עבור לתוכן

מעוניין בהמלצה על כרטיס בעל יחס עלות-תועלת טובים למטרת משחקים (רזו' 1680X1050)

Featured Replies

פורסם

בעקרון אין לי כל כך הגבלה של כסף, אך יש לי הגבלה של ההגיון הישר שמונע ממני לבזבז סכום כסף עצום על תענוג לטווח הקצר.

בכל קנייה בתחום האלקטרוניקה שאני מבצע אני מתיחס כהשקעה לטווח רחוק.

אודה לכם אם תוכלו לעזור במלצה לגבי כרטיס מסך שנכון להיום ייתן לי יחס עלות-תועלת מעולים וזאת בהתיחס לקנייה של כרטיס מסך כמשהו שישרת אותי זמנית בהגדרות תצוגה אופטימליות ועם הזמן הוא יהפוך ליותר מיושן ולא ייתן לי את התמורה שפעם הייתי יכול להוציא ממנו.

כרגע ברשותי מסך 20' ואני משתמש ברזולוציה 1680X1050 ואינני מתכנן להחליפו במשך תוחלת החיים של 2 כרטיסי מסך לפחות.

מאחר ואני בונה את כל שאר חלקי המחשב בהתיחס לכרטיס מסך אז אין לי כרגע שום נתונים נוספים בנושא, חוץ מכך שאני קונה ספק כוח איכותי (לא ג'נארי) 600W ומארז MID-TOWER.

המשחקים שאני מעוניין לשחק בהם CRYSIS, GTAIV ו WORLD OF WARCRAFT וחבילות ההרחבה שלו.

נושא הרעש כלל אינו מרטיע אותי (אני גר ליד כביש ראשי ורכבת כך ושירתתי בחיל האוויר בתור דרג א' של מטוסי F15 כך שקשה לי להאמין שיש כרטיס מסך שיחשב עבורי רועש).

וכן גם התלבטות לגבי שימוש בלוח אם SLI/CROSSFIRE - האם זו השקעה כדאית שתשתלם בעתיד בהתאם לכרטיס המסך שתמליצו או כדאי יותר להשקיע במערכות קירור של לOC עתידי של הכרטיס מסך?

כפי שכבר הבנתם אני מעוניין לחסוך כמה שיותר ולהנות כמה שיותר מ2 כרטיסי המסך שאני אקנה בשנים הקרובות בשימוש במשחקים על הגדרות כמה שיותר גבוהות כל עוד הבדלי הביצועים מצדיקים את הכסף שאני משקיע באותם כרטיסי מסך.

תודה מראש,

מאג'י.

פורסם

המעבד?

ואיזה ספק?

בעיקרון ה4890 מעולה, ויתאים לך.

פורסם
  • מחבר

המעבד?

ואיזה ספק?

בעיקרון ה4890 מעולה, ויתאים לך.

עדיין לא החלטתי לגבי החברה אך מן הסתם אני לא אקח ספק כוח ג'נארי אלה איכותי.

אני אבחר מעבד בהתאם לכרטיסי המסך שיוצאו.

האם המחיר של כרטיס מסך יחיד של 4890 מצדיק את המחיר של החל מ1100 ש"ח אל מול כרטיס מסך כמו 4850 שלדוגמא אני יכול לקנות אחד עכשיו וכעבור פרק זמן מסוים לקנות באותו סכום עוד כרטיס מסך יותר טוב באותו סכום, במילים אחרות השאלה שלי האם כרטיס מסך כמו 4890 במחירו כיום ישרת יותר זמן מ2 כרטיסי מסך: הראשון 4850 והשני כרטיס מסך חדש באותו במחיר בעוד כשנה וחצי ושישרת אותי עוד שנה וחצי?

אני לא מנסה לרמוז להעדפה מסוימת אישית שלי אלה אני רק מנסה להבין, כי חסר לי הניסיון שאני מניח עומד לרשותכם.

פורסם
  • מחבר

אולי בכל זאת משהו מעוניין להשקיע קצת מחשבה וזמן על מנת לעזור לי :s05:

פורסם

תקנה GTX 275\GTX265

וזהו! כרטיס חזק וטוב ישרת אותך כשנתיים מינימום

אבל אם אתה רוצה משהו אחושרמוטה תקנה GTX 295

אם אתה יכול לקנות אחד...

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה, אך קצת פספסת לדעתי את נושא הדיון...

כרטיס מסך כמו GTX 295 נכון להיום בשום פנים ואופן לא יכול להחשב ככרטיס בעל עלות-תועלת גבוהים במיוחד בגלל שההבדל הענקי במחיר שלו ביחס לכרטיסי מסך כמו HD4890 וGTX 275 הוא עצום ואינו מצדיק את קנייתו.... דבר שמקריאה בפורום "ניטחן" רבות...

אני רושם את השאלה לאחר קריאה רבה בפורום הנ"ל ולכן תשובה כמו "כרטיס X הוא סוס" אינה מתאימה לנושא.

לגבי 2 כרטיסי המסך האחרים GTX275 ו GTX265 - אודה לך אם תוכל לענות לי על השאלה ששאלתי לגבי הHD4890 , אלה רק בהתיחס ל GTX275 ו GTX265:

האם המחיר של כרטיסי מסך הנ"ל מצדיק את המחיר של החל מכ1100 ש"ח אל מול כרטיס מסך כמו 4850 שלדוגמא אני יכול לקנות אחד עכשיו וכעבור פרק זמן מסוים לקנות באותו סכום עוד כרטיס מסך יותר טוב באותו סכום, במילים אחרות השאלה שלי האם כרטיסי מסך במחירם היום ישרתו יותר זמן מ2 כרטיסי מסך בחצי מחיר שאני אקנה אותם אחד אחרי השני לאורך תקופה: הראשון 4850 והשני כרטיס מסך חדש באותו במחיר בעוד כשנה וחצי ושישרת אותי עוד שנה וחצי?

אני לא מנסה לרמוז להעדפה מסוימת אישית שלי אלה אני רק מנסה להבין, כי חסר לי הניסיון שאני מניח עומד לרשותכם.

פורסם

עבור מסך 1050X1680 אין טעם במעבר ל4870 512MB.

הפרש הביצועים ברזולוציה הזו בין 4870 ל4890 לא מצדיק את התוספת במחיר שמצריך 4890.

4850 הוא כרטיס מצוין שנותן יופי של תמורה לכסף במחירו הנוכחי, ובכל זאת, בלא מעט דוגמאות, הוא נופל מה4870 מהותית בביצועים.

GTX260 (אין GTX265) נותן תמורה טובה פחות לכסף ברוב המקרים מאשר ה4870.

לגבי שאלתך, לא, 4890 לא ישרת אותך טוב ב3 השנים הבאות באותה מידה שישרתו אותך 4850 כרגע ומה שיהיה באותה רמת מיצוב בעוד שנה וחצי.

התעסקות עם CROSSFIRE למחשב עם מסך 1050X1680 לא שווה את כל ה"מסביב" שזה מצריך. את הלוח, הספק וההיסחבות של חיפוש כרטיסים תואמים.

אני הייתי הולך על:

PALIT ATI Radeon 4870 Sonic 512mb GDDR5 HDMI, יחידות 1

¤767

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=442

מחיר נמוך, כרטיס חזק ועל 1050X1680 ייתן ביצועים טובים מאד, עוד שנה ומשהו, תיקח כבר משהו עדכני לאז.

בכל מקרה, מאחר ומשתמע שאתה קונה מחשב, הרבה יותר חכם יהיה לפתוח ת'רד במפרטים ולבקש מפרט שלם בהתאם לתקציב ולצרכים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה,המפורטת והעניינית.

לגבי מפרט אני אכן אפתח נושא חדש במפרטי מחשב אך מאחר ורוב הסיכויים כי עבור מחשב שעיקרו משחקי מחשב - עיקרו כרטיס מסך שאותו מניסיון שלי אני אחליף לפחות פעמיים ביחידת חים אחת של כל שאר חלקי המערכת אז חשוב לי להתמקד בו נכון לעכשיו.

הנימוק לגבי קניית כרטיס מסך 4870 יחיד אכן משכנע, אך לא לגמרי הבנתי את הנימוק לגבי השלילה של נושא הCROSSFIRE ככלי המשפר "עלות-תועלת" של כרטיס מסך אשמח להרחבה בנושא.

וכן גם אשמח להתיחסות לנושא הOC ככלי נוסף המשפיע על שיפור "עלות-תועלת" של כרטיס מסך.

תודה,

מאג'י.

פורסם

כרטיס 4870 אכן יספיק לך , ה OC שניתן לבצע ל 4870 הוא לא גדול במיוחד אבל יתן לך תוספת ביצועים של 3-5% שלפי דעתי בכל מקרה לא תורגש , לגבי המחיר , אין ספק שהכרטיס משתלם.

הנושא של זוג כרטיסים - לא משתלם בכלל , ולמה ? בגלל שרזולוצית המסך שלך לא גבוהה במיוחד (אצלי אותה רזולוציה על מסך 22'') , כרטיס יחיד יספיק , זוג כרטיסים אולי יהיה נחמד אבל תצטרך להשקיע בלוח אם יותר יקר וספק יותר חזק והביצועים לא בדיוק יפילו אותך מהרגליים , שלא לדבר על כל מיני בעיות של דרייברים , חום , וחוסר תאימות.

השקעה כדאית תהיה לרכוש כרטיס 4870 ובעוד כשנה - שנה וחצי , כאשר לא תהיה מסופק מהביצועים , פשוט תקנה את הכרטיס החזק לאותה תקופה במחיר משתלם ...

הנה עוד אופציה לשיקולך (בלי OC אבל עם קירור טוב)

http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=1677

הכרטיס שהציעו לך מגיע עם OC קטן מהמפעל ויש לו מצב טורבו של עוד תוספת בביצועים , מה שכן הוא לא שקט במיוחד (אלא אם כן זו הגירסה השנייה שלו , ולא נראה לי שזה המצב) , אבל אמרת שרעש זו לא פונקציה ...

וסתם לדוגמא - עכשיו בתוספת קטנה ל 4890 אפשר לקנות GTX275

http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=2395

פורסם
  • מחבר

אכן נושא השקט אינו אופציה בשבילי ... כי יש לי בעיות שמיעה מהצבא...

אם כך כרטיס מסך 4870 אכן הכי כדאי מבחינת עלות-תועלת וכמו שאתה אומר השקעה במערכות מסביב לא כדאית לעומת התועלת שאני אקבל בביצועים.

שעלתי הנוספת שבעיקרון לפיה אני אולי אני יוכל לחסוך על עוד רכיבים כמו ספק כוח .... האם המגמה של צריכת ההספק של כרטיסי המסך בעתיד - עד כמה רחוק שרק אתה יכול לחזות (בעוד כשנתיים למשל) תצריך ספק כוח מעל ל500W (לא ג'אנרי)?

פורסם

לא נראה שכך הולך להיות , להפך התהליך הוא של הקטנת צריכת החשמל ורכיבים יותר ידידותיים לסביבה שפולטים פחות חום (מעבר מ 65 ל 45 ואפילו 40 ננומטר) , כך שספק 500 איכותי יספיק לך בהחלט ...[br]פורסם בתאריך: 16.08.2009 בשעה 17:24:08

הנה עוד אופציה לא רעה

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=471846200-9566

מדובר בכרטיס 4850 אבל עם זיכרון של 4870 , OC נחמד והופ ! ;) ביצועים מעולים במחיר שווה לכל כיס ...

פורסם

הוא לא יהיה באותה רמה של ה4870.

זה עוד 100 שקלים בשביל ה4870.

אז למה לא לקחת אותו?

פורסם

למען האמת אני לא יודע מה הפער המדויק בין שני אלו , אם באזור ה 10% (שזה ההפרש במחיר) , אז זה שווה את ההשקעה הנוספת ...

פורסם

אישית הייתי לוקח כבר את הGTX275 או את ה4890.

לקנות כרטיס ב600-700 שקל? זה כרטיס MID היום.

למה לא להשקיע בכרטיס שיחזיק שנתיים לפחות.

ל4850 ול4870 יש כבר שנה מאחוריהם, ככה שהם כבר לא הלהיטים של פעם.

פורסם

מה שמצחיק בכל הסיפור הזה שיש להם מחיר MID אבל לא ביצועי MID !

לזה גורמת התחרות , ושנינו יודעים שה 4890 לא כזה חזק ובהחלט לא מצדיק תוספת של 400 ש"ח בשביל איזה 10% נוספים בביצועים , ודא"ג ה 4850 עם הזכרון המחודש לא רע בכלל .

http://wccftech.com/forum/computer-talk/25800-palit-4850-sse-ddr5-review.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים