עבור לתוכן

מה כרוך בשרת ביתי?

Featured Replies

פורסם

תראו במפרט בצד למטה בסוף PLANNED DOWNLOADING PC, זה בערך המפרט שעומד לרשותי כרגע אני רוצה להפוך אותו ליותר ממחשב הורדות - לשרת.

אני רוצה לעשות את זה עם WIRELESS ROUTER... אותו שרת יהיה איפה שיהיה ישמש כשרת קבצים על מנת שאוכל להפעיל את הסרטים\שירים שיושבים עליו מכל מקום בבית.

לצורך העניין חשבתי על הדבר הבא - חיבור הנייד לLCD בסלון וצפייה בתכני HD דרך כבל HDMI פשוט... דרך הרשת. כלומר פתירת הנושא של העברת המידע פיזית ע"ג דיסק\DOK\SD לנייד ושידורו דרך הרשת. האם הדבר אפשרי והגיוני?

פורסם

על איזה מפרט אתה מדבר? אני לא רואה מפרט...

בכל מקרה זה רעיון לא רע אבל שיש סרטי HD שאני חושב שיש מצב שיקרטעו לך(תלוי בגודל שלהם).

כי בסה"כ אני מבין שאתה רוצה לעשות את זה דרך רשת אלחוטית והיא לדעתי לא תעבוד לך תמיד על המקסימום של 54Mbps וגם אם כן עדיין לא כל סרט יעבוד לך הכי הכי טוב אבל הרוב המוחלט כן.

פורסם

אתה רוצה להוריד את הסרט מהפנטיום 4 להארד דיסק של הנייד ואז לשדר לטלויזיה, או לשדר מתוך ההארד דיסק של הפנטיום 4?

כי אני לא בטוח עד כמה P4 1.7GHZ יהיה מסוגל להריץ סרטי HD

פורסם
  • מחבר

תקנו אותי אם אני טועה אבל ההרצה עצמה לא מתבצעת על המחשב שמקבל את השידור כלומר אם אני נכנס דרך הנייד לכונן משותף שנמצא על הP4 ומפעיל סרט HD, תפקידו של המעבד המדובר (P4) הוא להעביר את האות בלבד ולא להריץ את הסרט, לא כן?

פורסם

המחשב שבו אתה עושה דאבל קליק על הסרט הוא זה שהמעבד שלי מריץ את הסרט.

אבל אתה חייב שגם הרשת, וגם המחשב השלוח, ידעו להעביר את המידע מספיק מהר לאותו מחשב.

פורסם
  • מחבר

מבחינת מהירות הרשת - בדקתי ואכן שידור HD מתאפשר בצורה חלקה למדי ממחשב א' שנמצא בחדרי (לצורך העניין שם יהיה השרת) למחשב ב' (הנייד, בסלון שיהיה מחובר לLCD).

כלומר שידור HD מתאפשר מבחינת מהירות הרשת.

אולי אמקד את השאלות - אילו תוכנות יסייעו לשרת שלי להיות יותר טוב?

האם כדאי לי להגדיל את חיבור האינטרנט לשרת, לשם גישה מרחוק (ממחשבים שלא בבית)? (כרגע הוא על 3 מגה)

הם ישנה חומרה מיוחדת לזה?

והשאלה האחרונה האם ישנה אפשרות להפוך מחשב שכזה לשרת משחק לכל דבר? האם חיבור של 3 מגה יספיק ל12-10 שחקנים? כמה צריך בשביל 32 שחקנים? (השאלה נועדה בכדי לקבל פורפורצייה לדבר, שהינו חדש בשבילי)

מאוד אודה למי שיוכל לענות על אחת מהשאלות או כולם.

תודה מראש

פורסם

אכן המחשב ישמש "רק" כמקור לקריאת נתונים.

מערכת ההפעלה שאני ממליץ לך לעבוד איתה היא XP או ויסטה ולמרות ששמעתי על זה ש WHS היא מערכת טובה אני לא חושב שיש לך צורך בה.

האם יש ב WHS יתרונות על XP או ויסטה בקטע הזה אני לא ממש בטוח.(מישהו שמכיר שיגיב).

תעשה חשבון פשוט שבשביל שחקן אחד אתה צריך בערך 10 Kbps רוחב פס ככה של 10 תצטרך 100 (אני חייב לציין שזאת הערכה גסה מאד ושלכל משחק את הקטע שלו).

זה גם תלוי בתכנון פרוטוקול התקשורת שבין השרת למשתמשים כי למשל ב GTA2 כשהוא יצא שיחקנו כמה חברים בחדר מחשבים של בית ספר שאבא של חבר היה המנקה שם והיה לנו את המפתחות ומה שקרה זה שברשת הזאת של 100Mbps היו לאגים מטורפים לגמרייי רק עם 8 שחקים.

בשביל לגשת לשרת שלך מרחוק הייתי ממליץ לך להגדיר בו חיבור VPN ופתוח את היציאות המתאימות לזה ... ליצור משתמש אך ורק בשביל חיבור הVPN ללא אפשרות גישה לשולחן עבודה או כל תהליך במחשב... אחר מאשר ה VPN... ואז אחרי שאתה מתחבר דרך VPN להתחבר למחשב עם RDP.

למה? מכיוון שהעברת סיסמאות ב RDP היא PLAIN TEXT ואתה לא רוצה להעביר את זה ככה באינטרנט.

חיבור של 3 מגה בהחלט מספיק ל RDP ומנסיון.

לי יש 2.5 מגה ואני משתמש ב RDP לא מעט וזאת תוך כדי שתוכנת הטורנט שלי פועלת קבוע על קצה העלאה של 15 Kbps ז"א נשאר לי כ 8 Kbps פנויים לקצב העלאה מהרשת לאינטרנט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים