עבור לתוכן

קפיאה של מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

לפני שלושה שבועות קניתי מחדש חדש(מפרט בצד), ועוד על ההתחלה המחשב התחיל לקפוא מדי פעם , אבל לא בתדירות גבוהה יחסית

הכוונה לקפיאה : אם שומעים מוזיקה, השיר נתקע, העכבר קופא ולא זז, ואין מה לעשות חוץ מלעשות ריסט. (חשוב מאוד: העכבר לא דולק בכלל, כאילו הוא לא מחובר, אין לו את הלייזר האדום. כנ''ל לגבי המקלדת, היא לא מגיבה לכפתורים כמו CAPS LOCK והשאר. הNUM LOCK נשאר דלוק, אבל שאני מנסה לכבות אותה היא לא מגיבה)

אני בד''כ נשאר כמה ימים עם המחשב דלוק, לא עושה אפילו ריסט אחד, והכל עובד חלק.. היום אחרי שבוע של ימים בלי ריסט(ובלי קפיאות) המחשב החליט לקפוא, בעבודה *בסיסית וקלה* של דפדפן(40 לשוניות, בסביבות 600-700 מגה ראם עם ניצול סי פיו זניח) ודברים קלים כמו מסנג'ר, בבילון, וJDOWNLOAD.

עשיתי ריסט מחדש, ואחרי רבע שעה הוא עוד הפעם קפא. הפעם בכלל פעל רק הדפדפן והמסנג'ר..

שללתי את הדברים הבאים:

טמפ' גבוהה למעבד/ למחשב בכללי: למעבד קודם כל, הליבות לא עוברות את ה45 מעלות... (מתחיל מ40 עד 45)

ווירוסים ספייווארים: הרצתי סריקה בכמה וכמה תוכנות, אין כלום

כבלים נפוחים בלוח אם: אין כאלה

בדיקת זכרונות: לא ניסתי , אבל אני מאמין שיהיה חסר טעם לנסות מיכוון שכבר במעבדה עצמה עשו בדיקה היקפית כזאת ולא קיבלו שגיאות

אולי זה קשור איכשהו לRAID 1? למרות שאני רואה לפי התוכנה והעלייה של המחשב שהוא עובד טוב.

תודה

פורסם

שווה להריץ MEMTEST, לוודא שהסטיקים יושבים טוב, לוודא שהתיזמונים מוגדרים כראוי אם לא על אוטומט.

לנסות לעדכן דרייברים.

פורסם
  • מחבר

טוב עידכון: כמו שחשדתי, זה משהו עם הRAID 1 :'(

אחרי קפיאה נוספת לפני מספר דקות, המחשב לא כל כך רצה לעלות, אחרי הטעינה של הXP היה מסך שחור די הרבה זמן ועשיתי ריסט

אחרי זה עוד הפעם היה את המסך השחור הריק הזה אחרי הטעינה של הXP, ושמעו רישרושים מכיוון הארדיסקים וגם ראו בנורית שהוא "מתאמץ" לקרוא

עברו לפחות 3 דק' עד שהמערכת הפעלה עלתה כמו שצריך. (ולבנתיים לבהות במסך שחור מבהיל)

שהמערכת עלתה, התוכנה של Intel® Matrix Storage Manager כמו שתמיד קופצת לי בהפעלה של המחשב וכותבת ש"הכל מוגן" בכוננים, הפעם כתבה לי משהו בסגנון שהיא בונה מחדש את המערך או משהו כזה.. (ב-Status יש Initializing של 9%, והאייקון צהוב ולא ירוק כמו שהוא צריך..)

מקווה שמשהו לא נדפק והלך :'(

בטח יקח כמה שעות עד שזה יסתדר.

פורסם

אמרת שיש לך רייד 1

אז אתה לא אמור לאבד נתונים

מקסימום תפרמט אחד ותחזיר למירור

תפרמט את השני ותחזיר למירור

תאמת אף פעם לא עבדתי עם רייד 1 אז אני לא בטוח שאפשר להוציא ולחזיר דיסקים מהרייד ככה

כי ברייד 0 זה לא ניתן לעשות אבל מצד שני רייד 0 חייב את שניהם מחוברים ביחד

רייד 1 זה העתק אז זה די הגיוני שאפשר לעבוד רק עם 1

פורסם
  • מחבר

טוב עוד עידכון:

מקודם היה הפסקת חשמל, ואחרי 20 שניות המחשב נכבה(יש אל פסק... משהו נדפק איתו אני אפתח נושא במקום אחר כי זה לא קשור כבר לפה נראה לי)

בכל אופן, אחרי ההפסקה חשמל הזאת, הפעלתי מחדש את המחשב, ועוד הפעם היה מסך שחור אחרי הטעינה של הווינדוס במשך 3 דק' + ...

הווינדוס עלה והתוכנה של הרייד עוד הפעם כתבה לי שהיא מתקנת ומשהו נדפק. זה כרגיל ממשיך באחוזים ויכול לקחת שעות.

raidd1.png

raid24.jpg

אני מניח שגם הפעלה מחדש אחרי הפעולה תניב אותה תוצאה שוב פעם, מסך שחור ואחרי שהמערכת עולה "משהו דפוק ומתקנת" עם הרייד.. מה אני יכול לעשות?

אם זה כבר לא קשור לפורום אז בבקשה להעביר

jackhammer, כן רייד 1, אבל אני קודם מנסה לדעת אם זה משהו בחומרה נדפק ואולי יש להחליף אחד מהארדיסקים במערך או לא יודע מה

אני לא יודע איזה דרך יש לי לבדוק את זה

תודה

פורסם

טוב שמע אני לא רוצה לבלבל אותך כי בתכלס אין לי נסיון עם רייד

רק מה שאני יודע מבחינת תאוריה

אבל נראה שאם יש משהו דפוק באחד הדיסקים זה לא קשור כי בשביל זה יש רייד 1 לא?

אולי זה בעיה בבקר עצמו

תנסה אולי כמו שאמרתי לך ותנסה גם אולי לאפס את הבקר אולי זה יעזור (או אולי להחליף אותו אם זה בקר תוכנתי)

(שוב אני אומר, קח בחשבון שאני לא מדבר מנסיון אני רק מנסה להציע דברים כדי לעזור לך. אם משהו לא נראה לך, חופשי תקן אותי)

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

אם אתה רוצה לבדוק את תקינות הדיסקים, חבר את הדיסקים לכניסות SATA רגילות על הלוח, ותריץ על כל אחד מהם MHDD בדרך כלל אם יש בעיות הוא מודיע.

פורסם
  • מחבר

jackhammer

נכון, אפשר לראות את המידע ב"מחשב שלי" והכל עובד כמו שצריך, אבל זה סתם לעבוד על האוויר ולא לדעת שהמערך עצמו לא שולח להארדיסק השני שמחובר את העתקה 1 ל1 ובסוף להתעורר יום אחד ולגלות שאותו אחד שעבד כל הזמן(עם רייד 1 דפוק), גם הוא נדפק בעצמו והלך כל המידע :nixweiss:

אין לי בקר, זה משהו מובנה בתוך הלוח אם

אם אתה רוצה לבדוק את תקינות הדיסקים, חבר את הדיסקים לכניסות SATA רגילות על הלוח, ותריץ על כל אחד מהם MHDD בדרך כלל אם יש בעיות הוא מודיע.

מה זאת אומרת? למה עכשיו שתי ההארדיסקים שבמערך מחוברים לאיזה סאטה? לא הכל אותו דבר? אני ראיתי כאילו זה הולך לאותו מקום, אחד ליד השני עם השאר(עם שתי ההארדיסקים הנותרים: 500 למערכת הפעלה[שמחולק לשתי מחיצות אגב], ו320 'רגיל')

פורסם

אוקי אפילו שזה "משהו של הלוח אם"

ה"משהו הזה" זה בקר תוכנתי של רייד

פשוט זה בא לך עם הלוח אם

אבל אפשר להוריד בקרים אחרים

תנסה לבטל את הפעילות של הרייד ולחבר כל דיסק בניפרד

תראה אם זה עובד

פורסם
  • מחבר

אני מניח שאתה מתכוון לIntel Matrix Storage Manager

אני לא מכיר עוד תוכנה שיודעת לעבוד טוב ובקלות עם רייד 1(הארדיסקים של ווסטרן)

מישהו מכיר אולי?

פורסם

כן כי זה לוח של אינטל בטח

אבל אני מניח שיש עוד תוכנות ליצירה וניהול מערך רייד

אני אישית לא מכיר

אבל אני לא מאמין שחיפוש בגוגל לא יתן אף תוצאה....

פורסם

אני לא מבין כלל ברייד 1 אבל איך אתה יודע שהבעיה דווקא בזה?

ממה שאתה מתאר קרה לך מה שקרה לי, לי היה דרייבר שהתנגש עם הווינדוס וגרם להכול לקפוא (בידיוק כפי שתיארת) אז עידכנתי את כל הדרייברים וזה לא עבד בכ"מ. בסופו של דבר גיליתי שזה הדרייבר של הכרטיס רשת האלחוטי מתנגש וגורם.

תבדוק את כל הדרייברים, תוריד את הכי עדכנים מהאינטרנט ותבדוק אולי זה פותר משהו.

פורסם

מה זה מתנגש?

מאיפה אתה יודע איזה דריבר מתנגש עם מה?

פורסם

כשקיבלתי את המחשב הנוכחי שלי (מפרט בצד) לפני כמה חודשים הדבר הראשון שהוא עשה זה לקפוא, אפילו בפעולות הפשוטות ביותר של הפעלת מסנג'ר או פתיחת דפדפן אינטרנט הוא נתקע. זה גרם לאיטיות בלתי נסבלת ולויסטה לקח שנים לעלות, הסקתי שאחד מהדרייברים עושה את זה והתקנתי את כולם מחדש והבעיה נמשכה. מחקתי את כולם וsafe mode התקנתי אחד אחד ואז הדרייבר של הכרטיס רשת ישר הכול מת אז הנה לך דרייבר לא תקין. הורדתי מהאתר שלו והנה הבעיה נפטרה ועד היום לא הייתה לי אפילו לא תקיעה אחת. לפעמים דרייברים שמגיעים בדיסקים יכולים להיות דפוקים ככל הנראה.

אז אני מציע לפותח התארד להתקין דרייברים עדכנים מהאינטרנט. אולי יעזור לו, מי יודע.

פורסם
  • מחבר

כן כי זה לוח של אינטל בטח

אבל אני מניח שיש עוד תוכנות ליצירה וניהול מערך רייד

אני אישית לא מכיר

אבל אני לא מאמין שחיפוש בגוגל לא יתן אף תוצאה....

לא, לוח של ג'יגה בייט.. תראה בצד.

אני לא מבין כלל ברייד 1 אבל איך אתה יודע שהבעיה דווקא בזה?

ממה שאתה מתאר קרה לך מה שקרה לי, לי היה דרייבר שהתנגש עם הווינדוס וגרם להכול לקפוא (בידיוק כפי שתיארת) אז עידכנתי את כל הדרייברים וזה לא עבד בכ"מ. בסופו של דבר גיליתי שזה הדרייבר של הכרטיס רשת האלחוטי מתנגש וגורם.

תבדוק את כל הדרייברים, תוריד את הכי עדכנים מהאינטרנט ותבדוק אולי זה פותר משהו.

אם הוווינדוס עצמו מתנגש עם דרייבר אחר בד''כ לפני קפיאה הוא נותן את המסך הכחול.. מסך המוות. עם פירוט של אותו קובץ בעייתי[דרייבר]

כל הדרייברים מעודכנים.. לכן אני הרבה חושד בRAID, בעיקר בגלל שהוא באמצע פעולה נניח, ויש הפסקת חשמל ומפעילים מחדש...

בכל אופן, תודה על העצה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים