עבור לתוכן

טס לרומא מוצ"ש

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת באיזה מקומות ברומא חייב לבקר?

לאן מומלץ ללכת ?

איזה דברים מעניינים יש שם ?

ומה חייב לעשות ?

פורסם

http://wikitravel.org/en/Rome

כמה זמן תהיה?

ממליץ לקחת מדריך טיולים, אני וחברה שלי תמיד משתמשים במדריכים של שיחור (יש שם מסלולים מוצלחים ורשימה של מקומות שמומלץ לבקר בהם).

אחרי שתחזור תספר איפה היית, אני טס לאיטליה עוד שבוע וקצת :)

פורסם

לא מומלץ לשכור רכב! אם נדמה לך שלנהוג/ לחנות בתל אביב זה זוועה, זה כלום לעומת רומא.

מומלץ לקחת בחשבון שהכל סגור בסיאסטה, במיוחד מחוץ לערים הגדולות, את העובדה שכל זמן רכבות/ אוטובוסים/ פתיחה של מקומות הוא בעירבון מוגבל ואת זה שאף אחד לא מדבר מילה אנגלית מחוץ לאיזורי תיירים (כך שזה רעיון טוב ללמוד כמה מילים בסיסיות באיטלקית אם אתה יוצא מהמסלול הקבוע).

מבחינת אטראקציות, רומא זו עיר של הסטוריה וארכיאולוגיה ואת האתרים המעניינים תמצא בכל מדריך תיירים בסיסי. אם נמאס לך מהסטנדרט אני ממליצה מאד על סיור בחפירות הקברים התת קרקעיים של הוותיקן (Scavi), מרתק. חובה להזמין מקום מראש בטלפון ועדיף כמה שיותר מוקדם. אם הסיור הספציפי הזה לא זמין, יש כל מיני סיורים אחרים בוותיקן שניתן להזמין שנכנסים הרבה יותר לעומק המקום ומעניינים הרבה יותר בהשוואה לסיור שניתן לעשות לבד (ובו מעבירים אותך בערך 60 חדרים עד שאתה מגיע עייף ותשוש לקאפלה הסיסטינית).

מקום שונה לבקר בו הוא קתדרות הקבורה Maria della Concezione של מסדר ה-capuchines. קבורים שם 4000 נזירים שעצמותיהם משמשות לקישוט הקירות בקומת הקברים ובתור עבודות אמנות. זה בהחלט לא משהו שרואים כל יום...מאד מרשים.

תהנה.

פורסם

יש סיאסטה ברומא? חשבתי שזה שמור לספרדים :)

לי המליצו ללכת ברומא לגלריה בורגזה (borghese) שזה מוזיאון יחסית פחות מפורסם, וגם לאיזה גן שיש בו הרבה פרפרים (לא זוכר את שמו, אולי מישהו זוכר?)

פורסם

רציתי לדעת באיזה מקומות ברומא חייב לבקר?

לאן מומלץ ללכת ?

איזה דברים מעניינים יש שם ?

ומה חייב לעשות ?

לבקר בותיקן

פורסם

יש סיאסטה ברומא? חשבתי שזה שמור לספרדים :)

אכן יש, פחות בולט ברומא עצמה אבל באופן גורף במקומות קטנים יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים