עבור לתוכן

[עזרה] בעיית זכרונות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

לפני מס' ימים קניתי 2 יחידות של הזכרון הבא: PQI DDR2-667 1gb.

הלוח אם שלי הוא "Gigabyte GA-8I945GZME-RH", בעל 2 חריצים לזכרונות, תומך עד 2gb בסה"כ (1gb ליחידה) ועד תדר של 533Mhz.

כשהוצאתי את 2 הזכרונות הישנים שלי (DDR2-667 512mb) וחיברתי את 2 היחידות החדשות, המחשב לא עלה.

הוא נדלק, אך לא נשמע שום צפצוף ולא קרה כלום,

ברגע שהוצאתי את הזכרונות והפעלתי אותו שוב הוא עלה והתחיל לצפצף ללא הפסקה (כמו שצריך),

כשהחזרתי את 2 היחידות הישנות, המחשב שוב לא עלה.

ניקתי את החריצים עם לחץ אוויר, ניסתי לחבר כל יחידה לחריץ אחר, איפסתי את ה CMOS וכל דבר אחר שעלה לי בראש - כלום לא עזר.

אחרי שעות ארוכות של ניסיונות הצלחתי להפעיל את המחשב עם אחת מיחידות הזכרון החדשות שקניתי,

דחפתי אותה חזק וע"י מברג (עם חלקו האחורי) דפקתי לאורך כל היחידה על מנת שתיכנס כמו שצריך לכל אורכה.

כשחיברתי את היחידה השנייה לחריץ האחר, המחשב שוב לא עלה, ניסתי לבצע פעולה זהה גם איתה אך זה עדיין לא פתר את הבעיה.

יש לציין ששתי יחידות הזכרון שקניתי תקינות ואמורות לפעול כראוי והבעיה אינה בזכרונות היות וגם עם הזכרונות הישנים שלי זה עדיין קורה.

מה גם שאין בעיה בחריץ הספציפי הזה אלא בשני החריצים (במידה ובעיה בחריצים יכולה להיות אחת הסיבות),

כי אתמול הצלחתי לעלות את המחשב עם אחת מיחידות הזכרון הישנות שלי שהייתה מחוברת דווקא לחריץ השני.

אשמח לקצת עזרה בעניין,

אדיר.

עריכה:

אפשר לנעול, הצלחתי בסוף לחבר את הזכרונות.

הבעיה בחריצים, עם הרבה מאמץ והנדסה וע"י דחיפות ולחיצות חזקות (ניתן להשתמש בפטיש 5 לצורך העניין) בסוף הזכרונות נכנסים ועובדים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים