עבור לתוכן

אמינות - איזה כונן הייתם מנחשים ש-"ימות" קודם? ( 1T של Seagate, Samsung, WD)

על איזו יצרנית כוננים קשיחים אתם סומכים פחות? מי מהדיסקים הבאים הייתם מנחשים ש-"יתפגר" קוד 2,302 הצבעות

1. 1. על איזו יצרנית כוננים קשיחים אתם סומכים פחות? מי מהדיסקים הבאים הייתם מנחשים ש-"יתפגר" קוד

• WD Caviar Green - WD10EADS
    • Seagate - ST31000528AS
    • Samsung - HD103UJ

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני חייב לציין שלא כתבתי כאן כמעט שנתיים, והתגעגעתי :).

לאחרונה אני קורא הרבה את שירשורי הדיסקים הקשיחים הפנימיים (וקראתי את הסטיקי),

ואני מתלבט מאחר והכי חשוב לי שהמידע לא ימחק. כלומר - "אמינות".

פחות חשובים לי המחיר והנפח, למרות שאני מכוון ל-1TB במחיר הגיוני.

אני משתמש בכונן רוב הזמן כמחסן (ומוריד סרטים כל יום), אז "ביצועים" זה כנראה גם לא הקריטריון המנחה.

אני כן "פריק" של מחשב שקט, אז אני לא רוצה כונן "רועש" (למרות שיש לי מארז Antec 182, והוא מבודד מצוין).

אני לא שומע את המחשב עובד כיום (כי הוא שקט), והייתי רוצה שזה ישאר ככה.

אבל הכי חשובה לי ה-"אמינות".

יש לי שני כונני WD3200AAKS (באפר 16MB וסל"ד 7200), ואני דיי מפחד לנסות חברה אחרת כמו סיגייט או סאמסונג.

הכוננים שלי מסדרת WD Caviar Blue והם עובדים טוב כבר כמה שנים, אבל אין 1TB בסדרה הזאת.

שאלה 1

הבנתי ש-WD Caviar Black נחשב רועש, ו-WD Caviar Green נחשב חלש בביצועים.

האם לשימוש שלי במחשב לפי מה שכתבתי, אני באמת ארגיש מתישהו איטיות עם ה-Green ? (בגלל ה-אינטלי-סל"ד של 5400?).

שאלה 2 - אמינות

אני יודע שכל אחד ש"מת" לו כונן יגיד שאותה יצרנית כוננים גרועה, וכל השאר יאמרו שהיא "בסדר, כי הכונן שלי עובד 4 שנים".

אבל האם יש איזו סטטיסטיקה? שמתי לב שלכל יצרנית יש סדרות ייצור "דפוקות" בשלב זה או אחר, אבל האם יש חברה שנחשבת יותר אמינה?

נניח, מבין שלושת המוצרים:

WD Caviar Green - WD10EADS

Seagate - ST31000528AS (מ-"סטיקי")

Samsung - HD103UJ (מ-"סטיקי")

מי מהם הייתם מנחשים ש-"יתפגר" קודם? (יש סקר למעלה, תצביעו כדי שנעשה קצת סטטיסטיקה...)

פורסם

שלושתן חברות אמינות, אין טעם בסקר. לפעמים יש סדרה בעייתית אבל כרגע (חוץ ממעט הדיסקים שנשארו מהסדרה הבעייתית של סיגייט)

לא ידועה בעיה מיוחדת. תיקח את הזול מבינהם.

פורסם

אואאהההה ... אמינות ... בשביל אנינות ( זו לא טעות כתיב ) משלמים

שמע, בטח לא למדת עדיין שיעור חשוב.

לא משנה מה תקנה, זה עדיין יכול להדפק, גם אם אלוהים חתום על זה.

הדרך הכי ( אבל הכי טובה ) היא לקנות שתיים ( שלוש, ארבע, תלוי כמה החומר חשוב ) דיסקים באותו גודל

ולייצר עותקים זהים של החומר. ככה, לא משנה האמינות, אחד נדפק, עובדים עם הגיבוי של הגיבוי ואין בעייה.

נכון, משלמים יותר אבל זו תעודת הביטוח הכי טובה.

לא כולל מערכי גיבוי RAID .

קנה את מה שנוח לכיס ולנשמה, איזה חברה שתבחר זה לא משנה כרגע, כולן פחות או יותר אותו הדבר

במיוחד לשימושים שציינת.

פורסם

לצערנו, אין שום מידע לגבי אחוזי התמותה של דגמים מסוימים כך שצריך להסתמך על ביקורות מקצועיות וביקורות של משתמשים. בעבר הייתי משתמש במאגר המידע הגדול של SPCR אך הוא לא עודכן כבר מספר חודשים ולא הוסיפו למאגר דגמים חדשים כך שהוא חסר ערך מהבחינה הזו.

אני אישית קניתי 6400AAKS מתוך ידיעה שמדובר בכונן אמין (לפי הביקורות הרבות ב-NEWEGG) אך הוא נפגם אחרי שימוש של 4 חודשים בלבד. מצד שני, יש לי Seagate בנפח 500GB מסדרה 7200.11 עם הקושחה הראשונה והוא עדיין עובד בצורה תקינה לחלוטין אחרי שנה שלמה.

אני גם כרגע בחיפושים אחרי כונן 1TB סופר-אמין לצרכי גיבוי ולמרות שקראתי עשרות מאמרים ומאות עמודים בפורומים בארץ ובחו"ל, אין מסקנה חד משמעית לגבי חברה זו או אחרת.

פורסם

אין טעם בסקר.

בידיוק. ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים