עבור לתוכן

כמה שאלות על רשיון ונהג חדש.

Featured Replies

פורסם

תודה לכם על התשובות .

ואני גר בנתניה .

בכול מקרה אני די שמח ש4.5 אלף אמורים להספיק לי .

יש עדיפות לרכב מסויים ?

או שזה לא משנה על איזה רכב ללמוד ?

דיזל ידני. קלאץ' יותר רך וסלחן. הרבה יותר קשה לכבות את המנוע.

פורסם
  • מחבר

כמובן שאני ילמד על ידני .

פשוט אני לא יודע על איזה אוטו הכי נוח ללמוד .

חשבתי שגולף זה אוטו נוח בגלל שהוא קטן .

בכול זאת יש עוד זמן עד שאני יתחיל ללמוד .

בנתיים אני צריך להתחיל ללמוד תאוריה .

אם אני עובר תאוריה אז כמה זמן היא תקפה ?

פורסם

תלמד על רכב עם תחת כמה שיותר גדול. קשה באימונים קל בקרב. אני למדתי על פולקסווגן ג'טה דיזל ידני.

פורסם

אם אני עובר תאוריה אז כמה זמן היא תקפה ?

שנתיים.

אגב, לדעתי מומלץ להתחיל ללמוד נהיגה לפני שעושים את התיאוריה (בעקרון לא אמורים לעשות את זה, אבל אני לא חושב שלרוב המורים זה מפריע). היתרון הוא שככה תלמד לתיאוריה כשאתה קצת יותר מבין איך מתנהלים העניינים.

פורסם

אני עשיתי תאוריה כשהייתי בשיעור 20

למורה שלי לא הייתה שום בעיה, רק תבטיח לו שאתה לומד במקביל לזה שאתה לומד נהיגה ( הרבה מורים ממליצים על זה)

ככה אתה תדע יותר, אני לדוגמא למדתי רק יום אחד לתאוריה ואת התמרורים לא הייתי צריך ללמוד אלא רק לעבור עליהם פעם אחת

ונגיד את המעבר מדו סטרי לדו, מחד סטרי לחד ,מדו לדו מחד לחד וכו'(יש את זה בתאוריה) למדתי תוך כדי נהיגה.

מה שאני ממליץ:

להתחיל שיעורי נהיגה ומקביל לשנן את החומר באתר "למד"

לעבור פעם אחת על החומר ואז לעשות מבחנים לראות אם אתה זוכר

אני רק למדתי את חוקי התנועה פעם- פעמיים עברתי עליהם עשיתי מבחנים ועברתי את התאוריה בפעם השנייה.

פורסם

שנתיים.

אגב, לדעתי מומלץ להתחיל ללמוד נהיגה לפני שעושים את התיאוריה (בעקרון לא אמורים לעשות את זה, אבל אני לא חושב שלרוב המורים זה מפריע). היתרון הוא שככה תלמד לתיאוריה כשאתה קצת יותר מבין איך מתנהלים העניינים.

אני לא מסכים, ידידי. מניסיון חובה לעשות תיאוריה לפני הלימודים. הבחור יתחיל ללמוד נהיגה, ישכח מהתיאוריה. פתאום בערך בשיעור 20 המורה יפסיק את השיעורים והוא יתחיל ללמוד תיאוריה. ימרח את התיאוריה למספר חודשים לפחות, יכול להיות שיכשל מספר פעמים. אחר שיעשה תיאוריה סוף כל סוף יחזור ללמוד נהיגה אחרי הפסקה ארוכה ויתחיל ללמוד הכל מ-0. מבוסס על ניסיון כואב שלי, של חברים וכמעט כל מי שאני מכיר. חובה לעשות תיאוריה לפני תחילת השיעורים.

פורסם

טכנית (ונראה לי שעל פי חוק) חובה לעשות תיאוריה לפני שמתחילים ללמוד.

מעשית, הרבה מורים לנהיגה מאפשרים לך להתחיל ללמוד לפני שיש לך תיאוריה.

לא צריך להפסיק את הלימודים אחרי 20 שיעורים בשביל לעשות תיאוריה. אפשר לעשות תיאוריה גם אחרי עשרה שיעורים (זה בערך מה שאני עשיתי, לא זוכר בדיוק), ולא צריך להפסיק את הלימודים בשביל זה (אפשר ללמוד לתיאוריה בזמן שממשיכים ללמוד נהיגה).

אם אתה לא לחוץ על הרשיון, ועושה שיעור או שניים בשבוע, אין שום בעיה להתחיל לעשות תיאוריה סביב השיעור העשירי. עד שתגיע לטסט כבר תהיה לך תיאוריה ביד, גם אם תיכשל 5 פעמים.

חוץ מזה, צריך להיות ממש מוגבל כדי להיכשל כל כך הרבה פעמים בתיאוריה. רוב התיאוריה זה common sense. אז כן, יכול להיות שיהיה לך מזל רע ותיפול על שאלות קשות/מכשילות, אבל בשביל בן אדם נורמלי (ובעיקר מישהו שכבר עשה 10-15 שיעורי נהיגה) זה לא אמור להיות קשה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולכם עזרתם לי מאוד :) :)

עכשיו לי לי עוד שאלה שקשורה דווקא לקטנוע .

יש לי חבר שרוצה לעשות רשיון לקטנוע , עוד כ4 חודשים הוא יהיה בן 18 .

עכשיו אני יודע שעד גיל 18 אסור להרכיב אף אחד על הקטנוע .

אם הוא עושה את הרשיון בגיל 18 אז מותר לו להרכיב אנשים ?

או שאם הוא עושה רשיון חודש לפני היומולדת אז אחרי חודש הוא יוכל להרכיב אנשים ?

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים