עבור לתוכן

המלצה ל-router ו-access points

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי בית חדש גדול מאוד בן 4 קומות, לכל הקומות מגיעים חיבורי רשת קווים. אני רוצה לרשת את הבית בתקשורת אלחוטית, אבל אין לי מושג מה לקנות. מישהו יכול להמליץ? אני מניח שצריך ראוטר אחד בארון התקשורת ו-access point בכל קומה.

מוטי

;D

פורסם

בעקרון אתה צודק, אבל AP בכל קומה ידרש רק אם אתה רוצה כיסוי אלחוטי בכל קומה וקומה. האם יש כבל רשת אחד שמגיע לכל קומה או שיש לך נקודת רשת בכל חדר?

פורסם
  • מחבר

כעקרון יש יותר מכבל רשת אחד בכל קומה, אבל לא בכל חדר וחדר. ברוב החדרים יש. בכל מקרה, אני רוצה כיסוי אלחוטי כי יש מחשבים ניידים ועוד כל מיני דברים של מערכת האזעקה ובית חכם.

פורסם

אז בעקרון תתקין בכל קומה AP אלחוטי (קרא את המדריך הזה -- http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm) ובמקום מרכזי מקם נתב. את ה-AP-ים והנתב חבר אחד לשני באופן קווי.

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל את זה אני יודע...

ביקשתי המלצה על דגמים ספציפיים, מה לדעתכם החברה והדגם שיתנו לי פתרון טוב.

:xyxthumbs:

פורסם

זה מתחיל ונגמר בעניין של תקציב. מכיוון שמדובר כאן בנתב + 3 או 4 AP (שהם בעצם גם נתבים) -- הרי שבמינימום מדובר כאן על הוצאה של כ-800 עד 1000 שקל לרשת בתקן G ולכ-1300 עד 1600 שקל בתקן N. אם אתה רוצה רשת קווית של 1G העלויות יטפסו מהר מאוד ליותר מ-2500 שקל ויגרדו בקלות את ה-3000 השקל.

פורסם
  • מחבר

אני הולך על רשת בתקן G. לגבי המחיר - זה בערך מה שהערכתי, אבל ישנם הרבה חברות ודגמים, ואני לא יודע מה כדאי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים