עבור לתוכן

מעבד E6300 + לוח גיגהבייט G31M-ES2L ב-3.5 גה"צ במתח סטוק

Featured Replies

פורסם

היום קיבלתי את המחשב שהזמנתי עבור חבר שלי

מעבד אינטל E6300 עם הקירור המקורי והביזיוני

לוח גיגהבייט G31M-ES2L

2 גיגה זכרון

כרטיס מסך HD4850 של ספיר 512 מ"ב

הארדיסק 500 ג"ב של היטאצ'י

ספק כח 500 וואט FSP עם מאוורר 12 ס"מ ו-Active PFC

מצ"ב תמונה של המחשב.

%7Boption%7D

כמובן שאין פה שום דבר מיוחד מלבד העובדה שהמחשב נקנה במחיר מגוחך של 2020 שקל כולל מארז מיקרו וצורב LG.

במארז הגיעו שני מאווררים 80 מ"מ שהוצאו ובמקומם שמתי מאוורר 92 מ"מ שפורק ממחשב דל ישן שיש בו דיודה ששולטת על המהירות לפי הטמפרטורה.

התקנתי XP וישר ניגשתי למלאכת האוברקלוק, במכה ראשונה העליתי את הFSB ל-333 מה"צ, המחשב עלה וגם רץ חצי שעה של אורתוס כשהזכרון ב-500 מה"צ. מרשים בהתחשב שמדובר בזכרון CEON ללא צלע קרור ובמתח סטנדרטי, 1.8 וולט בלבד.

הורדתי את המהירות לזכרון והפעלתי שוב את אורתוס שעדיין רץ. מצ"ב תמונה של המסך.

לדעתי 3.5 גה"צ במתח סטוק זו תוצאה מרשימה. האם זה מספיק כדי להעיד על הפוטנציאל של המעבד להגיע ל-4 גה"צ ואפילו יותר?

[attachment deleted by admin]

פורסם

עם הלוח הזה?

באמת אי אפשר לדעת.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להגיע ל-4 גה"צ יציב ע"י 381*10.5, בינתיים הגעתי ל1.42 וולט (בביוס, לא בפועל) אבל ORTHOS הפסיק אחרי רבע שעה. יכול להיות שהלוח מגביל אותי ואני אנסה לתקוע את המעבד הזה בלוח גיגהבייט P35 שיש לי במחשב אחר.

נראה אם המצב ישתפר.

המעבד הזה מוצלח יותר ממעבד E5200 M0 שיש לי וצריך 1.45 וולט כדי להגיע ל-3.5 גה"צ.

פורסם

נסה להרים מתח לרכיבים האחרים..FSB/NB וכו (עד כמה שלוח האם מאפשר)..

פורסם
  • מחבר

העברתי אותו ללוח גיגהבייט P35C-DS3R ולא הצלחתי להגיע לתוצאות טובות יותר. זה לא הלוח שהגביל אותי אלא המעבד.

בלוח הנוכחי ניסיתי והצלחתי להפעיל את המעבד בבאס 400 מה"צ ע"י המתח ל-FSB ב-0.3 וולט. אני מניח שגם בלוח G31 זה היה מצליח.

נראה לי שאשאיר אותו לעבוד ב-3.5 גה"צ במתח סטוק ואנסה שוב אחרי שהמעבד ישתפשף חודשיים.

פורסם

נסה להרים מתח לרכיבים האחרים..FSB/NB וכו (עד כמה שלוח האם מאפשר)..

:s05: :s07:

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לתת יותר מתח ל-FSB אבל עדיין צריך מתח גבוה למעבד כדי להגיע ל-4 גה"צ יציב (1.4 וולט) ולכן העדפתי להשאיר אותו ב-3.5 גה"צ במתח הסטנדרטי.

פורסם

למה שלא תגיע ל-3.7 כבר?... תן למעבד עלייה קטנה במתח ותראה שהוא יעבוד לך מצויין.... גיליתי אצלי שזה התדר SWEETSPOT שלו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים