עבור לתוכן

המלצה לנתב וכרטיסי רשת עבור דירת שלושה מפלסים

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

ברצוני לקבל המלצה לנתב וכרטיסי רשת חזקים מספיק ע"מ לתקשר בבניין שלוש קומות. יש לציין שהראוטר אמור להיות ממוקם בקומה האמצעית, כך שלמעשה מדובר במרחק של קומה אחת לכל כיוון.

כמו כן, אני מניח שאני לא האדם הראשון שמעוניין בנתב שמסוגל לתקשר בין קומות. האם יש מישהו שיכול להעיד מניסיונו האישי כי נתב מסוים מסוגל לעשות זאת באופן שוטף ללא בעיות?

תודה מראש.

פורסם

יש אפשרות לעשות את זה קווי?

זה יהיה לך הכי יציב.

אם לא צריך תקן N כדי שזה יהיה יציב.

לכמה מחשבים זה?

פורסם

בעיקרון האופציה היחידה שלך(במידה ומדובר בתקן G) היא לעשות WDS בין 2 ראוטרים.. וגם זה יספיק לך לקצב העברה ממוצע של 1MB(שזה נמוך לדעתי אבל בהחלט מספיק לאינטרנט..)

פורסם

בעיקרון זה תלוי במבנה הבית.. קירות בטון וכו'...

אם לא בא לך לקנות נתב תקן N וכרטיסי רשת תקן N הייתי מציע לך לקנות נתב אחד וכרטיס רשת עם אנטנה ולראות מה מצב הקליטה כשאתה שם את הנתב בקומה האמצעית.

אצלי בבית קולטים את הרשת האלחוטית מקומה שלישית לראשונה עם נתב BR6204WG בלי יותר מידי בעיות.

אז אני מניח שאם תשים בקומה האמצעית יש סיכוי שיעבוד לך בלי בעיות.

במידה ולא תיהיה מרוצה מהתוצאה הראשונה תוכל תמיד לקנות נתב נוסף או AP נוסף שישמש כמגביר אות וכן לקנות אנטנה חיצונית כדי להגביר את עוצמת השידור\קליטה של משחזר האות.

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה לכולם על התגובות.

שנית, נכון לרגע זה מדובר בארבעה מחשבים - שניים מחוברים קווית ושניים אלחוטית. אין דרך לעשות זאת קווית עבור שני המחשבים האחרונים במחיר הגיוני כלשהו.

שלישית, שמחתי לשמוע ממישהו שאכן התנסה עם רשת אלחוטית בבניין קומות שאפילו נתב די פשוט עושה את העבודה. האם תוכל לציין מהי עוצמת האות שנקלטת בד"כ ומה מהירות העברת הנתונים?

ולכאורה אין לי שום התנגדות על נתב שהוא מתקן N (או כל נתב שתומך בMIMO), השאלה היא רק האם ההפרש במחיר שווה את השיפור שאמור להיות.

כמו כן, כולם מדברים פה על מגבירים (REPEATERS) למיניהם, אך למעשה מגביר אמור לגרום להאטה במהירות משום שבזמן שהמגביר משדר את האות שהוא קיבל, הרי שהנתב ששלח את האות המקורי לא יכול להמשיך לשלוח (אחרת תהיה התנגשות עם המחשבים שבאמצע), ככה שמדובר ברעיון שהוא בעצם האופציה האחרונה.

פורסם

מזה תקן N ותקן G?

יש עוד תקנים? אם כן אפשר הסבר עליהם?

פורסם

ty :xyxthumbs:

פורסם

בד"כ השימוש באלחוטי הוא לאינטרנט ולא להעברת קבצים גדולים אז הירידה במהירות השידור לדעתי תספיק לך בשימוש ביחידת AP כREPEATER.

יש הבדל בין תקן N לMIMO..

בוא נגיד שבשביל הפרש מחירים לשימוש של WIFI עדיף לפרוש כמה נתבים כ REPEATER ולא מכשירים בעלי תקן N שעדיין לא מיושמים בצורה המושלמת שלהם.

במקומות ציבוריים רבים עושים את זה ואני יכול להגיד שלחלק קו אינטרנט של 5 מגה או אפילו 10 מגה על חיבור אלחוטי של 54 מגה זה בהחלט סביר.

פורסם
  • מחבר

רוחב פס של 10Mbps בהחלט יספק אותי, אבל משידורים גרועים שאני נתקלתי בהם הבעיה העיקרית לא היתה רוחב הפס, אלא הפינג המאד גבוה. כשהפינג מאד גבוה הגלישה איטית מאד ולא משנה מה רוחב הפס שלך. אני מנסה להמנע מזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים