עבור לתוכן

שאלה לגבי מרובע ליבה

Featured Replies

פורסם

אהלן.

אני לא בטוח לגבי משהו אז אני רוצה לוודא כי אני במהלך קנייה של מחשב...

נאמר לי שרק אם מותקן לי ווינדוס בגרסא של 64 ביט, הוא ינצל את כל ה-4 ליבות של המעבד (שזה בעצם 2 זוגות..) כמו שצריך.

זה נכון?

כלומר, אם אני עכשיו קונה מרובע ליבה, ומתקין עליו ווינדוס XP (שלו יש רק 32 ביט..). הוא ינצל רק 2 ליבות מהמעבד (זוג אחד)?

אם כן יורגש הבדל?

המחשב הוא לא למטרות משחקים בכלל. מטרת המחשב היא אך ורק לצורכי אינטרנט, אופיס וסרטי HD.

האם יהיה לי עדיף לקנות C2D במחיר דומה?..

תודה

פורסם

אני לא רואה סיבה לקנות מעבד מרובע ליבה לדרישות שלך ידידי..

וגם 32BIT ינצל 4 ליבות, לעומת זאת 32BIT לא ינצל מעל 3GB של RAM

פורסם

כמו שנאמר מעליי, ניצול ריבוי הליבות לא קשור לגרסת מערכת ההפעלה (32 או 64 bit). בנוסף, ריבוי הליבות גם לא ממש קשור למערכת ההפעלה ישירות (למרות שזה באופן כללי ולא לגמרי מדויק) אלא יותר לתוכנות בהן אתה עושה שימוש. כיום לשימושים שציינת אין ממש תוכנות שיודעות לנצל בצורה אופטימאלית את ריבוי הליבות.

שנית, וכמו שנאמר מעליי, לצרכים שלך מרובע ליבות הוא מעבד מיותר עקב כך שלא ינוצל ואתה למעשה קונה מעבד יקר יותר, חם יותר, ופחות חסכוני שלא ייתן לך ביצועים עדיפים. הייתי ממליץ לך על מעבד כפול ליבה כדוגמת DualCore E6300, Athlon II או Phenom II. עבור סרטים הייתי ממליץ (אלא אם כן מישהו שמבין יותר יתקן אותי) על הכרטיסים 4350 או 4550 של ATI.

הייתי ממליץ לך לפתוח בדיון בפורום מפרטי מחשב (או לעשות חיפוש בפורום כי המון מבקשים מחשב לצרכים דומים לשלך) תוך ציון תקציב, ויבנו לך שם את המחשב המשתלם ביותר שמתאים לצרכים שלך.

פורסם

32BIT לא ינצל מעל 3GB של RAM

לא מדויק, יש מערכות הפעלה 32bit שכן ינצלו.

עבור סרטים הייתי ממליץ (אלא אם כן מישהו שמבין יותר יתקן אותי) על הכרטיסים 4350 או 4550 של ATI.

מסכים שהוא לא צריך מעבד חזק (גם לא כפול ליבה חזק) ואפילו החלשים יספיקו לו. אבל אני לא הייתי ממליץ על כרטיס מסך יעודי כשאפשר לקנות כיום כרטיס מסך מובנה טוב שיספיק לשימושים שלו. (מבוסס 780G/785G)

והוא גם לא צריך לפתוח דיון בפורום אחר, הוא יכול לקבל כאן המלצה הכי טובה למעבד, לוח וזיכרונות.

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה חברה, המחשב כבר הוזמן, המפרט הוכן ע"י אחי הגדול שהיה עקשן למרות מה שאמרתי.. אז שיהיה לו בכיף..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים