עבור לתוכן

לימודים ביחד עם עבודה - התלבטות

Featured Replies

פורסם

שלום, אני נמצא בדילמה קטנה ואשמח אם תוכלו לעזור.אני עובד כרגע בחברת היי טק גדולה ורוצה לעשות תואר במדעי המחשב. אני מתחבט האם לעזוב את החברה ולנסות באוניברסיטה או ללכת לאיזה מכללה ולשלב את זה עם העבודה. מדובר בחברה עם אפשרויות קידום רבות, כמו כן כשאסיים ללמוד אני כבר אהיה עמוק בהיי טק ויהיה לי יותר קל. מצד שני אני תוהה האם באמת אפשר להצליח לעשות תואר עם ציון טוב במקביל לעבודה וגם לנהל חיי חברה נורמלים. אשמח לשמוע עצות, ועל הדרך - מכללות טובות למדעי המחשב. תודה.

פורסם

באיזה תפקיד אתה עובד בהייטק? הייטק זה לא ממש מקצוע, זה סתם סביבה...אתה יכול להיות גם פקיד בחברת הייטק וגם מתכנת בחברת לואוטק...

מבחינת לימודים, שקלת ללמוד באוניברסיטה הפתוחה?

בין מכללות מומלצות למדעי המחשב יש את האקדמית תל אביב יפו וHIT בחולון

פורסם

אם אתה רוצה להישאר בעבודה שלך ולעשות תואר, לך לפתוחה, רק תהיה מוכן לקריעת תחת מאסיבית וארוכה(שאם באמת אתה מסודר טוב אז עדיף לך, תמיד תהיה לך הכנסה קבועה טובה ואפשרויות קידום).

חוץ מהפתוחה אני חושב שתיאלץ לעזוב את העבודה ולמצוא משרת סטודנטים.

ובקשר ללנהל חיי חברה נורמלים, אם תוותר קצת על שעות שינה תוכל בהחלט להינות.

פורסם

הכל תלוי במהות העבודה, אם היא מהווה ניסיון רלוונטי היא יותר משמעותית מהמוסד בו תעשה את התואר

פורסם

בהחלט.

אם יש לך מספיק חסכונות, אני ממליץ לעזוב את העבודה לחלוטין, לפחות לשנה הראשונה של הלימודים. אחר כך תחזור במשרה חלקית, אם בכלל.

פורסם

לא שווה..לא כל הזמן צריך רק ללמוד ולעבוד..תלמד בלי עבודה ויהיה לך גם זמן פנוי לעשות חיים (בהנחה שיש מספיק חסכונות)

פורסם
  • מחבר

באיזה תפקיד אתה עובד בהייטק? הייטק זה לא ממש מקצוע, זה סתם סביבה...אתה יכול להיות גם פקיד בחברת הייטק וגם מתכנת בחברת לואוטק...

מבחינת לימודים, שקלת ללמוד באוניברסיטה הפתוחה?

בין מכללות מומלצות למדעי המחשב יש את האקדמית תל אביב יפו וHIT בחולון

אני עובד בתור טכנאי מחשב ורשתות

אוניברסיטה פתוחה = תואר שנמרח 10 שנים.

ידוע לך האם וכמה צריך פסיכומטרי במכללת ת"א יפו? זה נכון ששכר הלימוד שם אוניברסיטאי?

אם אתה רוצה להישאר בעבודה שלך ולעשות תואר, לך לפתוחה, רק תהיה מוכן לקריעת תחת מאסיבית וארוכה(שאם באמת אתה מסודר טוב אז עדיף לך, תמיד תהיה לך הכנסה קבועה טובה ואפשרויות קידום).

חוץ מהפתוחה אני חושב שתיאלץ לעזוב את העבודה ולמצוא משרת סטודנטים.

ובקשר ללנהל חיי חברה נורמלים, אם תוותר קצת על שעות שינה תוכל בהחלט להינות.

בשביל תענוגות אני מוכן לא לישון בכלל ;)

הכל תלוי במהות העבודה, אם היא מהווה ניסיון רלוונטי היא יותר משמעותית מהמוסד בו תעשה את התואר

אפשר להגיד שכן, כרגע אני טכנאי מחשבים ורשתות ועוד חצי שנה בערך אני אתקדם, עוד לא ברור לאיזה כיוון..

פורסם

אני עובד בתור טכנאי מחשב ורשתות

ידוע לך האם וכמה צריך פסיכומטרי במכללת ת"א יפו? זה נכון ששכר הלימוד שם אוניברסיטאי?

בשביל תענוגות אני מוכן לא לישון בכלל ;)

אפשר להגיד שכן, כרגע אני טכנאי מחשבים ורשתות ועוד חצי שנה בערך אני אתקדם, עוד לא ברור לאיזה כיוון..

טכנאי זה לא הייטק.

הייטק = פיתוח

כל שאר הדברים = האינסטלטורים של המאה ה-21

פורסם
  • מחבר

טכנאי זה לא הייטק.

הייטק = פיתוח

'

עבדת הרבה בנקיון אה?

פורסם

שלום, אני נמצא בדילמה קטנה ואשמח אם תוכלו לעזור.אני עובד כרגע בחברת היי טק גדולה ורוצה לעשות תואר במדעי המחשב. אני מתחבט האם לעזוב את החברה ולנסות באוניברסיטה או האם באמת אפשר להצליח לעשות תואר עם ציון טוב במקביל לעבודה וגם לנהל חיי חברה נורמלים.

מסיפורים של חברים שעבדו בהיי-טק, ניסו ולא הצליחו - חד וחלק לא.

מה שקורה הוא לאחר שנה שנתיים בחברת היי-טק, אתה צובר פז"מ ואז מבקש פריובילגיה לרדת ל80-60% משרה ואז אתה כן יכול ללמוד.

לא ניתן לשלב לימודים ועבודה (תשכח מיציאות ובילויים בערבים ובסופ"ש כי תצטרך ללמוד בזמן הקצר שנותר ממשרה ב100% (שוב כי יש לי חברים שכרגע עושים את זה והם על הפנים בלימודים).

בכל מקרה אם תרצה להצליח בלימודים וגם לעבוד יחדיו כדאי שמאוד מאוד תרצה ללמוד ותהיה מוכן להשקיע כי אם אתה "טוב, נראה אעשה תואר זה בטח ישמש בעתיד למשהו" במקום "אני חייב את זה ואני יודע שבלי זה לא אסתדר אח"כ" - אתה פשוט תזלזל ועם השעות הלחוצות תרצה לצאת וכדומה ותרד בלימודים. מועדי ב' וג' זה לא יוצא דופן אצל חברה עובדים/לומדים.

טכנאי זה לא הייטק.

הייטק = פיתוח

דובי זובי, בגללך פיתחנו לגרסה הבאה של הפורום את plugin ה-E-Slap, המאפשר בהינף מקש להכות בגולשים דרך המסך.

Slap.jpgE

פורסם
  • מחבר

אז זהו שיש סיכוי שיתנו לי לרדת למשהו כמו 70% משרה, במצב כזה כמו שרשמת אני גם מאמין שאפשר לנהל חיים נורמלים.

מצד שני, אם זה מה שיקרה אני כאילו "חותם" במקום העבודה ל4-3 שנים הבאות, כי אין לי ערובה שבמקום אחר כן יתנו לי לצאת.

אם אני אפרוש לגמרי ואלך ללמוד, לא יהיה לי סיכוי יותר טוב מהשאר לחזור אחרי הלימודים בגלל שכבר הייתי שם? או שאני מדבר שטויות?

פורסם

לך ללמוד באוניברסיטה, חד וחלק.

בחשיבה לטווח רחוק תואר יפתח בפנייך אפשרויות קידום רבות ומשכורת גבוהה בהרבה, אתה צריך לחשוב על מקצוע לחיים.

פורסם

לדעתי תתחיל עם קורס אחד, אשנב למתמטיקה או מבוא למדעי המחשב ושפת JAVA ולפי זה תראה איך אתה מסתדר.

יש גם מפגשי הנחיה דרך האינטרנט ככה שאתה לא חייב להגיע למפגשים פיזית אם זה יהיה לך יותר נוח(אם למשל השלוחה שתלמד בה לא קרובה אליך כל כך).

רק אל תתחיל בסמסטר קיץ, העומס רב יותר כי הסמסטר קצר יותר.

פורסם

אני דווקא חושב שכדאי לך לנסות את המסלולים לאנשים עובדים ב HIT או במכללת ראשון / מכללת ת"א.

אל תתרגש מכל אנשי ה"רק אוניברסיטה" שיש פה.

פורסם

לך ללמוד באוניברסיטה, חד וחלק.

בחשיבה לטווח רחוק תואר יפתח בפנייך אפשרויות קידום רבות ומשכורת גבוהה בהרבה, אתה צריך לחשוב על מקצוע לחיים.

תואר במדעי המחשב יעזור רק למי שהולך בהיי-טק לתפקיד כולשהו הקשור בתכנות בערך ב TIER 4. שום דבר ב TIER 1-3 לא יקדם אותו אם יהיה לו תואר כי זה תמיכה טכנית ברמות שונות (כאשר השלישית זה סוג של אינטגרציה בין תמיכה של בעיית לקוח ודיבור יומיומי איתו לבין עבודה עם אנשי פיתוח (זה מה שאני עושה לדוגמה ) ואין לנו אנשים עם תואר למעט בודדים.

מה שכן, הסמכות של MCDST ו MCSE ו CCNA ו CCSA ודמותיהן (שמלמדות על רשתות וכל מערכת השרת-לקוח בחברות ואיך עובדת התקשורת בין מחשבים ברחבי העולם ובאינטרנט) הן התחלה מצויינת לקריירה מאפס ואז פשוט מתקדמים בתפקידים בסיסיים שונים עד שמגיעים לתפקידים עם משכורת גבוהה לאחר שנים בודדות.

את זה לומדים רק במכללות שונות (ממליץ על SELA או ג'ון ברייס או היי-טק בלבד).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים