עבור לתוכן

HD103UJ שרועד ולא תמיד מזדהה בביוס

Featured Replies

פורסם

ערב טוב!

התחדשתי לי ב-HD103UJ. לאחר ההתקנה שמתי לב שהוא מייצר לסירוגין ויברציות ממש חזקות, עד שכל המארז רועד ורועש כתוצאה מכך

אין לי גומיות למניעת רעידות במארז (צ'יפטק דרגון), אך לא נראה לי סביר לקנות מארז חדש או כל מיני התקנים להשקטה מאחר והבעיה לא היתה קיימת עם הכונן הקשיח הקודם

האם עוד מישהו נתקל בכך? יש לציין שהכונן עצמו לא רועש אך המארז רועש מעוצמת הרעידות.

בנוסף על כך הסמסונג, שכעת הוא הכונן הקשיח היחיד במחשב, לא תמיד מזוהה בעליית המחשב, והאתחול נתקע בשלב זיהוי הכוננים (Detecting IDE drives...)

כשזה קורה, רק לאחר RESTART או מספר RESTART-ים הוא מזוהה והמחשב עולה

באופן כללי גם נראה לי שהמחשב עולה לאט יותר מבעבר (הסמסונג החליף WD1600 בן 4 שהיה הכונן הראשי במחשב עד כה). הכונן מריץ התקנה חדשה של חלונות XP.

הרצתי את תוכנת הדיאגנוסטיקה של סמסונג, אשר לאחר סריקה מלאה של מספר שעות הודיעה שהכונן תקין לחלוטין.

אשמח לעזרתכם

פורסם

הייתי אומר ניחא על הרעידות, אבל איטיות ואי זיהוי? שקול לממש אחריות.

שאלה ולאחר מכן כמה הצעות- אם אתה בכל זאת מעוניין לבדוק את המצב-

אמרת שהוא היחיד במחשב. את איזה כונן הוא החליף? (שאני מניח שלא גרם לאף אחת מהבעיות הנ"ל)

לגבי הרעידות, הדק אותו היטב למארז כי אם הברגים קצת רופפים אז זה יכול להסביר את הבעיה.

לגבי האי זיהוי, תוודא שהכבלים מהודקים היטב ואפילו תנסה כבלים אחרים.

לגבי האיטיות, כנס למנהל ההתקנים ואז לכונני דיסקים, תקליק פעמיים על הכונן שלך ותיגש ללשונית השנייה (Policies).. בדוק שאופציית Enable write caching on the disk פועלת.

פורסם

הייתי אומר ניחא על הרעידות, אבל איטיות ואי זיהוי? שקול לממש אחריות.

פורסם
  • מחבר

???^

בכל אופן

ניסיתי לחזק את הברגים, להחליף כבל SATA ולחבר ליציאת SATA אחרת על הלוח ושתי הבעיות לא נפתרו.

Nike, כתבתי שהסמסונג מחליף WD1600JD שעדיין עובד בסדר. אופציית ה-Enable write caching on the disk מסומנת, אם כי נראה לי שהאיטיות בתוך חלונות היתה חד פעמית, או לפחות לא חזרה על עצמה שוב מאז, אבל XP עדיין עולה לאט משעלה עם הכונן הקודם להערכתי. כל זה לא משנה את העובדה שהכונן מזוהה רק אחת לכמה אתחולים...

אתייעץ עם החנות ביום ראשון. תודה לעוזרים בינתיים :)

פורסם

Kahuna-ארד דיסק שלך עומד למות כל רגע

פורסם

קניתי שניים כאלו מפנדה באפריל. אחד מת פיסית אחרי שלושה ימים והשני לוגית אחרי שבוע.

שלחתי אותם חזרה וקיבלתי חילופיים שעובדים מצויין עד עכשיו.

יכולך להיות שפוט נפלת על אחד שגם לא ממש מוצלח (קיבל מכה איפשהו בדרך או פגם בייצור) - תגבה כל מה שנחוץ ותממש אחריות במיידי.

פורסם

ppe, אם יש לך משהו לומר לי אז תשלח לי הודעה פרטית. בכל מקרה: לא נעלתי לך שום דיון, נעלתי דיון שהגבת בו.

פורסם

היה לי גם את הקונן הזה והוא עשה לי צרות.. אחרי חיפוש בגוגל ראיתי שהבעיות לא רק אצלי והחזרתי אותו למחרת.

המלצה שלי שתקח דגם אחר!

פורסם

הכונן הזה טוב, ספציפית החתיכה שיש אצל פותח הת'ראד בעייתית

את שלי לקחתי למשל מTSM (כשהיו עוד לבד) והם בכלל מוכרים אותם אחרי בדיקה שלהם בשביל למנוע DOA או פאקים אחרים

פורסם

wrecker, לא ציינתי שיש בעיה עם הדגם או הסדרה אבל יכול להיות מצב (כמו גם בכל מוצר אחר) שהוא מגיע פגום.

פורסם

אני לא יודע..

אבל אחרי שראיתי כלכך הרבה הודעות באנטרנט על אנשים שקנו ומצאו בעיות שהHD קורה רק 33MB במקום 1TB בגלל שהוא לא מוגדר או לא יודע מה..

וצריך תוכנות כאלה ואחרות כדי לנסות לסדר את הבעיה כשהמוצר חדש זו בעיה בדגפ..

זה מה שהיה אצלי בכל מקרה.. ובאנטרנט יש כל מיני בעיות באותו דגם.. תגולגלו תראו :nixweiss:

פורסם

היחידה שאני קניתי עובדת אחלה בינתיים (וקרירה לאללה, 20 מעלות)..

פורסם

אני לא יודע..

אבל אחרי שראיתי כלכך הרבה הודעות באנטרנט על אנשים שקנו ומצאו בעיות שהHD קורה רק 33MB במקום 1TB בגלל שהוא לא מוגדר או לא יודע מה..

וצריך תוכנות כאלה ואחרות כדי לנסות לסדר את הבעיה כשהמוצר חדש זו בעיה בדגפ..

זה מה שהיה אצלי בכל מקרה.. ובאנטרנט יש כל מיני בעיות באותו דגם.. תגולגלו תראו :nixweiss:

תחפש כמו שצריך, זה קורה עם מיני דיסקים קשיחים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים