותי.

מה שכן, זמן אחריות מינימלי של 3 שנים (או שמגיע ככה או שניתן להרחיב במסגרת גבולות התקציב), כלקח שנלמד ממחשבים בעבר.

העדפה לחברה כלשהי - פתוח להצעות...

תודה רבה, אדם.

* עריכה *

עדיף שהמחשב יגיע ללא מערכת הפעלה, סתם תוספת במחיר מבחינתי (יש לי מ"ה חוקית שאני אתקין בעצמי).

פורסם
  • מחבר

OK...

אני אתן כיוונים שחשבתי עליהם עד עכשיו ותמשיכו משם :xyxthumbs:

האופציה הראשונה שחשבתי עליה היא Studio 1555 של דל.

העניין הוא שלא מצאתי את השילוב הספציפי של מעבד P8600 וכרטיס גרפי ATI HD4570 עם מסך ברזולוציה 1366x768, משום מה השילוב הנ"ל מגיע רק עם מסך 1080p בכל מקום שראיתי.

המעבד חשוב לי כי אני חושד שבסבירות גבוהה אני אצטרך להשתמש ב-XP MODE בWINDOWS 7 שיותקן על המחשב, ככה שאני מעדיף מעבד שתומך בוירטואליזציה בחומרה (או שXP MODE לא יהיה אופציה).

לגבי הכרטיס הגרפי, ממה שראיתי הכרטיסים של אינטל לא הכי מוצלחים גם בדברים בסיסיים יותר כמו ניגון סרטי HD (אין להם למשל תמיכה בהאצת חומרה בMedia Player Classic Home Cinema), בניגוד לכרטיסים של ATI/NVIDIA שהם בשלים יותר גם מבחינת תוכנה (שלא לדבר על ביצועים במשימות מורכבות קצת יותר כמו משחקים).

ודבר אחרון, לגבי הרזולוציה, על פניו 1080p נראה לי גבוה מדי, אבל, אם אני אחליט בכל זאת ללכת על הדל, אני פשוט אקפוץ לNOTEBOOK CLUB שנמצאים דקה הליכה מהעבודה שלי ואתרשם בעצמי.

אופציה שנייה גם היא של דל, אבל הולכת לכיוון אחר, E6400.

היתרון העיקרי שלו לעומת הSTUDIO הוא איכות בנייה (כנראה) טובה יותר, כמחשב עסקי לכל דבר ועניין (עניין המשקל לא כזה מהותי, סתם "נחמד").

יתרון נוסף מבחינתי הוא אפשרות לחריץ הרחבה PCMCIA לטובת כרטיס קול חיצוני (לא כזה מהותי, האמת, אני מניח שהכרטיס הפנימי של הסטודיו בהחלט מספק).

הבעייה העיקרית עם הE6400 היא שבתקציב שלי אני יכול לקנות ממה שראיתי רק קונפיגורציה עם ה4500MHD של אינטל, שכבר אמרתי מה שמעתי עליו.

הערות לגבי הרשום לעיל והמלצות נוספות יתקבלו בברכה. :)

פורסם

תחשוב אולי בכיוון של Lenovo Thinkpad SL500 עם מסך WSXGA+, כרטיס מסך 9300M GS של nVidia, והרחבת אחריות ל-3 שנים.

משהו כזה:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=713314

או כזה:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=717200

אמנם לא מחשב עסקי במלוא מובן המילה, אבל עדיין באיכות בנייה טובה מן הממוצע, לא מתחמם, מסך ברזולוציה גבוהה, אבל לא גבוהה מידי, מסך מאט, טראקפוינט, יציאת HDMI.

החיסרון ביחס לדרישותיך הוא שאין לו PC Card, אבל יש ExpressCard/54 וקיימים מתאמים. זה קצת מסרבל/מייקר את העסק, אבל פשרה סבירה.

פורסם

אדם מה דעתך על E4300 ? ;)

איך שולחים לך הודעה בפרטי אדם??

פורסם

מה קשור E4300? ה-E4300 לא עומד בחצי מדרישות הבסיס כאן.

אם יש לך עניין שלא קשור לנושא, פתח ת'ראד נפתח.

פורסם

על מה אתה מדבר

בטח שכן הוא צריך להחליט אם הוא רוצה מחשב מקצועי עסקי שמתנהג כמו מחשב נייח חוץ ממשחקים

משחקים אפשר לקנות XBOX360 ב1000 שח

פורסם

ninja 29,

אני מדברת על העובדה שהתגובה שלך לא קשורה בדבר לנושא הת'ראד. טרחת לקרוא את בקשות פותח הת'ראד? הן מאד מפורטות וה- E4300 לא מתאים כאן בשום צורה. לא במחיר, לא בתכונות, לא בגודל ולא במפרט. זו תהיה קניה לחלוטין חסרת הגיון בהתחשב בצרכים.

קרא בבקשה את חוקי הפורום.

פורסם
  • מחבר

באמת לא בסדר, אנשים מוזרים שמשתלטים לי על הדיון, דווקא הייתי נורא נחמד :)

בכל מקרה, לענייננו, נראה לי שאני אקפוץ מחר לNotebook club לבדוק אם יש להם במקרה בתצוגה את הstudio 1555 עם מסך 1080p או את הקונפיגורציה שאני רוצה עם מסך 720p.

תודה על ההצעה, QttP, נכנס לרשימת האופציות :xyxthumbs:

בינתיים, אתם עדיין מוזמנים לזרוק הצעות.

פורסם
  • מחבר

עדכון קצר.

הוזמן Studio 1555 במפרט הכולל P8600, כרטיס 4570HD ומסך 1080p.

אחרי שראיתי בעצמי את המחשב עם המסך הרגיל של 1366x768, הבנתי שהרזולוציה נמוכה לי מדי, בנוסף הצלחתי גם להתארגן על סיבוב קצר על מחשב עם רזולוציה אמנם לא גבוהה כמו במסך הזה, אבל גם כן גבוהה מהממוצע (נדמה לי שזה היה 1680x1050 על מסך 15 או משהו בסגנון).

אחרי הניסיון הנ"ל והתרשמות מלא מעט תמונות מסך (כן, ברור שזה לא דומה לכלום), נראה לי שאני בהחלט אוכל להנות ממסך עם רזולוציה כזו ולנצל אותו מצוין.

מבטיח לעדכן ממקור ראשון עם הגעת המחשב, בטח מתישהו באיזור החג.

המשך שבוע נעים, אדם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים