עבור לתוכן

עצות ברכישת מעבד+לוח VALUE

Featured Replies

פורסם

אהלן,

פתחתי את הדיון הנ"ל - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=424036.0 בפורום מפרטים אך עם הזמן אני מבין שאני יותר בפער מקצועי אשר בדילמה תקציבית.

התוכן מפורט בדיון שם. השאלות המקצועיות העיקריות והנוספות שלי הן:

האם יש הבדל מהותי בין המעבדים (E6300 וE5300) והלוחות (מבוסס G41 וP3 אקספרס) ?

כמו כן, אודה אם מישהו יוכל לעשות לי מעט סדר בין CORE 2 DUA ל DUAL CORE. נדמה שאת המספר 6300 יש ב2 הסדרות ובחנויות יש בלבול בנתוני שלהם

האם יש עוד צפי שדרוגים עם צ'יפסטים אלו?

האם זכרונות DDR2 800 רלוונטיים עוד לעתיד או שהופכים תוך כמה חודשים למוצר לאספנים?

אודה לעזרתכם בשאלות אלו ואלו שעלו בדיון קודם

פורסם

לא הבנתי כלום

אתה רוצה לוח מעבד וזכרונות ?

מה השימושים והתקציב

וDDR2 ממש לא מוצר לאספנים.

פורסם

E5300-E6300.. מלבד ההבדלים שבמפרטים שלהם (קאש, תדר ובאס) ההבדל הוא ב-VT שיש ל-E6300.

G31 מול מה? P3 אקספרס? אתה מתכוון ל-P35? בכל מקרה הלוח המינימלי ביותר כיום לפלטפורמת אינטל הוא G31. אם המאפיינים שלו מתאימים אז לא תהיה בעיה.

לגבי Core 2 Duo ו-Pentium Dual Core אני מציע שתערוך חיפוש בפורום, דיברו על הנושא לא מעט.

"האם יש עוד צפי שדרוגים עם צ'יפסטים אלו?" - עם כניסת המעבדים החדשים, לא ממש.. לא.

"האם זכרונות DDR2 800 רלוונטיים עוד לעתיד או שהופכים תוך כמה חודשים למוצר לאספנים?"

עם כניסת המעבדים החדשים, כן.. מאוד רלוונטיים.

פורסם
  • מחבר

סליחה, התכוונתי לP43

Core 2 Duo ו-Pentium Dual Core - הבנתי את סוגיית ההבדלים, אבל ע"פ נתוני שראיתי (ומצוינים גם כאן http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=3024) יש שני דגמים שוני שקוראי להם E6300 ובדף מוצר בTMSFOX מופיע דגם מסוג X בקטגוריה Y

לא הבנתי כלום

אתה רוצה לוח מעבד וזכרונות ?

מה השימושים והתקציב

וDDR2 ממש לא מוצר לאספנים.

כו, אני חפש 2 באנדלים של לוח מעבד וזכרונות.

אני מעדיף להשאר בתחום ה900 ש"ח לסט בהתאם לצרכים בסיסיים שפירטתי בדיון

פורסם

Core 2 Duo ו-Pentium Dual Core - הבנתי את סוגיית ההבדלים, אבל ע"פ נתוני שראיתי (ומצוינים גם כאן http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=3024) יש שני דגמים שוני שקוראי להם E6300 ובדף מוצר בTMSFOX מופיע דגם מסוג X בקטגוריה Y

אלו שני מעבדים שנקראים E6300 וכל אחד מגיע מסדרה אחרת. אין שום סיבה להתייחס לזה, הם מעבדים אחרים.

מה הדרישות שלך בכלל? מלבד השאלות ששאלת, מה עוד אתה רוצה? כי לא קראתי את מה שבפורום מפרטי מחשב..

פורסם
  • מחבר

אני צריך 2 באנדלים של מעבד לוח וזכרון (וכרטיס מסך אם לא כלול בלוח)

המחשבים נראים ככה כרגע: (2 הימנים)

index.php?action=dlattach;topic=424036.0;attach=121853;image

צרכים: גם אני וגם אחי לא משחקים משחקים.

הוא (ערן) כחייל בעיקר "עושה" פייסבוק וגולש באינטרנט. לא משחק.

אני (עמרי) גולש באינטרנט, המחשב משמש עבורי גם טלויזיה (כרטיס מסך עד כה הוא VIVO) ולא משחק. יש לקחת בחשבון עמום השחרור אולי יפתה אולי לטיפה משחקים, וכי באוקטובר הבא אני מתחיל לימודי מהנדס אלקטרוניקה (שיקולי תגבור ביצועים\שדרוג)

עם כל הדרישות, אני מבקש את העזרה בעיקר בחשיבת משמעות ולא בזריקת דגם ומחיר שמתלבש. כרגע אני מעדיף לקנות את המינימום ההכרחי בתחומים של עד 1000 ש"ח ולא לרכוש כרטיס מסך ב1500 ש"ח לאולי של עוד שנה.

פורסם

השדרוג של ערן יהיה פשוט כי הדרישות שלו מאוד מצומצמות. הייתי מציע אפילו לחפש יד שנייה בשביל להוזיל עלויות לחלקים שגם ככה לא יעבדו קשה, אבל נתעלם מהאופציה לבינתיים, אולי אתה לא מעוניין בה. אז E5200, לוח P5KPL-CM של Asus -> בינתיים כ-570 שקלים. בנוגע לזיכרון, הוא יסתדר בכיף עם מודול של 1GB. ממליץ לחפש את הזול ביותר ולא סתם לקנות מודול ב-80-90 שקלים (אפשר למצוא ב-65) כשב-115-125 אפשר לקנות מודול של 2GB. כמובן ש-DDR2 800Mhz.

אתה תצטרך כרטיס מסך חדש. המינימום שיעשה את העבודה. הייתי פונה לפורום כרטיסי מסך לקבלת המלצה לכרטיס שכזה ואז נראה כמה תקציב נותר לשאר השדרוג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים