עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע לנתב D-Link DSL-2650U שקיבלתי מבזק

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני לא מבין גדול ברשתות ותקשורת ואני מקווה שכאן אולי יוכלו לעזור לי.

לפני כחודש וחצי קראתי כאן אצלכם מאמר על הנת"ב הנ"ל. עכשיו, כפי שאמרתי, אני לא מומחה, אבל הבנתי שהוא אמור להיות חזק יותר מכל מה שבזק חילקו עד עכשיו, אז התחייבתי לשנתיים במהירות 8 מגה וקיבלתי את הנתב.

התקשרתי לספק האינטרנט שלי, בזק בינלאומי וביקשתי כלקוח ותיק, שיעשו לי הנחה על 8 מגה. לאחר ששמע על מצוקתי הכלכלית, הבחור הציע לי לקחת את החבילה של NGN במהירות 10 מגה ואמר שזה יוצא זול יותר משמונה מגה. אבל מה, האזור בו אני נמצא לא תומך NGN (או לפחות לא תמך לפני כחודש וחצי) אבל הבחור הבטיח שזה לא משנה בכלל, מבחינתם, הם מספקים לי 10 מגה ובגלל שהתשתית מחוברת כשמונה, היא תגביל אותי ואני אגלוש במהירות שמונה מגה, כך הוא הבטיח.

לאחר מכן יצא לי לדבר עם עוד נציג שרות ואחרי כמה זמן עם תומך טכני, שניהם למשמע ה"קומבינה" טענו בתוקף שאין דבר כזה ושלא אהיה יכול לגלוש בחבילת הNGN שלהם כי זו מיועדת רק לתשתית NGN. לאחר שהתעקשתי, שניהם בדקו עם גורם שמבין יותר וחזרו בהם.

זה היה רק רקע, עכשיו לשאלות: לפני הכל, המהירות. למיטב ידיעתי החבילה כוללת 8 Mbit הורדה ו800 Mbit העלאה. בחישוב מהיר זה יוצא בדיוק מגה בייט אחד הורדה (אלא אם כן 8 מגה אצלם זה 8000 קילו ולא 8192 קילו ואז זה יוצא קצת פחות) ו-100 קילו בייט העלאה.

אבל אני לא משיג את המהירות הזו, אפילו לא קרוב. בבדיקת מהירות בעשרות ספקים בארץ ובעולם מעולם לא הגעתי לכזו מהירות. במקסי-מקסימום הגעתי ל 640KBps הורדה ו- 64KBps העלאה, שהם בדיוק המהירויות שהייתי מחובר בהם קודם, בחמש מגה :kopfpatsch:

חוץ מזה, יש לי בעיה יותר רצינית. יש לי 4 מחשבים מחוברים לנתב, כולם עם חוטים (האלחוט מבוטל) ובשניים מהם יש תיקיות משותפות, בהתחלה כשחיברתי את הנתב, ראיתי את שני המחשבים מהמחשב שלי ויכולתי לשתף איתם קבצים. לא זכור לי ששינתי משהו אבל היום אני לא רואה את התיקיות המשותפות באחד המחשבים ולכן לא יכול להעביר אליו קבצים, מה גם שזה המחשב שמחובר למדפסת ולכן אני גם לא יכול להדפיס :(

ניסיתי לעשות PING מהמחשב שלי אל המחשב שאני לא מצליח לראות (נקרא לו מחשב מס' 2) ולא קיבלתי תגובה, אבל פה נגמרת ההבנה שלי ב Troubleshooting :-[

חשוב לי רק להגיד שממחשב 2 אני כן יכול לראות את התקיות המשותפות מהמחשב שלי וכן יש לשם פינג. אני גם יכול לגלוש באינטרנט מכל המחשבים ללא בעיה.

עוד משהו, כשקראתי את כל הביקורות על הנתב הזה, חשבתי שהוא יעשה חיל בביטורנט, אבל אני לא רואה שום שינוי... עדיין באותו מספר של חיבורים כמו הנתב הישן שלי (ECI B-Focus 312+) הוא די גווע...

ושאלה אחרונה להיום (אני יודע שזה יותר מדי שאלות ואני באמת מצטער):

יש דרך לנטרל את ה-WIRELESS לגמרי? בכל דרך שניסיתי הוא חוזר לאחר שהנתב נכבה ונדלק, ככה אם אני בעבודה ויש קפיצת מתח קטנה, הרשת שלי זמינה לכל דורש :'( אין דרך למנוע את זה?

אז בואו נסכם את השאלות:

1) יש משהו שאני יכול לעשות בקשר למהירות? אולי איזו הגדרה בנתב לא נכונה?

2) למה אין חיבור ברשת בין מחשב מספר 1 ומחשב מספר 2? איך אני יכול לבדוק?

3) באמת אין הבדל משמעותי בביטורנט (הקליינט שלי הוא uTorrent, אגב)? או שאני מפגר ואני פשוט לא יודע איך לבדוק...

4) ניתן לבטל את האלחוט לחלוטין בלי שיחזור?

אגב אורחא, בכל המחשבים יש XP והם מוגדרים לקבל הכל אוטומטית מהנתב (ה-DHCP מופעל).

זה כל המידע הרלבנטי שאני יכול לחשוב עליו, אבל אם שכחתי משהו חשוב, בבקשה אל תתעצבנו (אל תשכחו שאני n00b), אלא תבקשו ממני ואני אבדוק.

תודה רבה רבה מראש לכל המגיבים :hi:

אלי

פורסם

היי אלי

בקשר למהירות:

החבילה שלך היא עדיין של 5MB משום שהספקית לא העבירה אותך לרשת ה- NGN(כי אין אצלך תשתית מתאימה) וללא תשתית מתאימה לא תוכל כלל להתחבר לספקית- וע"י כך לא יהיה חיבור לאינטרנט(גם אם הספקית היתה מחברת אותך ל- NGN 10MB לא יכולת לגלוש כלל באינטרנט, כי אין לך תשתית תומכת NGN ואתה לא יכול עם תשתית ADSL להתחבר ל- NGN ולא משנה באיזו מהירות)

ולא העבירו אותך ל- 8MB בתשתית ה- ADSL כי אמרת שזה יקר לך, לכן נשארת ב- 5MB.

פורסם

נשמע לי יותר הגיוני שפשוט עוד לא שדרגו את התשתית. כמה זמן עבר מאז ששדרגת בבזק ועד שבדקת?

ניסית לעשות בדיקת מהירות בפורטל של בזק?

פורסם
  • מחבר

היי חברה, תודה על התגובות.

נראה לי שלא הסברתי מספיק טוב אז ננסה שוב:

• אצל בזק בתשתית אני מחובר ב-8 מגה. זה סגור כבר מלפני חודש וחצי. אני לא מחובר ב-NGN בכלל, אלא ADSL רגיל.
  • אצל ספק האינטרנט אני מחובר ב-10 מגה NGN, לא ב-5 מגה. אני חוזר, הם ניתקו אותי מה-5 מגה.
  • אני מקבל מהירות של 5 מגה (בדקתי עכשיו בפורטל בזק וזה התחיל עם 1100 KBPS אבל מהר מאוד (כמה שניות) ירד ל-600 והתייצב פחות או יותר)
  • בבזק בינלאומי הסבירו לי שרק החבילה נקראת NGN אבל מבחינתם לא משנה מה התשתית שלי, אני אקבל את המהירות המקסימלית שאני יכול

אתם עדיין חושבים שהבעיה לא אצלי אלא אצל בזק? אם ככה, אולי כדאי שאני אתקשר אליהם? כי פשוט כל פעם שהתקשרתי עד היום הם אומרים לי שהם לא יכולים לעזור לי כי לא התחייבתי לתמיכה טכנית, ומילא אם הייתי יכול לשלם לחודש או משהו כזה, אבל הם רוצים התחייבות לשנה או שנתיים בסכום עצום :(

אבל אם הבעיה היא אצלם בתשתית, הם חייבים להקשיב לי, לא? :-\

אגב, יותר חשובה לי הבעיה ברשת עם מחשב מספר 2, אז אני אשמח אם מישהו יכול לעזור לי עם זה.

פורסם

פורטל של בזק, הכוונה שהיית מחובר ל@1 (אחרי השם משתמש)? אם כן, אז כן, הבעיה בתשתית, דבר עם בזק.

(אני מניח שמה שהם התכוונו בתמיכה זה תמיכה לרשת אלחוטית)

בקשר לבעיה השניה, איזה מערכות הפעלה? כל המחשבים באותו Workgroup?

תנסה לאתחל את הנתב (אם עוד לא ניסית), ותוודא שוב את כל כתובות הIP של המחשבים.

(שלא השתנתה כתובת הIP ואתה שולח פינג למקום לא נכון).

בקשר להגדרות של הWiFi, ההגדרות לא אמורות להתאפס כשאתה מוציא את הנתב מהחשמל.. בדיוק כמו שלא מתאפס לך שם המשתמש והסיסמא.

כנראה הבעיה היא אחרת...

פורסם
# אצל ספק האינטרנט אני מחובר ב-10 מגה NGN, לא ב-5 מגה. אני חוזר, הם ניתקו אותי מה-5 מגה.

ושוב, אני אגיד שאתה לא יכול עם תשתית של ASDL להתחבר לחבילה בתשתית NGN ולא משנה באיזו מהירות.

אלה שתי טכנולוגיות שונות, ממש מוזר שהם אמרו לך שאם הם בתור ספקית מספקים לך 10MB ב- NGN אתה תוכל להרגיש זאת כשיש לך תשתית ADSL.

אני הייתי מרים טלפון ושואל מה קורה

פורסם

ושוב, אני אגיד שאתה לא יכול עם תשתית של ASDL להתחבר לחבילה בתשתית NGN ולא משנה באיזו מהירות.

אלה שתי טכנולוגיות שונות

מאיפה הבאת את המידע הזה? :s05:

פורסם

מאיפה הבאת את המידע הזה? :s05:

אל תגיד לי ששוב יצאתי דביל :(

פורסם
  • מחבר

אלה שתי טכנולוגיות שונות, ממש מוזר שהם אמרו לך שאם הם בתור ספקית מספקים לך 10MB ב- NGN אתה תוכל להרגיש זאת כשיש לך תשתית ADSL.

אני הייתי מרים טלפון ושואל מה קורה

אוקיי, זה מה שאני אעשה מחר בבוקר, תודה :)

פורטל של בזק, הכוונה שהיית מחובר ל@1 (אחרי השם משתמש)? אם כן, אז כן, הבעיה בתשתית, דבר עם בזק.

אהה... אני לא בטוח בדיוק למה אתה מתכוון ב USER@1, אבל זה כבר לא משנה, אני כבר אתקשר לתמיכה של בזק כמו שעמרי ואתה הצעתם.

בקשר לבעיה השניה, איזה מערכות הפעלה? כל המחשבים באותו Workgroup?

תנסה לאתחל את הנתב (אם עוד לא ניסית), ותוודא שוב את כל כתובות הIP של המחשבים.

(שלא השתנתה כתובת הIP ואתה שולח פינג למקום לא נכון).

כמו שכתבתי בהודעה המקורית, כל המחשבים ברשת מריצים XP. אאל"ט כולם SP3.

כן, כולם באותה קבוצת עבודה (MSHOME) והIP לא השתנתה ובכל מקרה אני תמיד בודק אותה לפני שאני עושה פינג (גם דרך IPCONFIG וגם דרך התפריט).

ניסיתי גם לאתחל את הנתב (אנחנו מדברים על להדליק ולכבות או ללחוץ על REBOOT, כן? כי ניסיתי את שניהם) ואת המחשבים עשרות פעמים.

לפני חודש בערך העברתי קבצים בין המחשבים והכל היה סבבה, פתאום זה לא עובד ולא זכור לי שששיניתי משהו.

במחשב מספר 2 אני רואה גם את התיקיות שהוא עצמו משתף וגם את התיקיות שמחשב מספר 1 משתף, במחשב מספר 1 אני רואה רק את התיקיות שהוא עצמו משתף ואין פינג למחשב מספר 2, אני בטוח ב100% שהבדיקה שלי בסדר.

בקשר להגדרות של הWiFi, ההגדרות לא אמורות להתאפס כשאתה מוציא את הנתב מהחשמל.. בדיוק כמו שלא מתאפס לך שם המשתמש והסיסמא.

כנראה הבעיה היא אחרת...

מה הכוונה "אחרת" ?
פורסם

יכול ליהיות שזה בעיית FW על המחשב הבעייתי.

בנוסף תנסה לחבר מחשבים אחרים באותם פורטים בנתב, או לנסות שמחשבים אחרים יקבלו את כתובות הIP האלה, ולנסות לבודד את הבעיה.

לאתחל את הנתב זה להוציא אותו מהחשמל ולהחזיר.

בקשר לWiFi, איך בדיוק ביטלת אותו?

פורסם
  • מחבר

יכול ליהיות שזה בעיית FW על המחשב הבעייתי.

בנוסף תנסה לחבר מחשבים אחרים באותם פורטים בנתב, או לנסות שמחשבים אחרים יקבלו את כתובות הIP האלה, ולנסות לבודד את הבעיה.

לאתחל את הנתב זה להוציא אותו מהחשמל ולהחזיר.

עכשיו כשאתה מזכיר את זה... באמת התקנתי נורטון אינטרנט סקיוריטי לא מזמן על המחשב ההוא אבל אני בטוח ב95% שהבעיות היו עוד לפני. (אם יסתבר שאני טועה וזה באמת נורטון שעושה את הבעיות... איזה פאדיחה....).

היום כבר מאוחר אבל מחר אני אנסה את כל ההצעות שהצעת, כולן מצוינות! תודה רבה :)

בקשר לWiFi, איך בדיוק ביטלת אותו?

גם דרך הפורטל של בזק (bnet.bezeq.co.il), גם דרך ממשק האינטרנט של הנתב (כלומר, הIP שלו בדפדפן) וגם ע"י לחיצה על הכפתור בנתב שמיועד בדיוק לזה.

ועדיין, אם אני מכבה ומדליק את הנתב או בוחר REBOOT בממשק האינטרנט הWIRELESS חוזר (לפחות ע"פ נורת הWIRELESS שעל הנתב). להוציא את הנתב מהתקע, אגב, לא ממש ניסיתי. לנסות?

[br]פורסם בתאריך: 12.08.2009 בשעה 23:36:12

אני לא מאמין... הייתי חייב לבדוק עוד היום, לעזאזל עם השינה.

אז זה באמת היה הנורטון, איזה מפגר אני... עם הגיל באה הסניליות :nixweiss:

בן של פרוצה הנורטון הזה... אפילו לא שאל אותי כלום... פשוט חסם לי את הרשת...

RLM, שוב תודה רבה, עזרת לי מאוד!

לילה טוב :sleep:

פורסם

איפוס מלא לנתב בד"כ פותר בעיות איטיות בהן המהירות מתחילה טוב ואז נופלת.

אם זה לא עוזר תפנה לבזק (התשתית) ותעשה איתם המחשה, תגיד לנציג שיחכה חצי דקה כדי לבדוק שהמהירות לא נופלת.

אם יש בעיה שיבדוק לך את הנתונים בקו, לוודא שאין לך בעיות בסנכרון עם בזק.

בנוגע לאלחוטי של הDLINK - אני עובד בבזק ודווקא אני יודע שהעיה שלו היא שהנורית נדלקת אבל בפועל אין שידור באלחוטי - דבר שמבלבל הרבה לקוחות... (ואותנו)

פורסם
  • מחבר

צהריים טובים,

דיברתי הבוקר עם בזק בינלאומי, הנציגה בדקה את המהירות באתר שלהם עם שם המשתמש 1@1 (עכשיו אני מבין למה התכוונת, הראל) וקבעה שהבעיה היא אצל בזק. היא עשתה שיחת ועידה עם נציג בזק שאמר שהוא רואה בעיה אצלם בהגדרות ושהוא מאמין שבתוך שעה שעתיים זה יסתדר.

בנוסף, שאלתי אותו גם לגבי ה WiFi והוא אמר, כמוכם, שאין דבר כזה ואם הנתב שומר את שאר הפרטים כגון שם המשתמש והסיסמה הוא ישמור גם את הגדרת ה WIRELESS. אך לאחר שהתעקשתי, הוא בדק אצלו עם אותו המודם וכאשר הוא קיבל אותן תוצאות הוא הסיק שפשוט ככה מתוכנן המודם ואין מה לעשות בנידון מלבד דרכי המעקף כמו לנתק את האנטנה, לשים אבטחה עם סיסמה חזקה או לקנות UPS ולחבר אליו את הנתב (כדי להפיג השפעותיהן של קפיצות מתח) וכולי.

עכשיו אני לא אומר שהנציג לא יודע מה הוא אומר, אבל אני מניח שזה לא מזיק לשאול: מישהו יודע יותר טוב? הרי אם זה כך בכל נתב מדגם זה אז חייב להיות עוד מישהו שלא רוצה WIRELESS, כמוני, לא כך? ראיתי בשרשור סמוך שיש עדכון קושחה, אבל אני לא שש לעדכן כי הידע שלי לא מספיק טוב לתקן בעיות אם אני אתקל בהן... אולי אם מישהו שעידכן כבר היה בודק את העניין והיה אומר לי שזה עוזר הייתי מנסה לעדכן.

בקשר לעניין הביטורט אני מניח שלא עניתם כי השאלה טפשית או משהו בסגנון... טוב, מילא זה לא מאוד חשוב, גם 20 קב"ש זה מספיק... אז נחכה עוד כמה שבועות לסיום ההורדה, לא יקרה כלום :)

הדבר שהיה חשוב לי באמת הייתה הבעיה עם הרשת ושוב תודה להראל שעזר לי לפתור אותה :yelclap:

אתם עושם עבודת קודש בפורום, יישר כח!

אלי

~~~~~~~~~~~~~~~

את ההודעה הזאת כתבתי בבוקר אבל לא הצלחתי לשלוח אותה כי לא היה אינטרנט בזמן שעבדו לי על הקו, אז רק רציתי להוסיף שמאז שהקו חזר בדקתי את המהירות ואני מקבל 8 מגה הורדה כמעט בכל האתרים והמקומות בעולם. ההעלאה, לעומת זאת, זה סיפור אחר, אני מקבל 100 קב"ש רק במעט מאוד מקומות מהירים ביותר. טוב, נחכה שבוע שבועיים לראות אם זה ישתנה ובמידה ולא, אני אפנה לבזק שוב.

JonyPony: אתה מתכוון שאם אני מכבה ומדליק את הנתב ואז המנורה דולקת אני אכנס לממשק שלו ושם אני אראה שה-WIRELESS כבוי?

פורסם

אז בזק בינלאומי כן יכולה לספק לך חבילת 10MB ב- NGN בעוד שאצלך יש תשתית ADSL של 8MB :P(ואתה תראה מזה את ה- 8MB)?

פורסם

JonyPony: אתה מתכוון שאם אני מכבה ומדליק את הנתב ואז המנורה דולקת אני אכנס לממשק שלו ושם אני אראה שה-WIRELESS כבוי?

מהנסיון שלי, בDLINK קיימת הבעיה שכשהוא מגיע מבזקסטור, ההגדרה הדיפולטיבית היא שהWIFI כבוי ולמרות זאת הנורית דולקת.

הבדיקה הכי חשובה היא להכנס למכשיר ולבדוק בממשק אם יש V או אין על ENABLE WIRELESS... :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים