עבור לתוכן

שאלה לגבי מערך raid 0

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי במחשב שני כוננים קשיחים, אחד של 80 ואחד של 320.

השגתי עכשיו עוד אחד של 80, אז חשבתי לעשות raid 0 ביניהם, השאלה שלי היא כזאת - האם ניתן לעשות מערך raid 0 מבלי לאבד את המידע הקיים?

אני מניח שבעזרת מחשב אחר אני אוכל לעשות ghost לכונן, לבנות את המערך ואז לשחזר, השאלה אם זה אפשרי גם בדרך אחרת?

אם זה לא אפשרי אז יש לי עוד שאלה - האם מערך raid 1 משפר את קצב קריאת הנתונים, כלומר האם המחשב יודע לנצל את זה שהמידע רשום בשתי מקומות?

אם כן אז אולי אני פשוט אבנה מערך raid 1, קצב קריאה יותר חשוב לי מקצב כתיבה.

תודה

יואב

עריכה - אני אציין שיש לי לוח אם Gigabyte GA-K8VT800M עם בקר RAID

פורסם
מערך raid 0 מבלי לאבד את המידע הקיים?

כן

אם זה לא אפשרי אז יש לי עוד שאלה - האם מערך raid 1 משפר את קצב קריאת הנתונים, כלומר האם המחשב יודע לנצל את זה שהמידע רשום בשתי מקומות?

כן משפר את מהירות הקריאה אבל לא כל הבקרים תומכים אופטימיזציה ל - riad 1 לכן לא בכל הבקרים יש שיפור ביצועים

בבקר שיש לך בלוח הם לא תרגיש בשום שיפור

עריכה - אני אציין שיש לי לוח אם Gigabyte GA-K8VT800M עם בקר RAID

מציעה לגבות את המידע על כל מקרה לפני שאתה בונה מערך raid עם הבקר הזה , הבקר ידועה כבעייתי

פורסם
  • מחבר

מציעה לגבות את המידע על כל מקרה לפני שאתה בונה מערך raid עם הבקר הזה , הבקר ידועה כבעייתי

הממ, אוקיי תודה.

אני אקרא באמת אז קצת על הבקר שלי, אם הוא לא ישמע לי טוב אני פשוט אוותר על זה, אני גם ככה לא גר בבית יותר וזה יותר המחשב של ההורים שלי...

סתם שאלה, לגבי בניית מערך 0 - כשאני יוצר אותו בביוס הוא אוטומטית יחלק את המידע הקיים בין שני הדיסקים?

פורסם

ציטוט

מערך raid 0 מבלי לאבד את המידע הקיים?

כן - לא, תצטרך לגבות ע"י GHOST ודומותיה.

כן משפר את מהירות הקריאה אבל לא כל הבקרים תומכים אופטימיזציה ל - riad 1 לכן לא בכל הבקרים יש שיפור ביצועים

בבקר שיש לך בלוח הם לא תרגיש בשום שיפור - יהיה שיפור במהירות הקריאה אבל מעט ירידה בכתיבה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים