עבור לתוכן

בעיה ברשת אלחוטית מורכבת ובציוד לא סטנדרטי.

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי שני מכשירים שיש להם חיבור רשת שאני צריך לחבר לרשת אחת. בגלל הדרישות (ניידות, 20-50 מטר מרחק ביניהם ושליטה מ50-70 מטר)

החלטתי לבנות מערך שכולל שני ראוטרים EDIMAX 6524N, אחד לכל מכשיר וכמובן שאחד מהם יהיה REPEATER של השני.

התוכנית הייתה כזאת:

ראוטר "ראשי": X.X.1.254 מחובר קווית למכשיר 1: X.X.1.1

ראוטר ריפיטר: X.X.1.253 מחובר קווית למכשיר 2: X.X.1.2

שני הראוטרים מחוברים אל-חוטית ושניהם עם קושחה 1.58 מהאתר של פיקוק. באתר של EDIMAX יש 1.55 אז נשארתי עם 1.58.

אבטחה :MAC address filtering, WPA2(AES)

מה שחשבתי שיהיה פשוט הסתבר כלא פשוט בכלל. אחרי שהגדרתי את הראוטר הראשי כ- AP

עברתי להגדיר את הריפיטר ושם חיכתה לי הפתעה.

לא משנה מה עשיתי וניסיתי לא הצלחתי לגרום לו להתחבר לראוטר הראשי.

הגדרתי אותו כ Universal Repeater, ביטלתי לו את שרת ה DHCP, הגדרתי את הגדרות האבטחה

בדיוק כמו בראשי והוא פשוט סרב לדבר איתו.

בשלב מסויים כיביתי בשניהם את אופצית ה WPS (היא חשובה?) ורק אחרי שביטלתי את ה MAC Filtering הם הסכימו לדבר.

הכל עבד טוב מאוד, הקליטה הייתה מעולה אפילו לכרטיס G וB, התוכנה הייעודית של המכשירים דיברה איתם

ולרגע חשבתי שסיימתי עם הפרוייקט עד שקרה משהו מוזר ביותר.

פתאום איבדתי קשר עם "מכשיר 2". חשוב לציין שלמכשירים האלה אין אפשרות לקבל כתובת משרת DHCP אלא רק הזנת כתובת ידנית.

טווח החלוקה של הDHCP הוא 100-200 ולכן הכתובת של המחשב הייתה באיזור הזה.

המכשיר פשוט סרב לענות לפינגים. בדקתי את כל הדרך, שני הראוטרים והמכשיר השני החזירו פינגים אבל הוא פשוט סרב.

בשלב מסויים לקחתי את הראוטר וחיברתי למכשיר 1 שבחיבור לראוטר הראשי ענה לפינגים אבל הוא הפסיק לענות ברגע שהיה מחובר לריפיטר.

החזרתי את המצב לקדמותו (ראוטר ראשי > מכשיר 1, ריפיטר > מכשיר 2) וחיברתי מחשב בצורה קווית לריפיטר.

במצב הזה המחשב קיבל כתובת, הצלחתי לבצע פינג למכשיר (שניהם באותו LAN) ומבחוץ המחשב ענה לפינגים אבל המכשיר עדיין לא.

בשלב הזה טענתי את ההגדרות של הראוטר הראשי לריפיטר ובעצם הפכתי אותו ל AP ואז הכל עבר כמו שצריך.

רק במצב ריפיטר זה לא עבד.

אחרי כל החפירה (מקווה שהייתי מספיק ברור ::) ) למישהו יש רעיון מה אני עושה לא בסדר? ובלי קשר

יש המלצות אחרות לאבטח את העסק הזה?

משהו שנזכרתי בו רק עכשיו ולא בדקתי. הSSID שבחרתי מורכב משש מילים לא קצרות במיוחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים