עבור לתוכן

לא מצליח לחבר הרד דיסק נוסף

Featured Replies

פורסם

יש לי הרד דיסק אחד של WD ששימש אותי עד עכשיו ועליוי מותקנת המערכת הפעלה עם כל הקבצים והדברים האחרים שלי.

הבאתי הרד דיסק אחר (סיגייט משומש אבל עובד) שיחובר בנוסף לישן שלי.

יש כבל שיוצא מהלוח אם ובקצה שלו מחובר ההרד דיסק המקורי עם המערכת הפעלה (ה-WD). חיברתי את הסיגייט למחבר האמצעי בכבל (אני חושב שזה נקרא SLAVE) וכשאני מפעיל את המחשב הוא מבקש ממני להכניס דיסק BOOT לכונן הקטן.

ניסיתי לחבר את הסיגייט לבד ואז עולה לי מסך שחור ששואל אותי איך להפעיל א הווינדוס (safe mode, normally, last good known...)

כשאני מחבר רק את הWD הכל עולה כרגיל.

מישהו יכול לעזור?

פורסם

דבר ראשון, נראה שהדסיסק השני לא מפורמט, ובגלל שכנראה היה במחשב עם חומרה שונה, הוא לא יעלה לבד אצלך במחשב.

אם אתה רוצה לחבר אותו כמשני(SLAVE):

תוודא שהכונן הWD מג'ומפר כMASTER+SLAVE PRESENT ולא כMASTER ALONE

תג'מפר את הסיגייט כSLAVE

אחרי זה חבר אותו כמו שחיברת אותו מקודם, וזה אמור לעבוד

לגבי איך לג'מפר, על כל דיסק צריך להיות רשום בדיוק איפה לשים ג'מפר כדי להגדיר את הדיסק הקשיח

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, נראה שהדסיסק השני לא מפורמט, ובגלל שכנראה היה במחשב עם חומרה שונה, הוא לא יעלה לבד אצלך במחשב.

[glow=red,2,300]אתה צודק, הוא לא מפורמט, חשבתיש אפשר לפרמט אחרי שאני אתקין אותו[/glow]

אם אתה רוצה לחבר אותו כמשני(SLAVE):

תוודא שהכונן הWD מג'ומפר כMASTER+SLAVE PRESENT ולא כMASTER ALONE

[glow=red,2,300]לא משנה לי אם הוא משני או לא (כי אני לא יודע מה זה אומר...) העיקר שאני לא אצטרך להתעסק עם התקנת מערכת הפעלה וכל התוכנות מחדש. אתה יכול להפנות לאיזה מדריך בעניין הג'מפורים או להסביר לי, כי בקושי הבנתי מה אתה אומר.

הג'ימפור של הWD זה משהו שאני עושה כשהמחשב דלוק? בתוכנה? או משהו פיזי שצריך לחבר\לנתק?[/glow]

תג'מפר את הסיגייט כSLAVE

אחרי זה חבר אותו כמו שחיברת אותו מקודם, וזה אמור לעבוד

לגבי איך לג'מפר, על כל דיסק צריך להיות רשום בדיוק איפה לשים ג'מפר כדי להגדיר את הדיסק הקשיח

המון תודה רבה על ההכוונה והתגובה המהירה

פורסם

חלילה לא שהמחשב דלוק, build_pc_xp2000_maxtor_40gb_jumper_matchup.jpg

אתה רוצה להגדיר את החדש הזה בתור SLAVE...

פורסם
  • מחבר

אז אני צריך עוד איזה כבל בשביל זה?

אפשר לעשות את זה בלי כבל נוסף?

אני חייב להגדיר אותו כSLAVE?

פורסם

אתה רואה את הריבוע הלבן שתקוע שם איפה שהחץ מצביע? הצוציק הזה זה ג'אמפר, אותו צריך

לשים לפי התרשים על הדיסק עצמו (שהוא מנותק מהחשמל) בכדי להגדיר את ה"פטרונות" שלו (אם הוא עבד או מלך)...

לא צריך לזה כבל, רק להזיז את הג'אמפר וכן אתה חייב לעשות את זה בכונן IDE.

פורסם

מה שקורה עכשיו, זה ששני הכוננים מוגדרים כמאסטר, ואז כשמחברים את שניהם לאותו הכבל הם מתנגשים והמחשב לא מזהה אף כונן ולכן מבקש ממך כונן עם מערכת הפעלה.

כשאתה מחבר את השני לבד, הוא מנסה להעלות וינדוז שהיה מותקן במחשב אחר, ולכן נתקע ולא מצליח.

פשוט צריך להזיז את הג'מפר כמו שהסבירו לך בתמונות. זה לא מסובך.

פורסם
  • מחבר

אההה.. הבנתי

ואני התחלתי לחפש כבלל מתאים וחשבתי שצריך לחבר בין שני הכוננים מהמלך לעבד... ;D

כל יום לומדים משהו חדש...

אני הולך על זה ועוד כמה דקות נפעיל את המחשב שוב ואני אודיע לכם איך היה

המון המון תודה!!

פורסם
  • מחבר

הצלחתי!!!!! :yelclap:

זה עבד!!

תודה רבה!

עכשיו רק צריך לפרמט אותו ???

פורסם

תהנה

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים