עבור לתוכן

צריך עזרה בהרכבת רשת ביתית + ADSL

Featured Replies

פורסם

יש לי 2 מחשבים (אחד מהם הוא LAPTOP, לא שזה משנה ...) במחשב הביתי יש 2 כרטיסי רשת ובLAPTOP יש כרטיס רשת אחד.

אני מחובר ל-ADSL 1.5M והספק שלי הוא הטכניון (אני סטודנט שם) + מודם ALCATEL. כרגע המחשב הרגיל עושה ICS וכך אני יכול לגלוש באינטרנט עם הLAPTOP וגם לחלוק קבצים ברשת.

העניין שמטריד אותי זה שאם אני רוצה לגלוש מה-LAPTOP (מה שקורה רוב הזמן), אני חייב להדליק גם את המחשב הרגיל ולהתחבר דרכו לאינטרט.

אני רוצה מכשיר (אני מאמין שזה נקרא SWITCH) שבעזרתו אני אוכל לגלוש במקביל משני המחשבים אך גם בנפרד ובלי צורך להדליק את המחשב הרגיל.

אני מבקש שתסבירו לי איך זה עובד, תגידו אם זה בכלל אפשרי, ותתנו לינק למכשיר מתאים.

תודה רבה מראש על העזרה.

פורסם

מגוון הפתרונות הוא קטן אבל יעיל בהתחשב שציינת את המילה Switch. כנראה שאתה מוכן להשקיע קצת, ורכישת Switch בלבד לא תפתור את כל הבעיות ללא עזרה ותחכום מיצדך.

אם אתה קונה רק Switch, אתה יכול לסור למדריך של "שיתוף אינטרנט עם כרטיס רשת בודד" שמופיע באתר, אבל! עליך לבצע בעזרת תחכום מתאים הגדרת רשת בשני המחשבים כך שאם רק אחד עובד, אז רק הוא מחייג, ואם שניים עובדים אזי אחד משתף אינטרנט (כמובן בעזרת המדריך) והשני "לקוח שלו".

אם אתה יכול להשקיע טיפה נוספת של כסף, תוכל לקנות נתב Switch שיפתור את כל הבעיות, וכמובן כל מחשב לעצמו ללא תלות מחשבים אחרים.

אני ממליץ לך לעיין ולחפש חומר נוסף בפורומים שלנו.

פורסם
  • מחבר

האם המוצר הבא הוא מה שהתכוונת אליו ?

http://www.geniusnet.com.tw/product/networking/gs4080se.htm

אני לא יודע מה ההבדל בין HUB ל-SWITCH ולכן אני לא יודע האם מוצר זה מתאים.

עלות מוצר זה היא 250 ש"ח בארץ.

*עריכה* : האם מישהו יכול לשים קישור למדריך זה כי לא מצאתי אותו (מצאתי רק את הסטיקי בראש הפורום אך הוא מדבר על התחכומים וההגדרות שדיברת עליהם)

פורסם

הוא יכול להפוך את המודם גם לראוטר כמובן בנוסף לסוויטש שהוא ירכוש וככה לחסוך בהוצאות.

פורסם
  • מחבר

איך אני עושה זאת? והאם יש קישור למדריך שצויין למעלה?

פורסם

בבקשה: http://www.techno.co.il/community/viewtopic.php?t=567

נראה לי שההבדל בין HUB ל-SWITCH זה ש-SWITCH הוא נתב חכם למשל אם אתה גולש בשני מחשבים אז הוא יודע איפה העומס גדול יותר וככה לספק לאותו המחשב רוחב פס גדול יותר ו-HUB פשוט מחלק אותו (נתב "טיפש")

דרך אגב הו לא עולה 250 אלא יש יותר זולים.

פורסם
  • מחבר

יש לי מספר ספקות בנוגע להפיכת המודם לנתב, והגדול שבהם הוא שספק האינטרנט שלי לא יעבוד בתצורה זו.

ספק האינטרנט שלי הוא הטכניון (כאמור קודם) והנה כמה תמונות של הגדרות החייגן כפי שהם ביקשו ממני להגדיר :

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע איך לצרף יותר מתמונה אחת, סליחה

פורסם

בזה אני כבר לא כל כך מבין אז עדיף שמישהו שמבין יותר יגיב אבל אני יכול רק להגיד לך שאני כבר מלא פעמים פירמטתי את המחשב ואני לא נוגע בהגדרות אלא ישר שאני מחבר את הכבל רשת הכל עובד.

פורסם
  • מחבר

דרך איזה ספק אתה מחובר?

פורסם

נטוויז'ן 1.5 מגה.

פורסם

If you don't want to modify your modem you're gonna need to buy a router, they usually cost around 400 nis.

Then you just connect the modem to the router and the two computers to the router and configure things and both computers can surf without independently.

פורסם

זה בדיוק מה שיש אצלי רק שאני חסכתי את הראוטר.

דרך אגב-תמיד אתה יכול לשנות את המודם בחזרה ככה שאין לך מה לפחד.

פורסם
  • מחבר

אין סיכוי שאני דופק את המודם איכשהו? בסופו של דבר, המודם שייך לבזק ואני אצטרך להחזיר אותו בשלב כלשהו ...

כמו כן, Armageddon, אם אתה יכול לבדוק, פירסמתי לינק לנתב קודם, תובדוק אם זה מה שאני צריך בבקשה.

תודה רבה על העזרה ! ;D

פורסם

לי פתאום נדפק המודם אז החזרתי אותו למצב המקורי והזמנתי טכנאי שכמובן לא בדק כלום(וגם אם היה בודק זה לא היה עוזר לו) הוא אמר לי שאולי ממכת ברק והחליף לי לאחר ושוב שיניתי אותו.

אין לך מה לפחד אם המודם מתקלקל אתה מקבל אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים