עבור לתוכן

קורס צילום למתחילים-שאלות

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לעבור לתחום ה-DSLR יש לי הבנה מועטה מדיגיטלית רגילה כמו ISO ,פיצוי חשיפה,מהירות תריס וצמצם וזהו בערך. השאלה היא כזאת: האם כדאי לעבור קורס לפני המעבר על מנת לבצע כניסה "חלקה" ולדעת בדיוק איזה ציוד יתאים לי בתור התחלה, והאם הקורסים האלה באמת עוזרים ?

אני יודע שיש הרבה אתרים עם מאמרים,הסברים ומדריכים ועברתי על חלקם ודי קשה ללמוד דרכם את הפרקטיקה לדעתי.

בחנתי גם כמה מקומות דרך האתרים שלהם וראיתי שהקורסים דומים בתכנים שלהם. האם מישהו עבר קורס שכזה או יכול להמליץ לי על מקום טוב ללמוד בו.

בינתיים אלה נראים לי הכי טובים:

http://www.galitz.co.il/courses/haifa.shtml

http://focus.org.il/article.asp?articleId=1221

http://www.gpc.co.il/קורס-צילום-למתחילים-בחיפה.html

http://www.photo-workshops.co.il/data/categdoc1038/categdoc1038.asp?mCatID=1038

הצעות נוספות יתקבלו בברכה (באיזור חיפה והקריות).

ראיתי שיש גם אפשרות ללמוד בטכניון קורס שכזה אך לא היה פירוט עליו באתר, אם מישהו יודע פרטים אני אשמח לדעת.

• תגובות 54
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הקורס של רועי גליץ טוב מאוד ממה שהבנתי, אבל בשביל מה אתה צריך את זה? ברגע שתהיה לך מצלמה, פשוט תצלם.

אם אתה מכיר את עקרונות הצילום הבסיסיים, אתה צריך בעיקר ניסיון וטיפים תוך כדי הדרך, לא קורס מזורז שילמד אותך דברים שאתה ברובם כבר יודע.

פורסם

לא מכיר את הקורסים האלה, אבל ממה שלי נשמע אתה צריך קורס עם יותר עיסוק בקומפוזיציות מתקדמות ויצירת עניין, בתמונה מאשר עוד קורס בסיסי על תפעול ואירגון פריים בסיסי.

פורסם

יש באתר של גליץ תמונות של הסטודנטים. השליטה של ניקון (וקצת קאנון) מוחלטת, לא ראיתי ולו אולימפוס/פנטקס/סוני-מינולטה אחת לרפואה. סתם חומר למחשבה (וגם מסביר למה שאני הולך עם המצלמה שלי למקומות רווי צלמים אחרים מסתכלים עלי לפעמים כמו על חייזר)...

פורסם

חומר למחשבה מאיזו בחינה?

זה כמובן לא אומר דבר וחצי דבר על הקורס עצמו, המצלמות הן מין הסתם של האנשים הפרטיים..

פורסם

עזוב, תקנה מצלמה ותלמד לבד, אין כמו ללמוד לבד.

יש לך מלא מאמרים ברשת אם אתה צריך, ואחרי הכל זה עניין של אימונים ונסיון, כמה שתצלם יותר (ותעלה לרשת לקבל פידבקים) ככה תלמד יותר.

הקורסים האלה לא זולים ועדיף שתשקיע אותם בציוד.

כשתהיה כבר יותר מתקדם ותדע מה אתה אוהב כדאי ללכת לאיזה קורס מאקרו או צילומי נוף או מה שבא לך

פורסם

חומר למחשבה מאיזו בחינה?

זה כמובן לא אומר דבר וחצי דבר על הקורס עצמו, המצלמות הן מין הסתם של האנשים הפרטיים..

המצלמות הן בוודאי פרטיות ואכן אין קשר לקורס. אבל זה מסביר את הקיבעון של רבים מהבקשים פה ייעוץ על DSLR על ניקון/קאנון, מבחינת רוב המוחלט של צרכנים בישראל, פשוט אין חברות אחרות למצלמות.

ואני מצטרף לדורון, את הבסיס עדיף ללמוד לבד.

פורסם

לא לכולם יש יכולות של למידה עצמית

אכן את הבסיס אפשר ללמוד ממדריכים באינטרנט ואת השליטה במצלמה מקריאת MANUAL

אבל לפעמים יש צורך בקבלת הסבר ממורה

אני יכול להמליץ על רועי גליץ, יש לו מדריכים טובים ויחס אישי

לא עשיתי אצלו קורס יסודות אבל עשיתי אצלו קורס צילום מאקרו וקורס צילום רחוב. ב 2 המקרים יצאתי מאוד מרוצה ולמדתי הרבה דברים ושיטות עבודה.

אם אתה אוטודידקט אולי באמת עדיף לשבת כמה שעות על מדריכים ואז לצאת לצילומי ניסויים

אם לא, קורס יסודות זה פתרון טוב

פורסם

אצל רועי גליץ כל אחד מלמד משהו אחר.

אז כדאי שקודם תדבר עם כאלה שלמדו אצלו כבר יסודות הצילום

פורסם

אין יותר מידי מה לדבר, הקורס של גליץ (כבית ספר) הוא מעולה. פותח הדיון פשוט צריך להחליט אם הוא רוצה לעשות קורס או ללמוד לבד.

לדעתי את היסודות עדיף ללמוד לבד, זה ממש לא מסובך ויש מדריכים טובים ברשת (קראת את המדריכים באתר של רועי גליץ שקישרתי אליהם לפני כמה הודעות?)

לשלבים מתקדמים יותר, ראיה צילומית, ניסיון שטח ובעיקר דברים שאי אפשר להסביר במדריך באינטרנט - אפשרי בהחלט לקחת קורס.

למעשה אני שוקל בעצמי לעשות אצל גליץ קורס צילום מתקדם.

פורסם

אני דווקא כן ממליץ ללכץ לקורס בסיסי, מי שלא נכנס לעולם הצילום זה יהיה בעבורו מאוד כדאי - הקורס מכריח אותך ללמוד כל פיפס קטן ומסדר עבורך את הסביבות הטובות ביותר לתרגול. וכמו שודאי כולכם יודעים וכתבתם, מה שעושה צלם טוב זה תירגול וידע מוקדם. ידע כזה יגרום לך לצלם מיד את השוט המנצח וכן יעזור לך לכוון את המצלמה מהר יותר למצב בו אתה נמצא. לכן לדעתי קורס כזה שלא רק עוזר לך להכיר את המצלמה אלא גם מוציא אותך למקומות ועוזר לך להתחיל, יהיה בעבורך שווה מאוד. לראיה קיים מעשרות קורסים כאלה - לא יתכן שכל כך הרבה אנשים טועים ...

פורסם

אין קשר לטועים, ברור שהקורס לא מזיק וכמובן שהוא גם מועיל, אבל לדעתי בקורס הבסיסי (שמלמד הכל מאפס לאנשים שבחיים לא נגעו במצלמה לצורך העניין) אין שום דבר שאי אפשר ללמוד לבד תוך ימים בודדים ע"י קריאה באינטרנט וקצת משחקים בחצר.

מילא אם זה היה מידע מסובך או מידע שקשה להשיג...

אבל תראה כמה שהוא נגיש ומוגש בצורה נוחה!

http://www.galitz.co.il/articles.html

פורסם

כדיין אין כמו ניסיון מעשי מודרך.

אני למשל ידעתי את רוב החומר הטכני והפונקציות של המצלמה שלי אבל רק אחרי הקורס יוכלתי לומר שאני באמת מבין את הכול. זה לא שבקורס הסבירו לי יותר טוב אלא בזכותו הבנתי יותר טוב את מה שאני למדתי מהרשת.

יש הבדל גדול בין קריאת החומר לבין ישומו וישומו בצורה מיטבית.

פורסם

אף אחד לא אמר שמקריאה באינטרנט תהפוך להיות צלם דגול, ברור שצריך ניסיון מעשי.

אני פשוט לא חושב שצריך מישהו שיחזיק לך את היד...

פורסם

אף אחד לא אמר שמקריאה באינטרנט תהפוך להיות צלם דגול, ברור שצריך ניסיון מעשי.

אני פשוט לא חושב שצריך מישהו שיחזיק לך את היד...

אני מסכים, לפי דעתי הקורס אמור להכנס אחרי הבנה של עקרונות הצילום הבסיסיים ותפעול המצלמה האישית. גם מקצוע מעשי חייב להתחיל מבסיס תאורטי שאותו הדרך הטובה יותר (והזולה יותר) להשיג היא על ידי קריאה והתנסות עצמיים.

אחרי לימוד השפה הבסיסית (סגר/צמצם/רגישות, אורך-מוקד/צמצם/עומק-שדה, הקשר בין אורך המוקד והפרספקטיבה, תת-חשיפה/חשיפת-יתר, היסטוגרמה במקרה של צילום דיגיטלי ועוד סוגיות שמהוות את הא'ב' של התחביב/מקצוע) ניתן לגשת לשלב המעשי באופן חלק ולגשת ישר לתכלס.

אשמח לקחת קורסים לצילום רחוב וצילום פורטרטים בעצמי ברגע שיהיה לי קצת יותר זמן פנוי בחיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים