עבור לתוכן

מחפש מארז עד 400 שקל

Featured Replies

פורסם

המחשב נקנה ממזמן

הנה המפרט

זכרון 800MHZ DDR-2 1GB - יש לי 4 כאלה אז זה יוצא 4 ג'יגה זכרון RAM

מארז עם USB קדמי שחור ללא ספק

כרטיס טלוויזיה 34FM FLY VIDEO

כ.רשת 1G LAN OB

לוח אם 1GLAN NEO 7.1 MSI P965

צורב X18 DUAL LAYER -+ DVD שחור

מעבד אינטל E4400 CORE2DUO CONROE

ספק כח 12CMF 450W REAL EZ COOL

כ.מסך INTEL GMA950OB

דיסק קשיח 500GB 16MB SATA2 WD

כ.מסך GF8600 GTS 256 DDR3 HDTV PCIE

כ.קול OB 7.1 (8 ערוצים)

אל ספק - זה כבר לא קשור למארז

כתוב פעמים כרטיס מסך לא יודע למה

חשוב לי שהוא יראה טוב ולא מפוצץ בשטיקים וזוהרים

במקום הראשון חשוב שיהיה שקט

ושלא יפלוט חום

העניין הוא שאני לא מבין כלום בקירור מחשבים ולעשות אותם שקטים ואיך זה עובד

ואני גם לא מבין מה אני הולך לעשות עם מארז ואיך מעבירים מאחד לשני זה נראה מסובך כל החוטים והכניסות והיציאות והמאוררים ואיפה למקם כל דבר לבד ?

עריכה: קראתי קצת פה בפורום ואני לא מבין איזה מחשב יש לי AMD INTEL דברים כאלה

איך אני עושה שהוא יפלוט פחות חום ואיך בכלל זה קשור למארז זה לא קשור לחלקים בפנים ?

יש מקום שיכולים לסדר לי הכל אם אני קונה מארז חדש ?

פורסם
  • מחבר

בבקשה ?

פורסם

מארזים מומלצים בטווח מחירים הזה הם Antec 300 Collermaster 590 ו-Coolermaster 690. תריץ חיפוש בפורום ותמצא עליהם לא מעט מידע.

לשאלתך, על פי המפרט שפרסמת יש לך מעבר של אינטל E4400 CORE2DUO CONROE אבל זה לא קשור בדיוק לקירור.

המארז עצמו הוא לא שקט ולא קריר. הקירור שעל הרכיבים שבתוכו (המאוורר של המעבד, המאוורר של הכרטיס מסך) והמאווררים של המארז עצמו (שכמותם וגודלם משתנים בין מארזים שונים) הם אלו שיוצרים את עיקר הרעש. בנוסף, גם פעולת המחשב גורמת לרעידות שעוברות לגוף המארז ומשם למשטח עליו הוא עומד ועלולות לגרום כתוצאה מכך לתוספת רעש מסוימת.

הרכיבים הם אלו שפולטים חום אותו יש לפנות מהמארז, ואתה לא יכול לגרום לו לפלוט פחות חום כי זה נתון די קבוע, את יכול לדאוג לזרימת אוויר (סירקולציה) תקינה במארז והיא זאת שדואגת לפנות את האוויר החם ולהכניס אוויר קר מבחוץ כך שרכיבי המחשב נשארים בטמפ' עבודה תקינה. הסירוקלציה תלויה במיקום המאווררים במארז ובחלל פנים המארז (לדוגמא, מארז צפוף ומבולגן בו הכבלים שוכבים ללא סדר ממש לא תורם לזרימת אוויר ולא משנה כמה מאווררים תתקע בתוכו). סירקולציה קלאסית מורכבת ממאוורר (או יותר) שמכניסים אוויר מקדימה וממאוורר (או יותר) שמוציאים את האוויר מאחורה (או מאחורה ומהגג).

אם אתה לא יודע איך להתעסק ולהעביר את הרכיבים, פשוט אל תתחיל עם זה אפילו, עלול להיגרם נזק. אני בטוח שבכל חנות מחשבים (כמו זאת שתקנה ממנה את המארז לדוגמא) ישמחו להעביר עבורך את הרכיבים בין המארזים (בתוספת תשלום או בלי, זה כבר תלוי בחנות - אם תלך לחנות בה לא קנית את המארז די בטוח שזה יהיה בתשלום).

תקרא כאן קצת ביקורות על המארזים שציינתי. אמרת שאתה לא ממש אוהב מארזים מצועצעים ולכן לדעתי ה-Antec 300 יהיה בחירה מצוינת עבורך.

רק קח בחשבון שהוא מגיע עם שני מאווררים בתוכו (אחורי, ועליון בגג המארז שמשמש כארובה להוצאת חום) ומאוד מומלץ להוסיף לו עוד מאוורר אחד לפחות מקדימה (יש מקום לשניים), ואם אתה מחפש שקט חשוב שהמאוורר הזה יהיה גם הוא שקט (עלות של 50-80 ש"ח נוספים).

פורסם

במחיר הזה אפשר לקנות מארזים טובים יותר מ ANTEC 300 או ה CM השונים

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_2819&products_id=21088&PHPSESSID=cabbcdcd7124a185402f281c3030a48b

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_2819&products_id=25513&PHPSESSID=cabbcdcd7124a185402f281c3030a48b

מארזי FULL TOWER עם מאווררי ענק במחיר שפוי ביותר. חבל שיש רק ב PANDAS, בשאר החנויות המארזים האלה מאוד יקרים.

פורסם

Full Tower לא מתאים לכל אחד בגלל גודלו של המארז. מרבית האנשים לא מתארים לעצמם כמה המארז גדול (הגובה פחות משנה, העומק שלו בדרך כלל מהווה בעיה) ולכן אני ממליץ למי שלא יודע כמה הם גדולים, לראות אחד כזה בעין ולוודא שיש לו מקום מתאים להניח אותו בו.

בנוסף פותח השרשור אמר שהוא לא אוהב מארזים מצועצעים, והמארזים הללו טובים ככל שיהיו, הם די מצועצעים.

בכל מקרה אם העיצוב והמיקום לא מהווים בעיה, אלו בהחלט מארזים מומלצים.

פורסם

הזול גם אני לא אוהב את העיצוב שלו. השני ממש לא מצוצע, העיצוב שלו מאוד נקי וחלק חוץ מהצד שעשו מקום למאווררים. אם ה LED זה מה שמפריע אפשר לכבות אותם (ליד המאווררים יש אפשרות לשלוט במהירות שלהם ובתאורה שלהם).

פורסם
  • מחבר

ואאי היה ממש כיף לראות כאלה תגובות :yelclap::xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: תודה

לגבי המאוררים

מאוור שמוציא אוויר מסתובב לכיון מסוים ומאורר שמכניס לכיוון אחר ?

לגבי הרעש שאמרת שיוצא מהמאוור של הכרטיס מסך והמעבד

הם קטנים כאלה אם אני לא טועה ? ואיך ניתן לגרום להם להיות פחות מרעישים ואיך זה קשור לקירור ? ואיך זה קשור למאוורים חיצוניים שלא קשורים לרכיבים בפנים ?

ושאלה אחרונה

שאני מדבר על חום אני מתכוון שאם החדר סגור תוך דקה כבר ניהיה חם מאוד וזה רק בגלל המחשב שיש לי - בדוק.

אז סירקולציה נכונה תמנה את זה ? לא נראלי ? אני צודק ?

וסתם שאלה, יש איזה רכיז שישן ואולי כדאי לשדרג זכרון כרטיס משהו ? כל הדרך ככה ספק כח ?

תודה

פורסם

השני ממש לא מצוצע, העיצוב שלו מאוד נקי וחלק חוץ מהצד שעשו מקום למאווררים. אם ה LED זה מה שמפריע אפשר לכבות אותם (ליד המאווררים יש אפשרות לשלוט במהירות שלהם ובתאורה שלהם).

טוב, זה עניין של טעם אני מניח. בכל מקרה לא שללתי את ההמלצה שלך, להיפך, אני חושב שהם בהחלט קנייה משתלמת (פשוט אני באופן אישי לא הייתי קונה בגלל העיצוב) רק מי שקונה Full Tower בלי לדעת שזה מארז די גדול צריך לקחת את זה בחשבון ולא להיות מופתע אחר כך.

לפותח הדיון, מווארר דוחף אוויר לכיוון מסוים. למעט דגמים ספציפיים של מאווררים שמיועדים רק להוצאת אוויר, כל מאוורר שתקנה יוכל לשמש גם להכנסה וגם להוצאה.

אתה פשוט מפנה ומרכיב אותו בכיוון המתאים. בכל מקרה, אל תתעסק עם זה לבד ותן למישהו שמבין יותר להרכיב ולא תהיה לך בעיה.

בקשר לשדרוג רכיבים, זאת ההחלטה שלך, ותפתח דיון בפורום מפרטי מחשב תוך פירוט הצרכים שלך. ההמלצה שלי, אם משהו לא חסר לך, אין טעם לשדרג סתם.

על הכרטיס מסך ועל המעבד יש מאווררים, על הכרטיס מסך הוא באמת כנראה קטן, על המעבד הוא בטח הקירור שהגיע עם המעבד. הם תורמים לרעש בכך שהם קטנים יחסית וכדי לדחוף כמות אוויר מספקת הם מסתובבים מהר וזה גורם לרעש (מהסיבוב) ולרעידות (שגם תורמות לרעש במידת מה).

קצת קשה לי להאמין שהמחשב מחמם לך את כל החדר. המארז הנוכחי ממוקם עכשיו במיקום כזה שמאפשר זרימת אוויר חופשייה (לא צמוד לקיר מאחוריו או תחוב באיזה ארון)? ניסית לפתוח אותו ולראות שכל המאווררים עובדים כמו שצריך (אפשר גם לשים יד מאחורי המאוורר שבגב המארז ולבדוק בגסות מה טמפ' האוויר שיוצא משם). צריך לשמור על המארז נקי מאבק (לנקות מדי פעם), לדאוג לסידור כבלים בתוך המארז. כל אלו תורמים מאוד לבעיות התחממות.

בכל מקרה אם אתה קונה כבר מארז חדש, תבחר מארז ותשתדל שמי שמעביר לך את הרכיבים יהיה מישהו שגם ישקיע קצת בסידור כבלים מינימאלי לכל הפחות.

אחרי זה כבר תצטרך לדאוג לבד לניקוי ותחזוקת המחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים