עבור לתוכן

כרטיס מסך עושה בעיות לאחרונה

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

יש לי כבר כמעט שנתיים כרטיס מסוג Gforce 8800GT שפעל מצוין ולא עשה בעיות עד לאחרונה.

בשלושה ימים האחרונים היו לי שלושה בעיות איתו:

לפני שלושה ימים שיחקתי במשחק שפתאום קפא וקרס ואז הוינדוס היה ברזולוציה ענקית עם צבעים מוזרים, משהו שדומה למה שיש שהכרטיס מסך נשרף.

אחרי ריסטארט למחשב הכל פעל קשורה, היום שיחקתי במשחק אחר עד שפתאום לא היו סאונדים במשחק ואחרי בערך 10 שניות היה מסך כחול (משהו שלא היה לי בחיים על המחשב הזה בשנתיים האחרונות) והמחשב כיבה את עצמו.

עם התוכנה של הwindows debugging tool ראיתי שהמסך הכחול נגרם בגלל הקובץ nv4_disp.dll שלפי גוגל גם כן שייך לכרטיס מסך.

אחרכך שיחקתי במשחק שוב (FALLOUT3 לצורך העניין, שמותקן אצלי כבר חצי שנה ולא עושה בעיות) והסאונד שוב הפסיק והתחילו להופיע ארטיפקטים על המסך.

המשחק קרס (הפעם בלי מסך כחול), וקפצו 2 הודעות שגיאה שלא היו קריאות, כל הטקסט בוינדוס נעשה מוזר, כנ"ל לגבי האיקונים, אחרי כמה שניות זה הסתדר וחזר למצב נורמאלי.

הסיבה היחידה שעולה לי לראש שיכולה לגרום לבעיה היא שלפני שבוע חיברתי עוד מסך מחשב כדי שיהיה לי dual monitor והתקנתי תוכנה לניהול מסכים בשם ultramon. בפעם הראשונה שהופיעה הבעיה (צבעים מוזרים בוינדוס) המסך השני היה כבוי ומבוטל בתוכנה עצמה, כנל לגבי הפעם השניה (מסך כחול), בפעם השלישית כבר ניתקתי את המסך לגמרי, ומחקתי את התוכנה, אך שוב, הבעיה חזרה.

שאלתי המון אנשים וכולם אמרו שאין סיכוי שהעניין קשור למסכים, אבל לכן אני שואל כאן.

פתחתי את המחשב, ראיתי שאין אבק, וגם שהכרטיס עצמו לא חם במיוחד (אגב איך בודקים טמפורטורה בכרטיסים של Nvidia?)

אז מה יכולה להיות הבעיה? אני עדיין מאמין שזה קשור למסכים אבל איך אפשר לברר ומה לעשות בעניין? כל עצה ועזרה יתקבלו בבכה.

פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה אבל אני בטוח שיש כאן אנשים שידעו איך להתמודד עם הבעיה.

פורסם

א. תסיר את כל מה שהתקנתה לאחרונה ותעשה שחזור מערכת

ב.פתח את המארז ותבדוק אם המאורר של הכרטיס מסתובב

ג.בדוק טמפרטורה של המחשב באמצעות תוכנה everest

ותעדכן אותי

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים