עבור לתוכן

שאלה קטנה לגבי קצב הנתונים של דיסקי מוזיקה

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי שאלה קטנה לגבי דיסקי מוזיקה מקוריים.

האם בדיסקים אלו קבצי המוזיקה נשמרים כמו שהם הוקלטו במקור? כלומר אין דחיסה ואיבוד נתונים לשירים שבדיסק?

ובאיזה פורמט הם נשמרים?

תודה

• תגובות 43
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בכל הלקטה למקור דיגיטלי ישנו איבוד נתונים ביחס להקלטה המקורית.

איכות CD דוגמת את המקור 44100 פעמים בשנייה, כל פעם ב16 ביט. עצם הדגימה היא לא

הקלטה של גל הקול השלם אלא "ממוצעים". בהקלטה על וייניל ישנה חריטה של צורת הגל המקורית

כך שבעצם שום מידע לא הולך לאיבוד. צורה כזאת של הקלטה לא מצריכה גם המרה מדיגיטלי לאנלוגי

כיוון שהמידע כבר אנלוגי.

האם אתה תשמע את ההבדלים האלה במערכת שלך? יכול להיות, יכול להיות שלא. זה תיבת פנדורה ענקית שאין לה תשובה חד משמעית.

פורסם
  • מחבר

כלומר לקבצי מוזיקה שמוטבעים בדיסק אין פורמט כי הם בעצם גל(אופטי) ולא קובץ דיגיטלי?

שאלה נוספת: מהו קצב העברת הנתונים(Kbps) בערך בדיסק מוזיקה?

פורסם

כלומר לקבצי מוזיקה שמוטבעים בדיסק אין פורמט כי הם בעצם גל(אופטי) ולא קובץ דיגיטלי?

1411.2 kbit/s

פורסם

יש להם פורמט, קוראים לו cda. והתבלבלת, בדיסק יש תצוגה של גל קול בפורמט דיגיטלי.

פורסם
  • מחבר

למה זה פורמט דיגיטלי?

רשמת בהודעה הראשונה שלך " מידע כבר אנלוגי.

המידע על הדיסק הוא לא אנלוגי?

שאלה נוספת.

האם אני יכול בדרך מסוימת להעביר את קבצי המוזיקה בדיסקים מקוריים למחשב?

כלומר להעביר את קבצי ה cda עצמם ולא לבצע rip מה Windows Media Player שבכלל גורע מאוד את האיכות ואף משנה את הפורמט.

פורסם

cda זה לא קובץ אלא אינדקס של רצועה על הדיסק.

אם אתה רוצה להבעיר מידע מ audio cd שיהיה loseless תשמש בwav ללא דחיסה.

פורסם

למה זה פורמט דיגיטלי?

שאלה נוספת.

כלומר להעביר את קבצי ה cda עצמם ולא לבצע rip מה Windows Media Player שבכלל גורע מאוד את האיכות ואף משנה את הפורמט.

המידע על הדיסק הוא דיגיטלי-סיפרתי-מוגדר (בגלל זה אי אפשר להוריד סאונד אנלוגי מהאינטרנט...).

אתה כן יכול לעשות ריפ על WAV ואז לא תעבד איכות אבל כל קובץ ישקול כמה עשרות מגבייטים.

אתה יכול לקודד לFLAC או ל-APE שיורידו את הביטרייט אבל לא יורידו מהאיכות (LOSLESS).

פורסם

למה זה פורמט דיגיטלי?

שאלה נוספת.

כשאמרתי שהמידע כבר אנלוגי התכוונתי לוייניל לא לדיסק.

ויש לך את התוכנה EAC שהיא מצויינת לריפים שהם loseless

פורסם
  • מחבר

אבל כאשר אני מבצע rip לדסיק אז הוא שומר את הקבצים בפורמט wav ואם אני נכנס למאפייני הקובץ ולכרטיסיה העליונה - summary, מצויין שם קצב הנתונים(Bit rate) של הקובץ ובדרך כלל הקצב שמצויין הוא 128kbps, שהוא נמוך מאוד בהשוואה לקבצי המוזיקה ב CD שקצב הנתונים שלהם הוא 1411kbps.

יש כאן איבוד גדול של נתונים ודחיסה.

Kurt, באיזה פורמט התוכנה EAC שומרת את קבצי המוזיקה לאחר ה rip?

והאם קצב הנתונים נשאר כמו במקור הדיסק 1411kbps? אין דחיסה?

פורסם

יש לך פה הסבר מצוין על ההבדל: http://communication.howstuffworks.com/analog-digital.htm

כדי לישמור כ-WAV אתה צריך להגדיר בOPTIONS בWMP בכרטיסיה RIP MUSIC בפורמט WAV (LOOSLES( כי שמרתה עכשיו את הדיסק כ-WMA

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת שעולה מהדיון הזה.

מה זה הביט וה KHZ?

אשמח להסבר מעמיק.

תודה והמשך יום טוב לכולם

פורסם

שאלה נוספת שעולה מהדיון הזה.

מה זה הביט וה KHZ?

אשמח להסבר מעמיק.

תודה והמשך יום טוב לכולם

הסבר מעמיק תמצא כאן:

http://en.wikipedia.org/wiki/Data_rate_units#kilobit_per_second

הסבר קצר ותמציתי: מדובר בקצב העברת נתונים, כמה KILOBIT (אלף ביט) של מידע עובר בשניה.

כמה שהוא יותר גבוה ככה כמובן מדובר ביותר מידע ולכן נפח יותר גדול של הקובץ.

פורסם

ביט מייצג ספרה אחת בבסיס בינארי (1 או 0 בלבד). תחשוב על זה ככה, אם אני אומר לך עכשיו לכתוב לי את כל המספרים שאפשר להרכיב עם ספרה אחת (לא משנה באיזה בסיס כרגע, אבל לצורך הדוגמא קח בסיס עשרוני סטנדרטי), ברור שיש רק 10 אפשרויות. אם אני מביא לך עוד ספרה, אז יש כבר 100 אפשרויות. עם 3 ספרות 1000 אפשרויות. אז כמובן שכל שיש יותר ספרות יש לך אפשרות לייצג יותר מספרים. אז עכשיו בוא נעבור עם זה למשהו קצת שונה. נגיד שכל הערכים האפשריים נמצאים בין 0 ל-99. אז ככל שאני אתן לך יותר ספרות תוכל לדייק יותר - הסיבה פשוטה ביותר. עם 2 ספרות לדוגמא תוכל לייצג רק את החלק השלם של המספר. ככל שאני אתן לך יותר ספרות תוכל לייצג בדיוק רב יותר את החלק שקטן מאחד.

כך גם במספרים בינאריים. כל הערכים נתונים לנו. יש ערך מקסימלי וערך מינימאלי אשר מייצגים את ערך הגל (גל הקול) באותה נקודה. ככל שיש לך יותר ביטים תוכל לייצג בצורה מדויקת יותר. במקרה של 16ביט יש לנו 2 בחזקת 16 מספרים אפשריים. אז עד עכשיו הבננו שככל שיש לנו יותר ביטים ניתן לייצג את המספרים ברזולוציה גבוהה יותר (דיוק טוב יותר).

עכשיו נעבור לעניין קצב הדגימה. ברור שכל דבר בעולם (בגישה הקלאסית) רציף. אבל ברור שיש לנו זמן תגובה מינימלי, ולכן לדוגמא, סרט וידאו של 24תמונות בשנייה מבחינתנו נראה רציף. כך גם בסאונד. 44.1Khz אומר שיש 44100 דגימות של האות כל שנייה. מה שאומר שכל שנייה יש 44100 פריימים של סאונד ששמורים (אל מול 24 בסרטים לדוגמא).

אז תדר דגימה גבוה יותר יאפשר לך להגיע לאות "רציף" יותר.

אני מקווה מאוד שזה ברור מספיק, כי באמת שלהסביר יותר מזה קשה.

Anatoli.

פורסם

עכשיו נעבור לעניין קצב הדגימה. ברור שכל דבר בעולם (בגישה הקלאסית) רציף.

Anatoli.

זה לא מוחלט בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים