עבור לתוכן

דעה על מפרט למחשב מטרה כללית עד 8K בלי ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

11817929.jpg

אני לקראת שחרור ומתחיל לחשוב בכיוון של קניית מחשב חדש.

הדרישות הן לא משחקים בעיקר, אבל כן הצגה של סרטי HD ובכלל מחשב חזק שיחזיק הרבה שנים קדימה (ועל ידי כך יפצה על השקעה כספית גדולה).

כמו כן, אני עוסק הרבה בתיכנות ולכן עוצמת עיבוד היא חובה.

התקציב הוא לא אינסופי, אבל בהחלט נמתח ופחות או יותר מה שהפמרט הנוכחי כבר עומד עליו.

אין לי תכנון לבצע אוברקלוקינג.

שאלות שיש לי -

1. כרטיס מסך שנבחר, נבחר בצורה יחסית אקראית. מה אני אמור לדעת בתחום? במה שווה להשקיע ובמה לא? האם ידוע על חברות שיותר רציניות בהרכבה שלהן בהפרש משמעותי ולהפך? והאם אולי שווה להשקיע בחברה כזאת או אחרת על חשבון צ'יפ פחות מתקדם?

2. זכרונות בערוץ משולש ומהירות מקסימלית לפי מה שראיתי בינתיים. האם הלוח בכלל יודע לנצל את זה? האם שווה להשקיע בעניין פחות ובמשהו אחר יותר?

על הכמות אני לא רוצה להתפשר, שכן, כאמור, המחשב אמור להחזיק שנים קדימה.

3. שני הארד דיסקים זהים במטרה להשתמש ב RAID1 לצורך שרידות. האם הלוח יודע להתמודד עם זה או שתהיה האטה בקריאה/כתיבה?

4. ספק כוח חזק נבחר כי יש לפחות שלושה כוננים בתצורה הנוכחית ואולי יורכבו עוד .. הערות? צריך פחות חזק או יותר חזק?

זה מה שחשבתי בינתיים .. כמובן שהערות על שאר הדברים יתקבלו בברכה..

[attachment deleted by admin]

פורסם

הטעות הגדולה של האנשים היא "מחשב שיריץ כמה שנים קדימה"

אז קודם כל בוקר טוב ואין דבר כזה ממש כמה שלא תשקיע עוד שנתים תסתכל על החומרה שלך ותשווה אותה למשהו עכשוי ותראה כמה שהיה בזבוז לקנות את הTOP.

בגדול המפרט בזבזני לקנות מערכת מבוססת X58 ועוד שאתה לא צריך את זה [לפי מה שכתבת ] זה בזבוז .

אני היתי ממליץ אולי לחכות לערכת שבבים P55 שתבוא עלינו לטובה למרות שעכשיו היתי אומר לך כך P45 או משהו כזה אבל אם אתה רוצה להתקדם קדימה עדיף שתחכה.

יש מה לשפר במפרט יותר נכון ליעל לפי מה שאתה צריך ספק כוח לדוגמא סתם יקר מדי עם יותר מדי הספק ספק של CORSAIR מסדרת VX בעל הספק של 520 יהיה די והותר למערכת שלך.

GTX275 יקר מ די תיקח את החברות "הזולות " יותר שהוא מתומכר ב1200 שקלים בערך.

זיכרונות ב1000 שקל בשביל מה? נראה לך אלה שירוצו בתדר 1600הרץ יתנו לך הרבה פחות?.

הדבר הנורמלי היחידי שלקחת זה המארז :).

וחברות בכרטיס מסך זה לא משנה כל עוד לא מצורף על הכרטיס קירור יעודי אחר ולא סטוק.

פורסם
  • מחבר

הטעות הגדולה של האנשים היא "מחשב שיריץ כמה שנים קדימה"

אז קודם כל בוקר טוב ואין דבר כזה ממש כמה שלא תשקיע עוד שנתים תסתכל על החומרה שלך ותשווה אותה למשהו עכשוי ותראה כמה שהיה בזבוז לקנות את הTOP.

בגדול המפרט בזבזני לקנות מערכת מבוססת X58 ועוד שאתה לא צריך את זה [לפי מה שכתבת ] זה בזבוז .

אני היתי ממליץ אולי לחכות לערכת שבבים P55 שתבוא עלינו לטובה למרות שעכשיו היתי אומר לך כך P45 או משהו כזה אבל אם אתה רוצה להתקדם קדימה עדיף שתחכה.

יש מה לשפר במפרט יותר נכון ליעל לפי מה שאתה צריך ספק כוח לדוגמא סתם יקר מדי עם יותר מדי הספק ספק של CORSAIR מסדרת VX בעל הספק של 520 יהיה די והותר למערכת שלך.

GTX275 יקר מ די תיקח את החברות "הזולות " יותר שהוא מתומכר ב1200 שקלים בערך.

זיכרונות ב1000 שקל בשביל מה? נראה לך אלה שירוצו בתדר 1600הרץ יתנו לך הרבה פחות?.

הדבר הנורמלי היחידי שלקחת זה המארז :).

וחברות בכרטיס מסך זה לא משנה כל עוד לא מצורף על הכרטיס קירור יעודי אחר ולא סטוק.

קודם כל - תודה על התגובה ...

אני אשאר כנראה בדעתי לגבי השקעה בחומרה טובה, שכן, השילוב של מעבד+זכרון+לוח אם מאוד קשה להחליף בהמשך מבלי לגרור את כל השאר.

לגבי הייעול אני אשאל כמה דברים ..

ספק כוח - כמה כוננים בערך ספק של 520W אמור להחזיק? כי כאמור אני רוצה אפשרות להרחבה ..

כרטיס מסך - מה אלו החברות הזולות והאם לא כדאי כבר להשקיע עוד 300 ש"ח ולא לבכות על כרטיס שפשוט לא בנוי בצורה איכותית וימות מתישהו?

לגבי הקירור - לא ממש הבנתי אותך

ברצוני לציין שאני כן הולך להשתמש במחשב ולאמץ אותו הרבה .. כי בתקווה יש לי עוד כמה שנים טובות להשתמש בו לצורך לימודים במדעי המחשב ..

בדיוק בגלל זה הגדרתי אותו כשימוש כללי ולא לצורך משחקים.

כמו כן, אם אפשר התייחסות לסעיפים 2 ו3

תודה מראש

פורסם

מצטרף לדעה של LOS

כמו שנאמר כבר, אין טעם להשקיעה בחומרה כזאות, לא למטרות משחקים ולא לעבודה כללית

ממליץ ללכת על פלטפורמת AM3/Am2+ או LGA775 או לחכות ל - LGA1156

2. בקר הזיכרון מובנה במעבד לכן הלוח לא קשור לעניין, זיכרון של 2000MHZ טוב רק אם אתה מבצע OC קיצוני ומתכוון לעבוד עם ישומים שדורשים

המון זיכרון

מעבדי I7 לא תומכים באופן רשמי בזיכרונות מעל 1600MHZ

אם אתה בכל זאות הולך על זיכרונןת 18XXMHZ, או 2000MHZ, תוודא שאתה לא מקבל מבוסס שבבים של elpidia מכוון שחלק מאוד גדול מהם פגומים -

אין מספרים רשמיים אבל מעריכים ש - 75% מוחזרים

3. הלוח אם תומך ב - RAID

לא תהיה האטה בקריאה וכתיבה, במהירות קריאה תהיה שיפור לעונת HDD בודד

ספק כוח - כמה כוננים בערך ספק של 520W אמור להחזיק? כי כאמור אני רוצה אפשרות להרחבה ..

יחזיק לך 10 ואף יותר כוננים בלי בעיה

ברצוני לציין שאני כן הולך להשתמש במחשב ולאמץ אותו הרבה .. כי בתקווה יש לי עוד כמה שנים טובות להשתמש בו לצורך לימודים במדעי המחשב ..

לומד במסלול מדעי המחשב בטכניון , יש לי מעבד E6550 ולא ממש מאמץ אותו , מציעה לשדרג את המחשב/לקנות חדש כשתצטרך כי התחום משתנה מאוד מהר, בשנה הראשונה/שניה לא ממש יהיה לך מה לעשות עם מחשב כזה

וגם תלוי איזה קורסים תקח...

כרטיס מסך - מה אלו החברות הזולות והאם לא כדאי כבר להשקיע עוד 300 ש"ח ולא לבכות על כרטיס שפשוט לא בנוי בצורה איכותית וימות מתישהו?

יש רק מספר חברות מיצרות , שאר החברות קונות את העיצובים ומדביקות מדבקה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים