עבור לתוכן

התלבטות בין GTX275, HD4890 VAPOR-X ו-HD4890 רגיל

Featured Replies

פורסם

ravehe אפרוש בפניך את המציאות העגומה שיש בפנינו כיום :

בעבר כרטיסי מסך החזיקו בין שנתיים ל3 שנים כמו כלום והחזיקו משחקים בכבוד,

כמובן ששמרו על העליונות שהיתה להם (סדרת הGF4 וסדרת הR8500).

כיום,כרטיסי מסך מחזיקים עד חצי שנה בין החלפה להחלפה,הסיבה לכך היא הטכנולוגיה והתחרותיות שנפתחה בין

המתחרות,השוק התרחב והביקוש גדל.

מי שקנה לפני כשנה 8800GT החליף אותו ב4870\תחליף של NV,וכמובן יחליף בהמשך עקב קצב השוק המסחרר.

כנ"ל גם במעבדים,לוחות וכן הלאה וכן הלאה.

זה לא אומר שאם תרכוש כרגע כרטיס הוא לא יריץ כלום,אך אין טעם להשקיע כולכך הרבה בשביל FUTUREPROOF

שהוא לא FUTUREPROOF כי אין דבר כזה.

נכון להיום 4870/260GTX 216\4890\275GTX מחזיקים את השוק בביצים עד שהתחליפים שלהם יגיעו.

אין מה להתמהמה,מי שמחכה יותר מידי ימשיך לחכות עד שיצא לו החשק ויקנה בלי חשק.

נתתי את דעתי בנושא.

• תגובות 52
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

תודה על הניעור :P

קצת מוזר לי שאומרים ש-GTX275 ו-GTX260, למשל, נותנים את אותם ביצועים, כי בכל זאת היה הפרש של זמן ביניהם וגם ההבדל במחיר מראה שכנראה יש הבדל.

אם אני מבין נכון כל מה שאמרו פה בת'רד הזה, אז ההמלצה היא לחסוך קצת ולקנות GTX260 כי לא יהיה ממש הבדל בינו לבין ה-GTX275 או HD4890 (במסך ושאר המפרט שלי). הבנתי נכון?

אילו גירסאות של GTX260 מומלצות וזולות מספיק כדי שישתלמו יותר מה-GTX275?

פורסם

יש 2 כרטיסים שיעמדו במשימה

INNOVISION GEFORCE 260GTX 192

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=4936

PALIT ATI Radeon 4870 Sonic Dual Edition

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=442

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=545

כמובן שגרסת ה1GB של הPalit היא יותר FUTUREPROOF ומציגה ביצועים עדיפים במחיר נמוך

ואינה רחוקה מHD4890

פורסם

Guardian Angel, אני פשוט מסכים איתך בכל מילה שנאמרה פה,

מה גם שאני אחזק אותך ואומר שה4850 שלי ,עם OC די רציני מחזיק כבר קרוב לשנה את כלל המשחקים שיש בשוק לא בצורה סבירה אלא בצורה מושלמת, אני לא מגזים, ועברו בידי כל מיני כרטיסים כגון : 260 216SP ,4870,4890 9800gtx+ ולאחרונה בן דוד שלי רכש את ה275 ויצא לי לבדוק אותו, והאמת? לא ראיתי שום דבר קיצוני מעבר ל4850 המיסכן שלי, מקסימום הפרש היה בקרייסיס שזה גם משהו כמו 6FPS ,זה טוב אבל לא שווה את הכסף, אני חושב כמו Guardian Angel ,לך באמצע, אל תשתגע ,לא תרגיש הבדל חוץ מבכיס ולא תוכל לשמור אותו לנצח, אז לך על משהו כמו 4870 משתלם וזה הכל. תהנה מכל רגע ,אני מבטיח.

פורסם

תודה LL@SS :)

מה שכן,אציין שכול הגרסאות שהבאתי פה בין אם ל4870 או ל260GTX\192 יש קירורים מעולים שימרו על הכרטיס

במעלות נמוכות וכמו כן שקטים מאוד.

פורסם

אני בכלל לא מסכים עם הנאמר. ככל שהכרטיס טוב יותר כך הוא יספק אותך ליותר זמן.

חבר שלי כבר שנתיים עם 8800GTX, הוא כבר הספיק לעבור ל-fullhd ורק לאחרונה הוא התחיל לחשוב על שדרוג, וגם זה רק בגלל משחקים כבדים מועטים. אני עם 8800GT כבר איזה שנה וחצי ואני מחכה בסבלנות לדור הבא המתקרב. זה דילוג על 2 דורות ואני פריק גראפיקה לא קטן.

אני רואה 2 אפשרויות:

1. לקנות כרטיס "משתלם" \ בינוני, לספוג משחקים מסויימים שכבדים עליו, ולהחליף כל חצי שנה.

2. לקנות כרטיס חזק (עדיף בדרגה אחת מתחת להכי חזק כי הסכום יורד והביצועים בקושי) שיריץ הכל, לסחוב שנה ומעלה כאשר לקראת הסוף הוא כבר מתחיל להתקשות עם כותרים מסויימים אבל לא הרבה פחות מאשר כרטיס בינוני חדש.

אני אישית תמיד מעדיף את האופציה השנייה. וזה למה (בהתאמה ובחישוב גס):

1. ביצועים טובים חצי שנה ראשונה, בינוניים חצי שנה שנייה וכבר צריך לחשוב על שדרוג.

2. ביצועים מעולים* חצי שנה ראשונה, טובים חצי שנה שנייה ובינוניים לאחר מכן.

*מעולים = עם כל הפילטרים\פיצ'רים, ז"א באיכות הכי טובה שיש.

פורסם

מה שאתה בעצם אומר זה שההפרש מה4870 1GB ל275GTX (מה שנמצא לבטח במקסימום התקציב) משתלם?

אני ממש לא מוצא הצדקה ברכישת כרטיס חזק שהוא יכול לחיות בשקט עם כרטיס שלא רחוק בהרבה בביצועים מה275GTX

או ממקבילו ה4890.

א' בזבוז כסף

ב' שיפור לא מורגש מספיק

שים לב שההפרש בין ה4870 1GB לבין ה275GTX הזול ביותר (1250?) הוא כמעט 500שח+.

ההפרש הזה משתלם לידיעתך? לא נראה לי כלל,מה שכן שכחת שהרכיב שהכי משתנה במערכת הוא הכרטיס מסך

ולא המעבד (שכמובן,נמצא במקום השלישי ברמת התחליפיות השנתית).

פורסם

לא לא בכלל לא התייחסתי לכרטיסים האילו ספציפית, התגובה שלי היתה מאוד כללית.

בהקשר לטענה שאין כזה דבר futureproof ושעדיף לקנות בינוני וכל חצי שנה להחליף. בינוני זה בערך gts250 / 4850.

כי gtx260 / 4870 אני לא מאמין שצריך יהיה להחליף עוד חצי שנה.

gtx275 / 4890 יחזיקו כנראה טיפה יותר... אם זה שווה את הכסף זה אינדבידואלי.

פורסם

בינוני מתייחס גם ביחס למפרט שברשות המשתמש ודרישותיו.

כמובן שהכרטיס שהמלצתי לא יוחלף בעוד כחצי שנה בזאת תהיה בטוח.

הפרש הביצועים בין 4850 לבין 4870 גדול יותר מ4870 לבין 275GTX או 4890 האם אני צודק?

יחס הביצועים לשקל גבוה יותר ברכישת 4870 מול 4850 ולא מול 275GTX ו4890 שמפריד ביניהם

אחוזים בודדים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות!

אני רואה שהכיוון הכללי הוא ה-HD4870. אז קודם כל, האם הוא וודאית כדאי יותר מה-GTX275. מבחינת מחיר נראה שכן, אבל מה עם ביצועים? אם אין הבדל משמעותי בביצועים, אני לא אתנגד לחסוך קצת בכרטיס מסך ולשפר חלק אחר במפרט.

אני קונה ב-TMS ושם אין את הגירסאות שנתתם לי. יש את שני אלו:

SAPPHIRE ATI Radeon VAPOR X HD4870 1GB GDDR5 PCI-E במחיר 993 ש"ח

SAPPHIRE ATI Radeon HD4870 TOXIC 1GB GDDR5 PCIE במחיר 1056 ש"ח

SAPPHIRE ATI Radeon HD4870 1GB GDDR5 PCIE במחיר 915 ש"ח

BFG GEFORCE GTX 260 MAXCORE 55N 896MB OC DUAL HDMI RETAIL OC במחיר 1066 ש"ח

BFG GEFORCE GTX 260 MAXCORE 55N 896MB OC2 DUAL HDMI RETAIL OC במחיר 1130 ש"ח

לא הצלחתי להבין מה ההבדל בין כולם. בפירוט הטכני אין ממש הבדל בתוך החברות, אבל במחירים כן. יש אחד מהם שעדיף מהשני או שפשוט ללכת על הזול?

פורסם
  • מחבר

הגירסה הזאת באמת הכי זולה, אבל החברה הזאת לא ממש מוכרת. אפשר לסמוך עליה כמו על כל השאר?

והגירסה הזאת היא לא OC, נכון?

פורסם

חברה ותיקה,הכרטיס מצ'ופר בקירור מעולה.

אין מה לחשוש בכלל.

פורסם
  • מחבר

זה מרגיע אותי. ומבחינת ביצועים זה שווה לכל שאר הדגמים שיש ב-TMS? כי המחיר שונה...

ושוב, לא מדובר גירסת OC, נכון?

פורסם

לא , אבל אתה תמיד יכול לבצע את ה OC ידנית , במרחק קליק בתוכנה משגיעה עם הדרייור של ATI :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים