עבור לתוכן

קורס צילום למתחילים-שאלות

Featured Replies

פורסם

מספיק מצלמה טובה ברמת כניסה כמו ניקון D5000 או 450D של קנון

לא משנה מה, רק לא D5000! ניסיתי אותה לא מזמן והיא פשוט זוועה. אל תקנו לפני שניסיתם אותה באופן אישי.

• תגובות 54
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא היא לא מגבילה אותו?

אולי אם הוא מצלם עץ בשקיעה היא לא מגבילה אותו, אבל אם הוא ירצה לעשות עוד 1001 דברים אחרים כמו לצלם ספורט או וידיאו או השד יודע מה (לא מכיר את המצלמה הזאת) הוא לא יוכל לעשות באותה קלות שהוא יוכל עם מצלמה מתקדמת יותר, או שלא יוכל בכלל.

אני לא רואה טעם להמשיך את הויכוח הזה.

כל מה שאני אומר הוא שאם יש כסף חשוב להשקיע בגוף, כי גוף נשאר הרבה זמן ומוסיפים לו עדשות, אתה לא קונה עוד גוף כ"כ מהר.

בגלל זה אסור לקנות גוף פתיחה זבל ולהשקיע את הכסף בעדשת מותרות, קודם תשקיע בגוף ואת העדשות תקנה בהמשך.

נו ואתה עוד לא רואה כמה מה שאתה אומר אידיוטי?

רק לפני שנה וחצי גם אתה לא ידעת כ"כ טוב מה זה צמצם/תריס ועכשיו יש לך "דרישות מקצועיות"

אתם בונים על זה שמתחיל ישאר מתחיל לכל הזמן ולכן הוא לא צריך גוף שיודע לעשות משהו חוץ מלהשמיע קליק, או שאם הוא חס וחלילה כן יתמקצע הוא יצטרך לקנות גוף אחר ובמקרה הרע אפילו לעבור חברה ולזרוק את כל הזכוכיות שיש לו לפח

לפחות תבדוק על איזו מצלמה מדובר לפני שאתה פותח את הפה

אי אפשר לצלם איתה ספורט?

היא נותנת 8FPS, מקביל ל D300 עם גריפ וסוללה של D3

אז וידאו אין בה, אבל כמה אנשים קונים DSLR בשביל וידאו?

זה גימיק שנועד להפוך את תחום ה DSLR ליותר MAINSTREAM אצל כל אותם חובבי קומפקטיות שיודעות לעשות הכל אבל לא עושות כלום בצורה טובה באמת

אם הייתי צריך להתחיל היום מ 0 ולבחור גוף, צילום וידאו בכלל לא היה ב WISH LIST שלי כי אני פשוט לא צריך את זה. אבל זה אני.

אתה אומר שאתה רוצה לשדרג, אל תיעלב אבל נראה לי זה כי פשוט אתה לא יודע לנצל את המצלמה שלך למלוא הפוטנציאל שלה

כל DSLR, אפילו פשוטה ביותר תדעלתת תוצאות נהדרות בידיים נכונות

במקום לצלם וללמוד אתה רודף אחרי הטכנולוגיה ומרדף כזה לא יגמר אף פעם. רק כשהארנק שלך יתרוקן.

לא משנה מה, רק לא D5000! ניסיתי אותה לא מזמן והיא פשוט זוועה. אל תקנו לפני שניסיתם אותה באופן אישי.

ולמה היא זוועה? אפשר לקבל קצת פרטים על מה לא אהבת בה?

פורסם

עוד פעם.

אתה מדבר על ניצול הפוטנציאל של המצלמה ואני מדבר על דברים שהמצלמה פשוט לא יכולה לעשות כי אין לה את זה.

וFPS זה לא הפקטור היחיד בצילום ספורט, כמה נקודות פוקוס יש לה? הצלבה? 3D?

ואחר שקונה מצלמת DSLR בפעם הראשונה הוא הmainstream

פורסם

אתה ממשיך לדבר שטויות

נקודות פוקוס? מה הקשר בין זה לוידאו??

גם ככה רוב מוחלט של מצלמות DSLR שיש להן את היכולת לצילום בוידאו לא יודעות לעשות אוטופוקוס בזמן הצילום, אתה חייב לתקן ידני

ממשיכים לדבר על נקודות פוקוס?

ל 50D שלי יש 9 נקודות מול 51 או משהו כזה ב D300. נשמע הבדל משמעותי נכון?

האם זה פוגע בי בצילום?

אני לא מרגיש את זה אפילו

כי ב 99% מהמקרים אני משתמש בנקודת פוקוס אמצעית ואז בונה קומפוזיציה מחדש

תמשיך לזרוק מילים לאוויר, בכל מקרה תהיה לי תשובה כי בניגוד אליך אני יודע על מה אני מדבר :bash:

פורסם

דיברתי על ספורט לא וידיאו (תיקנתי את זה 8 דקות לפני שהגבת :nixweiss:)

טוב, אני זורק מילים, ואתה יודע על מה אתה מדבר.

שילך ויקנה 450D, ואחרי שנה-שנתיים שיוציא עוד כמה אלפי שקלים ויקנה גוף חדש.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

אני לא מוצא טעם לקנות בהתחלה דגם פשוט יחסית רק כדי ללמוד ולהתנסות ובהמשך לקנות דגם משופר ומשופע-זה פשוט לא נראה לי הגיוני ולא בא בחשבון.יכול להיות שאני אקנה בסופו של דבר את ה-D90 למרות שהשאיפה היא ה-D300/D300S וחשבתי גם על הפנטקס K-7.הוידאו זה הדבר האחרון שמעניין אותי ב-DSLR.אני מסכים עם D0ri ואני גם חושב שברגע שאני אכנס לעניינים אם תהיה ברשותי מצלמת רמת כניסה מהדגמים שהוזכרו כאן זה לא ישרת אותי לטווח הארוך נטו.זה לא שפתאום אני רוצה לקנות DSLR, אני קורא בחודשים האחרונים הרבה ביקורות על מצלמות וקורא הרבה הודעות כאן בפורום ואני גיבשתי החלטה כבר מלפני כמה חודשים לעשות את הצעד הנ"ל פשוט עדיין לא מצאתי את המצלמה הכי נכונה בשבילי בתור התחלה וכעת גם אחרי שהוצגו הדגמים האחרונים של פנטקס וניקון לצערי על אף המחיר הגבוה שאצטרך לשלם,אני אשלם רק בשביל להיות שלם עם ההחלטה ולא להרגיש שרכשתי איזשהו מוצר שהוא פשרת ביניים.בתור התחלה אני אשתמש בעדשה אחת ובהמשך לאחר שאדע מה הצרכים האמיתיים שלי אקנה ציוד נוסף במקום מערכת חדשה.הרי כשמתחילים עם משהו תמיד רוצים לעלות ברמה זה אף פעם לא ההפך.מבחינתי ה-D300/S או ה- K-7 זה הטופ בשבילי כרגע לפחות בשביל ה- 5-10 השנים הקרובות.

פורסם

נו ואתה עוד לא רואה כמה מה שאתה אומר אידיוטי?

רק לפני שנה וחצי גם אתה לא ידעת כ"כ טוב מה זה צמצם/תריס ועכשיו יש לך "דרישות מקצועיות"

אתם בונים על זה שמתחיל ישאר מתחיל לכל הזמן ולכן הוא לא צריך גוף שיודע לעשות משהו חוץ מלהשמיע קליק, או שאם הוא חס וחלילה כן יתמקצע הוא יצטרך לקנות גוף אחר ובמקרה הרע אפילו לעבור חברה ולזרוק את כל הזכוכיות שיש לו לפח

תגיד אתה רציני?

כל עולם הצילום אומר בדיוק ההיפך. כולם טועים ורק אתה צודק?

עדשות קונים לתמיד. גופים ממש ממש לא!

אם הייתי הולך בגישה שלך, לפני שנה וחצי הייתי מוציא עוד 2,000 שקל על K20 במקום K200.

אתה יודע מה היה ההבדל מבחינתי? 2,000 שקל פחות בבנק. זה הכל.

הייתי מוציא ים כסף אקסטרה על הגוף הכי טוב שהיה באותה תקופה, והייתי מחליף אותו בדיוק באותו זמן.

enzo, אתה עושה טעות איומה ונוראה, אבל זה הכסף שלך. תתחדש ותהנה עם ה-D300 ועדשת הקיט!

פורסם

בלב כבד, ולמרות שאפשרות השידרוג העתידית בפנטקס (K-7) היא ללא ספק טובה יותר, החלטתי בכל זאת לעשות מהלך קריטי בנקודת זמן זו ולעבור למערכת קנון (עם גוף 50D)

אני רק רוצה למנוע ממנו את המצב הזה, ואם תפתח קצת את הראש תראה שבסופו של דבר אני זה שחוסך לו כסף.

אז לך יש חבר עם ציוד שיוכל לעזור לך, לו אין.

תגיד אתה רציני?

כל עולם הצילום אומר בדיוק ההיפך. כולם טועים ורק אתה צודק?

עדשות קונים לתמיד. גופים ממש ממש לא!

זה נכון שעדשות קונים לתמיד (או עד שאתה עובר לFF) אבל זה לא סותר את העבודה שבמקום לשלם עכשיו 2.5K על גוף ולשלם אחרי שנה עוד 6K על חדש, עדיף לשלם 7 מעכשיו.

אם הייתי הולך בגישה שלך, לפני שנה וחצי הייתי מוציא עוד 2,000 שקל על K20 במקום K200.

אתה יודע מה היה ההבדל מבחינתי? 2,000 שקל פחות בבנק. זה הכל.

הייתי מוציא ים כסף אקסטרה על הגוף הכי טוב שהיה באותה תקופה, והייתי מחליף אותו בדיוק באותו זמן.

למה K20? היית לוקח D300, אני רואה שוידיאו לא מעניין אותך אז אני מניח שהיית מסתדר איתה יופי.

אתה באמת חושב שעדיף לו לקנות גוף זבל עם 3 עדשות, ואחרי שנה לשים אותו בצד ולהוציא עוד כמה אלפי שקלים על גוף חדש (וכל עוד אתה לא צלם אירועים אתה לא תשתמש בגוף הישן שלך)?

אם כן, הראיה הכלכלית שלך שגויה.

פורסם

לא ניתן לבחור (או להמליץ על) מצלמה מבלי להכיר את השימוש המיועד לה. אין דין צלם מקצועי לצלם חובב וכמובן שלכל אחד יש סגנון משלו. אני לדוגמא מאוד מרוצה מה-K20D, אני עובד הרבה עם פוקוס ידני כך שמהירות ה-AF (המעט) נחותה פחות מפריעה לי (לציין גם שה-AF איטי יותר מהמתחרים אבל מדויק מאוד) אבל העינית הבהירה חשובה לי מאוד. מערכת פנטקס מאפשרת לי להנות מעדשות פריים ישנות אך איכותיות מאוד שעלו לי גרושים ואני מת על ההרגשה והארגונומיקה של הגוף הזה.

יש גם עניין אישי לחלוטין בבחירת מצלמה, אני לא בחרתי בקאנון בין השאר בגלל הארגונומיקה הבלתי נסבלת (בעיני) שלהם.

לגופו של עניין ולפותח הדיון, אם אתה ממש רוצה גוף מקצועי ורק ניקון, תשקול רכישת D200 יד שניה, הנזק יהיה קטן יחסית (סביב 2500 לגוף בלבד) ומאוחר יותר, אם תאהב את המערכת של ניקון והפרוטה תהיה בכיסך תוכל לרכוש גוף חדש ומתקדם יותר וה-D200 תעבור לגיבוי.

בנוסף לא רצוי לשלול מראש מערכות אחרות. למערכות של אולימפוס יש יתרונות מסוימים וכך גם לסוני ורצוי לבחון את כלל האפשרויות.

הערת אגב לדורי - מצלמת גיבוי שימושית לא רק לאירועים אלא גם לחובבנים ורבים מחזיקים אחת, בנוסף היא יכולה לשמש את בן/בת הזוג שיוצאים לטיול ביחד וכו'.

פורסם

להשקיע בגוף ולא בעדשות זה כמו לקנות שלדה של אופנוע ספורטיבי ולשים עליע מנוע של 50סמ"ק

נראה מרשים במבט ראשון אבל הביצועים ברצפה

אבל גם ככה רוב הצלמים החובבנים לא ידעו להבדיל בין איכות של 18-200 ל ...70-200 ::)

אז יאללה... תתחדש ו"תהנה". אני את שלי אמרתי

פורסם

להשקיע בגוף ולא בעדשות זה כמו לקנות שלדה של אופנוע ספורטיבי ולשים עליע מנוע של 50סמ"ק

נראה מרשים במבט ראשון אבל הביצועים ברצפה

אבל גם ככה רוב הצלמים החובבנים לא ידעו להבדיל בין איכות של 18-200 ל ...70-200 ::)

אז יאללה... תתחדש ו"תהנה". אני את שלי אמרתי

אתה מגזים, לגוף יש חשיבות, במיוחד בעידן הדיגיטלי וגוף מקצועי נותן חווית משתמש שחשובה מאוד גם היא (אצל צלם חובב לא רק התוצאה חשובה אלא גם חדוות היצירה). לציין גם שעדשות זום פשוטות יחסית (כמו 18-200 סבירה, לא סיגמא, וחלק מהזום-קיט הטובות יותר) נותנות תוצאות לא רעות בכלל ברוב טווחי אורך המוקד בצמצם סגור יחסית (סביב f/8).

פורסם

אתה מגזים, לגוף יש חשיבות, במיוחד בעידן הדיגיטלי וגוף מקצועי נותן חווית משתמש שחשובה מאוד גם היא (אצל צלם חובב לא רק התוצאה חשובה אלא גם חדוות היצירה). לציין גם שעדשות זום פשוטות יחסית (כמו 18-200 סבירה, לא סיגמא, וחלק מהזום-קיט הטובות יותר) נותנות תוצאות לא רעות בכלל ברוב טווחי אורך המוקד בצמצם סגור יחסית (סביב f/8).

לא אמרתי שאין לגוף חשיבות

אבל המשקל של החשיבות הזאת הוא לא כזה גדול כמו איכות של הזכוכית, אבל זה כבר מתנקז לסטנדרטים אישיים

אני למשל בחיים לא ישקול רכישה של עדשת ALL AROUND אחרי שניסיתי עדשות איכותיות יותר. אני מעדיף להרכיב ולפרק עדשות כל היום ובסוף הטיול לעשות ניקוי חיישן

אני יתקן את עצמי לגבי מה שאמרתי מקודם

בשביל ליצור סביבה לימודית הולמת מספיק גם גוף DSLR הכי פשוט

למי שיש כסף שישקיע בדגם יותר מתקדם

אבל ללכת ישר על רמת ה PROSUMER זה טעות לדעתי

ואם התחום לא ימצא חן בעיניו?

הדיון התחיל בכלל בלקיחת קורס יסודות צילום

איך גלשנו לכל הריבים האלה על הציוד?

לצורך העניין, מה שמלמדים בקורסים כאלה, אפשר לעשות גם עם קומפקטית סבירה

שזה בניית קומפוזיציה, שליטה על פרמטרים במצלמה ומשמעותם

קצת ידע טכני ותאורטי שאמור להוות בסיס להמשך התקדמות

ואנשים פה מדברים איתי על קניה של D300 שזוהי מצלמה מקצועית לכל דבר, חוץ מהמבנה שלה שיש בו "רק" איטום נגד לחות ואבק והוא פחות רובוסטי מ D3

חוץ מזה מבחינת היכולות שלה היא עולה על D2X שרק לפני שנים בודדות היתה ספינת הדגל של ניקון

ועדיין יש הרבה צלמים מקצועיים שמתשמשים בה.

פורסם
  • מחבר

לגופו של עניין ולפותח הדיון, אם אתה ממש רוצה גוף מקצועי ורק ניקון, תשקול רכישת D200 יד שניה, הנזק יהיה קטן יחסית (סביב 2500 לגוף בלבד) ומאוחר יותר, אם תאהב את המערכת של ניקון והפרוטה תהיה בכיסך תוכל לרכוש גוף חדש ומתקדם יותר וה-D200 תעבור לגיבוי.

בנוסף לא רצוי לשלול מראש מערכות אחרות. למערכות של אולימפוס יש יתרונות מסוימים וכך גם לסוני ורצוי לבחון את כלל האפשרויות.

אני לא מתעניין רק בניקון כלל וכלל ולא שולל מערכות אחרות פשוט מבין כל הדגמים נגיד עד לרמה של ה-D300/S שקיימים מכל החברות יש להם את הדגמים הכי משתלמים לדעתי, ביחס למגוון התכונות והאפשרויות שבגוף.

הזכרתי גם את התעניינותי בפנטקס K-7 אך אני מחכה לביקורת מקיפה עליה לפני שאדע אם היא מתאימה לי.

הוזכר כאן שקנון עומדת להכריז על דגם חדש בימים הקרובים (D7 אני חושב) למרות שלא שמעתי על כך מעניין אותי לשמוע פרטים נוספים על כך.

ולגופו של עניין: הנושא אחרי הכל הוא האם קורס צילום למתחילים יוכל לעזור לי באמת לבצע התקדמות בזמן קצר יחסית, ולפיכך אוכל לדעת אם אחרי שאני אעבור את הקורס ואז ארכוש גוף מאילו שהוזכרו למעלה אני אוכל לבצע ניצול של לפחות 70% מהגוף ולהוציא תוצאות טובות יותר ישר, מאשר ניצול של 30-40% ואף פחות אם לא אעשה קורס ואלמד לבד, ורק בהמשך ותוך כדי אוכל לעלות לרמה של אחרי הקורס?

פורסם

canon 7d הולכת להיות מצלמת ראש-בראש עם ה-d300s של ניקון. סוג של 50D עם תוספת וידאו HD, זוג מעבדים (מה שאומר - fps מהיר מאוד, ככל הנראה 8 ומעלה), Flash Master מובנה (ככל הנראה רדיו עם E-TTL) ועוד שיפורים פה ושם (בעיקר בתחום ה-AF וה-LV).

השמועות האלה דיי מבוססות, מדברים על הכרזה ב-1 לספטמבר (יום שלישי הקרוב).

אבל עזוב את זה, לפי הדעה של D0ri הוא צריך בכלל לחכות להכרזה של ה-1D Mark IV. זאת הולכת להיות חתיכת הכרזה (לטובת קנון.. אחרת הם בבעיה), והרי ידוע (לפי דורי) שצריך להשקיע בגוף כי גוף לא מחליפים כמעט אף פעם בניגוד לעדשות שמחליפים כל שנה גג!!...

פורסם

תמשיך תמשיך לקשקש ולעוות את מה שאני אומר.

אין לי כוח כבר להסביר את עצמי בוויכוח האידיוטי הזה, כי כל מה שאני אומר אתה מעוות ואומר שזה לא נכון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים