עבור לתוכן

שאלה לגבי קליטת רשת אלחוטית - איך אפשר לקלוט מרחוק ?

Featured Replies

פורסם

שלום !

רציתי לשאול אתכם לגבי קליטת רשת אלחוטית שרחוקה ממני קצת בעבודה, אני מאתר אותה אבל לא מצליח להתחבר הוא רושם שיש בעיות בהתחברות ואם אני מתקדם איזה 10 מטר אני קולט בלי בעיה.. השאלה אם אני בנייד שלי יכול להגביר את הקליטה או לקנות איזשהו מתאם שיגביר אצלי את הקליטה למרחק יותר רחוק.

אני פשוט גרוע במרחקים ולא יכול להגיד מה המרחק בין הרשת אליי כי זה בעבודה ואני שומר ואני פשוט מתחבר דרך ראוטר של אחד המשרדים שנמצאים נגיד במרחק של 40-50 מטר בהגזמה (אני ממש גרוע בחישוב מרחקים, כן סתום, קורה ;D).

אודה לכם אם תוכלו לייעץ לי אם יש איזשהו התקן מגביר ;)

פורסם

מדובר על מחשב נייח או נייד?

אם זה נייח אז USB או פנימי?

פורסם
  • מחבר

דנדן - כמו שרשמתי בהודעה הראשית - יש לי מחשב נייד.

איתן - חחחחחחחחחחחחחח ;D גדול תודה, איזה מוח יצירתי !

אבל יש משהו שלא צריך להכין אלא לקנות כי אני ממש לא יודע איך להכין את זה וזה נראה לי מסובך ואני אעדיף לקנות איזה משהו כמו DISC ON KEY שיגביר את הקליטה (קיים ?), או שאם מישהו מכיר עוד משהו - בכיף אני אשמח לשמוע..

פחינטנה - גדול :yelclap: ;D :lol:

פורסם

פספסתי שכתבת נייד, וכנראה גם הבחור הקודם פספס, כי האנטנה מיועדת למחשבים נייחים, או לWIFI USB שיש לו אפשרות לחיבור אנטנה חיצונית.

בכל מקרה, לקנות WIFI USB, בדרך כלל לא יוסיף לך שום דבר מבחינת העוצמה, ובנוסף לWIFI הזה, אתה תצטרך להוסיף גם אנטנה חיצונית, ולהסחב עם כל זה זה לא נוח, ושלא לדבר באופן כללי זה לא נוח (ושביר).

איזה מחשב נייד יש לך, איזה כרטיס WIFI, והכי חשוב, כמה אנטנות יש שם. (תצטרך לפרק אותו באיזור של הכרטיס).

פורסם

דיברתי עם אבא שלי (מהנדס אלקטרוניקה) על הקנטנה והוא טוען שדבר כזה לא יכול לפעול כי המכשיר שמתעסק עם הקליטה (הכרטיס רשת) גם משדר, וכדי לשדר צריך להתאים מראש בצורה עדינה מאוד את אורך וסוג האנטנה למכשיר כדי שהגל יתנדנד בצורה נכונה.

אם כך, איך יכול להיות שזה עובד?

פורסם

אז או שהוא לא הבין או שהוא טועה, כי זה עובד.

פורסם

הכיצד זה אם כך?

פורסם

מה שאתם עושים זה פשוט להגביר במעט את האות שהכרטיס רשת שלך משדר חזרה לראוטר

רעיון מגניב ומקורי

אני מודה שאני לא הייתי חושב על זה

בכל אופן אני שמח לגלות דברים חדשים :-)

ובכל מקרה לאבא שלך שהוא מהנדס , זה נכון מה שהוא אמר , הוא צודק

אך הוא מתכוון לעוצמת השידור כשלא מנסים להגביר אותה ומשאירים אותה כמות שהיא

פורסם

לא מצליח להבין אותך....

פורסם

לא מצליח להבין אותך....

מה בדיוק אתה לא מבין ?

פורסם
  • מחבר

הנה זה המחשב שקניתי :

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3951213-3985026.html

ומה שכתוב לגבי הכרטיס רשת שלא נראה לי נותן יותר מדיי אינפורמציה :

"ממשק רשת

רשת ‎10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN משולבת

טכנולוגיות אלחוט

‎802.11 b/g"..

פורסם

הנה זה המחשב שקניתי :

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3951213-3985026.html

ומה שכתוב לגבי הכרטיס רשת שלא נראה לי נותן יותר מדיי אינפורמציה :

"ממשק רשת

רשת ‎10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN משולבת

טכנולוגיות אלחוט

‎802.11 b/g"..

בנוגע לטכנולוגייה האיכות שמופיעה לך שם , 802.11 b/g ,מדובר על התדר שהכרטיס רשת שלך קולט ומשדר , ישנו ארגון אמריקאי שנקרא IEEE שקובע את התדרים שכל משדר ישדר , זה כולל צלחות לויין אנטנות מכשירים סלולארים וכמובן ראוטרים וכרטיסי רשת אלחוטיים , בישראל זה קצת שונה מטעמיי ביטחון וצבא אך זה לא אמור להשפיע , בנוגע לזה אינך אמור כ"כ לדאוג כי אין תדר טוב ופחות טוב ,

בנוסף 10/100/1000Mbps מראה לך את יכולת המהירות של הכרטיס רשת שלך להעביר מידע מהמחשב שלך החוצה , נתון זה לא מראה לך יכולת שידור של הכרטיס זה מראה לך איזה מהירות הוא יכול לשדר , לא יותר מזה ,

עוצמת השידור אליה אתה אמור להתייחס :[shadow=red,left] קרא את המאמר הבא [/shadow]

http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_network_interface_card

בהצלחה :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים