עבור לתוכן

שקר ורמאות בקניית מוצר יד-2 - יש מה לעשות?

Featured Replies

פורסם

מעקב

בונא אתה אידיוט או מה? :kopfpatsch:

כשאתה מגיב בדיון (לא משנה מה) זה הולך לך למעקב.

כן, כיתה ג' התיאשתי אז החלטתי לפרוש סופית מקריאה... ברגע זה ממש יושבת לידי מתרגמת מלוכסנת עיניים (שוואלה אין לי מושג איפה למדה לקרא).

עריכה: המתרגמת שלי הקריאה לי "הוא גדול ממני בשנה"... מצטער בשמה...

תבקש מהמתרגמת שתלמד אותך מה זה מצחיק.

• תגובות 69
  • צפיות 10k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מעקב

הרגת אותי :lol: :lol: :lol:

הייתי שם את זה בצ'יטוט אבל אנשים לא יבינו

פורסם

חחח מעקב... xD

גם אני עוקב.

פורסם

QQQ - אני אשמח מאוד לעזור לך, אם אתה רוצה. אבל בכל מקרה אני טס מחרתיים [ערב שבת], אז אם תרצה אני יישלח לך בפרטי את המייל

או הפלאפון אם תתקשר לפני שאטוס.

אני מבין מאוד לליבך :lol:, האקסבוקס עלית שלי, שהוא תוצרת FALCON גם מתחיל להפנות לי גב ולכן כל העסק מאוד בראש שלי עכשיו לפני הטיסה

תכננתי כבר איפה לקנות ואיך לזהות איזה דגם עד לפרטי פרטים - הקשוחה של כונן הDVD החדשים שנמצאים בJASPERים מביאים "אתגר" ולכן כדאי להימנע

מהם :) .

אפשר לרדת קצת לOFF-TOPIC - בנוגע לאקסבוקס?

רציתי לפתוח דיון מהיר לפני שאני טס כדי להתייעץ בשאלה קטנה אבל פורום קונסולות שלא כמו הדיון שלך מת :)

אז, אם יש לי דרך להתקין XCLAMP קצת יותר משוכלל כמו שפה בקישור בהודעה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=390630.msg3356933#msg3356933

האם לעשות את זה על JASPER חדש כדי למנוע את הRROD מלכתחילה? לשים UNICLAMP לפני שאני בכלל מתחיל לשחק בו.

זה יכול להיות רלוונטי גם לך QQQ...

פורסם
  • מחבר

לקח לי קצת זמן לעדכן כי לא הייתי בכלל בית אבל הנה המצב כרגע:

בהתחלה הילד בכלל לא הסכים לכלום. אמר קיבלתם את המוצר עובד אז מבחינתו זהו הוא "עשה את חלקו" בעסקה. כל פעם אני מזכיר לו שהוא בכלל מכר לי דגם שונה ודפוק (מזה שהוא בעצם טען שהוא מוכר) ואז הוא דופק תירוץ מטומטם כמו "החנות אמרה לי שזה פאלקון". ואז אני אומר לו שזאת בעייה שלו, אבל שוב לקח לו זמן להבין. או שהוא טיפש, או שהוא ניסה לגרום לי לוותר, אני מניח שהאופיצה השנייה סבירה יותר.

לאחר כמה טלפונים גילינו שהוא בכלל קנה עם הכסף שלי ועוד כמה מאות שקלים גרסה של JASPER עם פריצה אחרונה בארץ. בהתחלה הוא הציע את הדבר המאוד מטומטם הבא:

"תתקן את האקסבוקס, אחרי שהוא מתוקן תוסיף לי 350 ש"ח תביא לי אותו ואני אביא לך את שלי." [יש לו JASPER שהיה אצלו 3 שבועות - למעשה הוא קנה אותו בדיוק מתי שאני קניתי ממנו את המכשיר, ויש לו קבלה עם אחריות].

ושוב הטמבל לא מבין שטבעת המוות במכשיר אמורה להיות בעייה שלו ולא שלי, ושוב הוא חוזר לזה שהוא הביא לי את זה במצב תקין, ושוב אני חוזר לזה שהבעייה הזאת הייתה צפוייה לקרות ואני לא עשיתי שום דבר שיגרום לה.

וכרגע אנחנו עומדים על: אני מביא לו את מה שהוא מכר לי, אני מוסיף 350 ש"ח ומקבל את הJASPER שלו עם קבלה (שוב יש לו פריצה) וכל האביזרים (אין דיסק קשיח כלשהו). כרגע זה כבר נראה דיי משתלם, כי XBOX 360 JASPER עם פריצה עולה היום 1500 ש"ח בחנות. אני בעצם מוציא 1550 ש"ח ומקבל את אותו דבר. כבר אין לי ראש להוריד אותו עוד כדי שזה יהיה הוצאה זהה כי כבר בלבלנו את השכל אחד לשני (טוב הוא בעיקר לי, אני שמרתי על טיעונים רציונאליים ועקרוניים מאוד :)) הרבה מאוד, ואני דיי אסתפק בזה.

בקיצור בשורה התחתונה רציתי לשאול אתכם מה כדא לי לבדוק. אני קופץ אליו לעשות את העסקה במוצאי שבת. הוא אומר שיש קבלה עם אחריות. מה יש לי לבדוק מבחינת המכשיר? את הגרסאות אני כבר יודע לזהות בJASPER צריך להיות כתוב 12.1V=5A משהו כזה. אצלי זה בכלל 16.5V. ובכלל אם יש עוד דברים שכדאי לשים לב אליהם ברכישה, או שאולי אתם בכלל חושבים שזה עדיין לא משתלם.

וגם רציתי לשאול אותכם אם אפשר להעתיק את הפרופיל מהדיסק הקשיח שיש לי כרגע לכ. זכרון בשביל השמירות.

תודה לכל אלה ש"נשארו" ועזרו :)

פורסם

ג'אספר ארקייד עולה היום 999 ש"ח בשופרסל דיל.

פורסם

ה"מעקב" היה יותר כמו תעדכן.... חחחח... :kopfpatsch: אין לי מה לומר... התבלבלתי ויצאתי אהבל...

לא משנה... בכל מקרה, אל תסכים לעיסקה המפגרת שלו! כמו ש-Judas Iscariot אמר, אתה כבר יצאת פראייר שקנית אותו ה-1200 שקל.... אז עכשיו אתה גם תוסיף 350 שקל? תבקש ממנו את הכסף חזרה! כמו שהבנתי ממך למשפחה שלו לא חסר כסף... תתעקש ואל תצא פראייר יותר ממה שאתה כבר עכשיו.

פורסם

ג'אספר ארקייד עולה היום 999 ש"ח בשופרסל דיל.

וואלה? תן לי להביא אותך למציאות בארץ:

איך שהמבצע יצא, כמו ימים אחרי זה הייתי במצב עם כסף ביד [4 ימים בדיוק] והלכתי לשופרסל דיל הקרוב לביתי לבדוק. - אין, נמכר.

התקשרתי לכל הסניפים בסביבה - אין נמכר, וגם לסניפים שנאמר שנקנה בהם בפורומים אחרים - אין נמכר.

אז התקשרתי להנהלה ולספק - מגנטיקס ד"א שממוקמים קרוב אליי ומסתבר שהיה בחור ישראלי שעבר בכל הסניפים ביום - יומיים וקנה במזומן

את כל המכשירים. אותו בחור. אז בקיצור אל תוציא את הבחור מיובש כשאתה אומר דבר כזה בלי לבדוק..

בנוגע לפותח הת'ראד - יש בעיה אחת שלא מסתדרת לי עם העסקה הזאת, ניחה הכסף אבל איך תתקן את האקסבוקס? תיקון ששווה לתחת עולה בחנויות כמה

וכמה מאות שקלים. אלא אם תעשה את זה לבד [וגם כאן אשמח להדריך אותך ;)] בסביבות 90 שקלים אחרי משלוח הביתה וקצת כישרון..

פורסם

אם אתה חושב שאתה צודק לך איתו לבת מישפט,יש תעויות כתיב השעה מעוחרת

פורסם

איברית ספה קשה?

אפשר לבזבז את הזמן של בית משפט על סיפור כזה?

פורסם

אתה יכול לבזבז את הזמן של בית המשפט, אבל בפועל הזמן שלך הוא שיבוזבז.

פורסם

אני מאמין שהילד ייתקפל הרבה לפני שהם יגיעו למשפט

פורסם

אתם חיים בסרט אם אתם חושבים שזה בכלל יגיע למשפט, הבן אדם לא חייב לו כלום, הוא לא עסק, העסקה לא נעשתה בכתב, וחובת ההוכחה חלה על התובע...

בכל מקרה תביעה בבית משפט לתביעות קטנות זה תהליך של שנה ולפעמים יותר כאשר מדובר בכזה קשקוש, מעבר לכך לשופט יש זכות לקבוע שעל הצדדים להגיע להסכם בעצמם בשימוע הראשוני וזה רוב הסיכויים שזה מה שיקרה.

נדפקת, תפסיק לבכות, הבן אדם לא יחזיר לך את הכסף, ואין לך מה לעשות עם זה, אם זאת פעם ראשונה שמישהו רימה אותך ברכותי אתה כבר לא בתול בחור האחורי, רק אל תצפה שזאת תיהיה הפעם האחרונה שזה קורה לך.

היו לך את כל הכלים לבדוק את הXBOX לפני הרכישה, יכלת להסתכל על מה שרשום מאחורה, יכלת להסתכל על הספק, יכלת להריץ את המספר הסידורי באתר של MS ולראות את כל הפרטים עליו...

פורסם

לשימחתי בקניות יד"ש לא נתכלתי במקרים כאלו, אבל בכל הפעמים היה מדובר באנשים מנומסים ונחמדים שהציעו לי עזרה גם "מעבר" (בפועל אני לא מאמין שזה היה קורה, אבל אם הייתי באמת נזקק הייתי מרים צלצול למוכר.) ובעצם גרמו למכירה להיראות כמו משהו מוצלח ונתנו לעצמם סטטוס חיובי במכירה.

בסופו של דבר, אני אישית לא בקיא ב-XBOX ואתה קצת היית אחראי על בדיקת המכשיר כמו בכל מוצר לפני מתן הכסף ביד כדי לבדוק שאכן המוצר פועל ראוי. תמיד מותר לך לבטל למרות שאולי תצא "חרא איש שבטל בדקה האחרונה".

עכשיו, אחרי שהכל כבר קרה, מה עושים? לערב הורים ושטויות כאלה? דוגרי- אתה בן 3? לא.. אין צורך אלא אם זה מצב מסריח. תרים אל הנער טלפון בשעה "נוחה" ונעימה בערב (7 בערך), ככה שהוא לא יגיב לך בפרץ רגשות שלילי. תסביר לו על כך שהתחלת להישתמש במכשיר זמן מסוים וכי שמת לב לאחר כמה זמן כי גרסאת המכשיר אינה כפי שדובר והיית שמח לקבל החזר חלקי/ מלא/ תשלום על תיקון או משהו דומה אחר.

אם אתה רוצה לעשות את זה בצורה עדינה בצע קודם מייל ואחר"כ אם אינו מגיב אבור לטלפון.

*הערה: אל תערב הורים אלא אם הנער מחליט להיתחמרט, למרוח אותך ולעשות "קונצים" עליך. במצב שכזה תתקשר לאחד מהוריו- "שלום הגעתי ל-X הורה של הנער Y (זה שקנית דרכו את המכשיר), רציתי להחליף כמה מילים איתכם בנוגע למכיה שביצעתי עם בינכם בטרפפו בטרפפה ומשם והלאה תזיין את השכל על זה שקנית את המכשיר הנ"ל וזה לא היה לגמרי כמו שדובר וכן הלאה. אל תדבר בטון תוקפני ואל תנסה ליצור מצב שבו אתה נשמע- "אתה אשם", תנסה להיות חברותי.. במקרה הכי הכי נורא והגעת למצב הזה תעשו שיחות הורים, שלב מאוד לא מומלץ לדעתי.

בסופו של פרק אני אגיד את זה בצורה מסריחה-> נדפקת! :'(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים