פורסם 2009 באוגוסט 2916 שנים שלוםצילמתי כרגע את עדן החלון ולפני שצילמתי בדקתי בהיסטוגרמה את המצב.מההיסטוגרמה התברר שישנם פיקסלים שעברו את ה 255 בגלל שסביבת הצילום הייתה עם אור השמש.השאלה שלי היא כיצד ניתן במקרה הנ"ל למנוע את בריחתם של אותם הפיקסלים הבהירים מעבר ל 255, כלומר שהם ישארו בתחום ההיסטוגרמה. הכיצד?להלן התמונה:שימו לב בעיקר לצד השמאלי של התמונה, שם הפיקסלים הבהירים שעברו את סכלת ההיסטוגרמה.אשמח לקבלת תשובהתודה
פורסם 2009 באוגוסט 2916 שנים להוריד את החשיפה :-/כבר אמרתי לך שחסר לך ידע מאוד בסיסי בעקרונות הצילום, ושלחתי אותך ללמוד אותם ממדריכים מאוד פשוטים שקיימים. חבל שאתה לא מקשיב..
פורסם 2009 באוגוסט 2916 שנים מחבר יש לי את הידע, אוף. :-Xהורדתי את החשיפה, העלתי ISO, עדיין יש פיקסלים בהירים.
פורסם 2009 באוגוסט 2916 שנים הורדתי את החשיפה, העלתי ISO :-Xאני מצטער אם זה יוצא קצת בוטה, אבל - אתה פשוט לא יודע לצלם. :-X :-\אין לך הבנה של מונחים בסיסיים, למה אתה מתעקש ללכת עם הראש בקיר?תקרא, תלמד, והכל יהיה ברור יותר.http://www.galitz.co.il/articles.html
פורסם 2009 באוגוסט 2916 שנים :-Xאני מצטער אם זה יוצא קצת בוטה, אבל - אתה פשוט לא יודע לצלם. :-X :-\אין לך הבנה של מונחים בסיסיים, למה אתה מתעקש ללכת עם הראש בקיר?תקרא, תלמד, והכל יהיה ברור יותר.http://www.galitz.co.il/articles.htmlאני מסכיםלא יודע מה הבנת ומה לא, אבל בטוח פספסת משהובמקרה שלך קשה מאוד לצלם את התמונה כפי שהיא בלי ליצור תת חשיפה או חשיפת יתריש קונטרסט גדול מידי בין החלקים הבהירים לכהיםהפתרון הכי טוב במקרה הזה זה לחכות לשעה מאוחרת יותר בה השמיים לא יהיו כל כך בהיריםתנסה לעשות מדידת אור נקודתית על האזור הכי בהיר בתמונהאבל גם אז נראה לי תהיה לך בעיה של תת חשיפהאתה צריך ללמוד להעריך נכון את סביבת הצילום לפני הביצועולהימנע ממקרים כאלה בהם יש לך קונטרסט חזק מידי בין האזורים הבהירים לכהים
פורסם 2009 באוגוסט 2916 שנים מחבר מאוד חשוב לציין. צילמתי את התמונה הזאת בכוונה כדי לשאול את השאלה הזאת באופן כללי.מלכתחילה ידעתי שסביבת הצילום לא מתאימה לאותו זמן, בגלל זה גם הלכתי להיסטוגרמה.
פורסם 2009 באוגוסט 2916 שנים ידעת שהסביבה והזמן לא מתאימיםואתה אומר שאתה יודע את כל הדקויות של השליטה במצלמה ומה כל דבר עושהאז למה אתה שואל?
פורסם 2009 באוגוסט 2916 שנים מחבר כי אם אתה תופס נוף מדהים ויש לך אופציה רק עכשיו לצלם אותו בתנאי סביבה לא טובים, מה אתה עושה?אני רוצה לדעת איך להתמודד עם זה.יש מבין?
פורסם 2009 באוגוסט 2916 שנים להימנע מפיקסלים שרופים זה ממש ממש לא קשהיותר קשה לשמור על טווח דינמי טוב בלי אזורים עם OVER/UNDERבמיוחד כשמדובר במצלמות קומפקטיות בלי אפשרות להרכיב פילטר GND
פורסם 2009 באוגוסט 2916 שנים קראתי שם הכול, תאמין לי כבר יותר מכמה פעמים ואני יודע במה מדובר. אז למה העלאת ISO אם אתה מנסה להיפטר ממקומות שרופים בתמונה?
פורסם 2009 באוגוסט 2916 שנים תת חשיפה וחשיפת יתר לא מסתכמים בערך התריס בלבד...בתמונות עם קונטרסט גבוה תוכל להשתמש בHDR או auto brackets בשימוש עם חצובה.כמובן שיש צורך בעיבוד התמונות במחשב.
פורסם 2009 באוגוסט 2916 שנים מחבר אז למה העלאת ISO אם אתה מנסה להיפטר ממקומות שרופים בתמונה? ברגע שאני מפחית את משך זמן החשיפה אני מקבל תמונה חשוכה יותר ולכן צריך להעלות את ה ISO כדי לקבל יותר אור בתמונה.
פורסם 2009 באוגוסט 2916 שנים אל תשתמש ב לפני שאתה קורא שוב את מה שאתה כותב. למה להעלות ISO בצילום נוף? הנוף לא יברח לך, שים על חצובה, שים על ISO מינימלי ותצלם. בנוף אין שום בעיה לחשיפה ארוכה, ההפך, זה מוסיף (עננים,תנועה וכו')
פורסם 2009 באוגוסט 2916 שנים ברגע שאני מפחית את משך זמן החשיפה אני מקבל תמונה חשוכה יותר ולכן צריך להעלות את ה ISO כדי לקבל יותר אור בתמונה. ממה שאתה אומר משתמע שאתה מצלם על מצב ידני מלא למה? נוף מצלמים ב ISO הכי נמוך שיש במצלמה, בעיקר בשביל להפחית את כמות הרעש לא עשית כלום בזה שהעלית ISO והורדת זמן חשיפה, רק העלית רעש ISO מעלה את הרגישות של החיישן, לא מכניס יותר אור לתמונה אני מציע שתקרא שוב את המדריכים באתר של גליץ :
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.