עבור לתוכן

האם כדי להאריך כבל של אנטנה צריך מגבר?

Featured Replies

פורסם

חשבתי למקם את האנטנה של הראוטר במרכז הבית כדי שתהיה קליטה טובה בכל הבית.

אני אצטרך לקנות כבל מאריך של בערך 10 מטרים, השאלה האם צריך מגבר בסוף הכבל? או שאין בעיה של ירידת עוצמה/מתח

תודה

פורסם

בכל מקרה אם אתה רוצה לקבל תוצאות טובות יותר אז את תוספת הכבל אל תעשה לאנטנה הבסיסית של הנתב מכיוון שבעצם לא תועיל ממש בהוספת הכבל אלא אפילו תגרע מאד בעוצמת השידור (לרוב זה אנטנות של 5DB וירידת האות תיהיה חזקה מאד על יד הכבל).

לגבי אנטנת OMNI אחרת כמו של 7 DB או משהו בסגנון הזה תמיד תיהיה ירידה באיכות ובעוצמת השידור על ידי כבל 10 מטר אבל זה תלוי גם בעוצמת השידור של הנתב והאנטנה... אני השתמשתי באנטנת 12DB כיוונית עם כבל של 10 מטר ונתב בעל עוצמת שידור של 75MW ב 18DB והוא הצליח לשדר יפה מאד למרחק של כ 500 - 600 מטר בלי בעיות.

אבל בכל מקרה אם יש לך נתב כל שהוא שמחובר לתשתית אני מניח שהוא מחובר או עם כבל רשת\ETHERNET או כבל טלפון אז הרבה יותר זול והרבה יותר יעיל להאריך את הכבל של הטלפון או הרשת(שבין המודם לנתב) ולנסות לקצר כמה שיותר בכבל שבין האנטנה לנתב וכמובן שוב אם זו האנטנה המקורית של הנתב אז כבל מאריך בשבילה הוא בכלל לא במקום.

פורסם
  • מחבר

לשים את הנתב במרכז הבית זה למשוך 3 רשת + חשמל, יותר מסובך מכבל אחד.

ניסיתי לחפש מידע על עוצמת השידור אבל לא מצאתי משהו על הקופסא של הראוטר, יש לי את ה6204

פורסם

ה 6204 אני לא זוכר כמה עוצמת השידור שלו אבל הוא בעל 18DB ככל הזכור לי.

אני אמליץ לך לחבר כבל מאריך של 10 מטר אבל לאנטנת OMNI שתעלה לך כ 120 שקל אבל הכבל המאריך יעלה לך ממש יחסית הרבה כסף.

אולי כבר כדאי לך בסכום הזה לקנות נתב נוסף בדגם 6204 ולהשתמש בו כמחזק אות ככה שאתה לא צריך כלום מלבד כבל חשמל ואתה לא מוגבל לחיבור רשת או טלפון.

פורסם
  • מחבר

למה הכבל יקר?

חשבתי על משהו בכיוון של זה

אני חשבתי שזה סיפור של כמה שקלים וקדיחה בקיר, אבל אם זה יוצא יקר אז סתם חבל על ההשקעה.

אחרי שנשפץ את הסלון ונחליט אם לשים HTPC או סטרימר זה יהיה כבר הכרחי ואז נחשוב על פיתרון.

שאלה: נגיד מחשב נייד רואה סרט כשהקובץ וידיאו נמצא על השרת בבית, אז בעצם זה בא על חשבון פס הרוחב או הרשת הפנימית? (המחשב מחובר בצורה אלחוטית)

פורסם

אני אספר לך שאפילו חברות שמשווקות ציוד תקשורת ואני מכיר כמה לא מייצרות את הכבל בעצמן אלא מזמינות אותו מחו"ל.

אני קניתי מחברים וכבלים כאלה ולמרחק של 12 מטר זה עלה בסביבות ה 350-400 שקל (להרכבה עצמית) רק המחברים עלו די המון כסף.

אז ככה שאני בספר שכבל יעל דולר אחד בלבד.

אני מעריך שבערך 100 שקל יהיה עלות של כבל באורך של 10-6 מטר.

ואני מעדיף לקנות כבלים חשובים כאלה במקום שמתעסק עם זה...

במקרה שלך אם אתה גר באזור כפר סבא אז בכפר מלל יושבים EDIMAX ואני בטוח שהם יכולים למכור לך כבל מתאים.

אבל שוב אמרתי שאתה לא חייב לשים אנטנה אתה יכול לשים נתב נוסף כמגביר אות וזה יצור אפקט מאד דומה.

עריכה: זה בא על חשבון המהירות האלחוטית של הרשת הפנימית ולא קשור בשום קשר למהירות האינטרנט..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים