עבור לתוכן

התלבטות בין GTX275, HD4890 VAPOR-X ו-HD4890 רגיל

Featured Replies

פורסם

זה מרגיע אותי. ומבחינת ביצועים זה שווה לכל שאר הדגמים שיש ב-TMS? כי המחיר שונה...

ושוב, לא מדובר גירסת OC, נכון?

לדעתי עדיף יותר מבחינת הקירור של הכרטיס מעבר לכך הכול שווה.

זאת לא גרסת הC@

• תגובות 52
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

תודה על התגובות!

אני רואה שהכיוון הכללי הוא ה-HD4870. אז קודם כל, האם הוא וודאית כדאי יותר מה-GTX275. מבחינת מחיר נראה שכן, אבל מה עם ביצועים? אם אין הבדל משמעותי בביצועים, אני לא אתנגד לחסוך קצת בכרטיס מסך ולשפר חלק אחר במפרט.

אני קונה ב-TMS ושם אין את הגירסאות שנתתם לי. יש את שני אלו:

SAPPHIRE ATI Radeon VAPOR X HD4870 1GB GDDR5 PCI-E במחיר 993 ש"ח

SAPPHIRE ATI Radeon HD4870 TOXIC 1GB GDDR5 PCIE במחיר 1056 ש"ח

SAPPHIRE ATI Radeon HD4870 1GB GDDR5 PCIE במחיר 915 ש"ח

BFG GEFORCE GTX 260 MAXCORE 55N 896MB OC DUAL HDMI RETAIL OC במחיר 1066 ש"ח

BFG GEFORCE GTX 260 MAXCORE 55N 896MB OC2 DUAL HDMI RETAIL OC במחיר 1130 ש"ח

לא הצלחתי להבין מה ההבדל בין כולם. בפירוט הטכני אין ממש הבדל בתוך החברות, אבל במחירים כן. יש אחד מהם שעדיף מהשני או שפשוט ללכת על הזול?

אם כבר ירדת מכרטיס GTX275, אז לפחות תרכוש GTX 260 עם אוברקלוק חזק בחסות היצרן.

ואל תסתכל על מחיר בלבד, חשוב גם איכות הדרייבר ותאימות למשחקים, ופה אנוידיה ידה על העליונה.

לדעתי זה עוד יותר משתלם:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemmenu.asp?id=4670

פורסם
  • מחבר

טוב, אז נשאר להחליט בין שניים:

Gainward nVidia GeForce GTX260 Golden Sample 896MB 216SP PCie במחיר 975 ש"ח

http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=2141

או

Power Color ATI Radeon HD4870 1GB DDR5 PCIe במחיר 883 ש"ח

http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=1678

מה ההבדלים ביניהם? מה הסיבות לקחת אחד מהם / לא לקחת את השני (השני מתחיל עם יתרון שהוא 100 שקל זול יותר...)?

פורסם

בערך אותו כרטיס עם נטייה ל4870 ,ז"א ה4870 טיפה יותר טוב, לא משהו שתרגיש בצורה מוגזמת אבל עדיין, אני היתי הולך על ה4870 בכל זאת כי הוא טיפה יותר טוב וגם יותר זול, אז למה לא?

אני לא איזה פאנובי של ATI ,אני אוהב מה שטוב ,חזק ואיכותי, אחרי הכל מדובר פה בשני כרטיסים מאותה המדרגה, אבל לדעתי ה4870 עדיף, פשוט זול יותר.

פורסם

^ זאת השוואה מלפני שנה..

בכל אופן, הם פחות או יותר שווים. בהשוואה הזאת למשל ה-260 מוביל ב-5 מתוך 8 משחקים:

http://www.guru3d.com/article/inno3d-gts-250-twinturbo-pro-review-test/9

תגיד איזה כרטיס אתה רוצה שיהיה יותר טוב ונארגן לך השוואה שתאמת את זה, רק תבחר ::)

בקשר ליתרונות של gtx260, מבחינת פיצ'רים תומך ב- CUDA / PhysX / Ambient Occlusion / Stereoscopic 3D

שיחרורי דריברים זריזים יותר, תאימות\אופטימיזציה טובה\רחבה יותר במשחקים, גמישות בהגדרות חיצוניות (פרופילים),

איכות טובה\חדה יותר לסרטים שקודדו על גבי הכרטיס (CUDA מול STREAM) וכמובן מגוון תוכנות גדול בהרבה לניצול ה-GPU

פוטנציאל OC גדול יותר, תמיכה טובה יותר ב-OpenGL, אני יכול להמשיך אבל נעצור כאן. הנקודה היא ש 100ש"ח הפרש לא הולכים לאיבוד.

פורסם
  • מחבר

ולעומת כל רשימת היתרונות הזאת, מה היתרונות של ה-HD4870?

פורסם

dx10.1 (משחקים תומכים מקבלים בוסט ביצועים, בעיקר בשימוש AA או AO שמובנה במשחק)

אבל תכלס יש כבר יותר משחקים שתומכים בהאצת GPU עם PhysX מאשר משחקים שתומכים DX10.1

לדעתי פיזיקס יותר חיוני כי משחקים שמנצלים GPU PhysX מוסיפים תוכן ויזואלי דינאמי שבלי כרטיס אנוידיה חייבים לוותר על התוכן הנוסף.

לעומת משחקים שתומכים DX10.1 שיש תוספת ביצועים עם כרטיס ATI אבל עדיין אפשר לשחק על כרטיס אנוידיה כמו בנאדם, בלי לאבד תוכן.

עוד דבר שיאמר לזכות dx10.1 זה כנראה תמיכה טובה יותר ב-Compute Shader של DX11, אבל את המשמעות של זה נדע רק

כשיצאו משחקי DX11 שמשתמשים ב-CS... אני מניח ששוב יהיה מדובר בבוסט ביצועים מסויים, לא משהו קריטי.

פורסם

ambientocclusion

בעולם ה-3D קוראים לזה: area shadow ממש יפה!

לא ידעתי שאנוידיה כבר משתמשים בפיצ'ר הזה. :yelclap:

פורסם
  • מחבר

על פי מה ש-SyndromE כותב, ל-GTX260 יש כמה יתרונות. אז אילו יתרונות בכל זאת יש ל-HD4870 על ה-GTX260?

אולי GTX260 דווקא כן שווה את ה-90 שקל הפרש

פורסם

על פי מה ש-SyndromE כותב, ל-GTX260 יש כמה יתרונות. אז אילו יתרונות בכל זאת יש ל-HD4870 על ה-GTX260?

אולי GTX260 דווקא כן שווה את ה-90 שקל הפרש

אם אתה רוצה להנות מעוד אפשרויות מעבר לעוד כמה פריימים, אז כן, במיוחד שיש לך דרייברים בשלים יותר.

פורסם
  • מחבר

Golden Sample זה סתם שם או שמדובר בגירסת OC או משהו כזה?

פורסם

=on∏[2546]=on∏[2572]=on∏[2539]=on∏[2556]=on]http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-cards-charts-2009-high-quality/compare,1340.html?prod[2570]=on∏[2546]=on∏[2572]=on∏[2539]=on∏[2556]=on

הבאנץ כולל את:

4870\512

4870\1024

260GTX\192

260GTX\216

1024\4890

GS זאת גרסה מיוחדת שלרוב כוללת C@ וגם קירור מיוחד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההשוואה הזאת! אבל אני לא יודע עד כמה זה עוזר לי להחליט ביניהם. יש שם בעצם רק מספרים די יבשים. וגם אין שם את הגירסאות שהוצעו לי כאן בת'רד. אבל זו בכל זאת תמונה כללית כלשהי. נראה שהם באמת ממש ממש צמודים, ה-GTX260 טיפה עוקף.

מה שאני רוצה להבין זה אם יש סיבה ברורה ללכת על אחד מהם חוץ ממספרים ו-FPS במשחקים שונים. פיצ'רים, עמידות, טמפרטורות, הצגת סרטים וכו'.

בכלליות אני נוטה ל-GTX260 216SP Golden Sample... אבל לא נעול על זה. בישביל זה אני רוצה לשמוע דיעות נוספות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים