עבור לתוכן

בעיית קריסה במצב סטוק AMD 720BE

Featured Replies

פורסם

אחרי קנייה של המחשב החדש (מפרט בפרופיל) התחלתי לבצע OC בשביל לבדוק עד לאן אני יכול עם הרכיבים החדשים. הOC התבצע רק עם שינוי של המכפלה של המעבד, משום שיש לי גירסאת BE שחוסכת לי את הטירחה, העלת מתח למעבד וביטול מצב cool n' quiet בביוס.

הגעתי למצב של יציבות אחרי בדיקה בOCCT אבל המערכת הייתה קורסת אחרי 36 שעות בערך של עבודה לא רצופה ולא מעמיסה, לא משנה כמה מתח הייתי נותן למעבד למרות שהתוספת למכפלה הייתה נמוכה יחיסת (3.2 במתח של 1.4 והיה קורס).

הורדתי את כל השעונים לתדרי סטוק ואת כל המתחים (כולל זכרונות) בשביל לשלול את המעבד בתור הגורם הבעייתי. הרצתי עליו את פריים95 למשך 18 שעות ואת OCCT למשך 6 שעות (בזמנים נפרדים כמובן) ולא קיבלתי שום שגיאה... במהלך הבדיקה של OCCT קיבלתי שוב "גימגומים" במהלך השימוש השוטף (IE נתקע לכמה שניות, ווינאמפ מגמגם בשירים מידי פעם). אמרתי לעצמי שזה בגלל שהמעבד נמצא כרגע ב100 אחוז עבודה ונתתי לבדיקה להסתיים.. הבדיקה הסתיימה בלי קריסות ובלי בעייה בשום ליבה. המשכתי לעבוד על מצב סטוק במשך השבוע האחרון בלי שום בעייה, עד ששלשום המחשב קרס (לא הגיב) בזמן שלא הייתי בחדר והמסך היה על standby ככה שלא מיהרתי להכריז שזאת אותה בעיית קריסה שהייתי מקבל בזמן OC. אתמול בבוקר שוב בזמן עבודה רגילה התחלתי לקבל שוב "גימגומים" בביצועים למשך 10 דקות on/off עד שלבסוף המחשב קרס (אני מזכיר שוב שהכל מוגדר על תדרי סטוק), כלומר המחשב פשוט קפא ולא הגיב לשום פעולה למרות ששאר הריכיבים במארז עדין פעלו ללא שינוי.

האם יש לי בעייה במעבד? יש אפשרות שהמערכת הפעלה גורמת לכל הבעיות האלו (אני כרגע עובד על 7RC)?

התקשרתי כבר לחנות שממנה נרכש המעבד ונאמר לי להביא אליהם את המעבד.. אך לפני כן אני רוצה לשמוע תגובות על מה יכולה להיות הבעייה.

תודה לעוזרים!

פורסם

ראשית תבטל לחלוטין את כל מצבי ה-OC במחשב.

תאפס את הביוס (או לחלופין איפוס לפני הביטול). אבל באיפוס תוציא את כבל החשמל מהמחשב ותוציא סוללה.

תעדכן שעון זמן ותאריך.

תריץ בדיקת DXDIAG דרך RUN.

תריץ MEMTEST

תריץ S&M

כל תוכנה לבד!

אם הכל עבר, אזי חומרתית בסבירות של 99.99% אתה בראש שקט ואז תחזור עם תוצאות.

פורסם
  • מחבר

הכל כבר על מצב סטוק וריסט לביוס עשיתי יומיים לפני שחזרתי למצב סטוק.

memtest עוברת חלק.

טיפה מתסכל העניין הזה... מה ההסתברות שהבעייה באמת נובעת מאי יציבות של המעבד?

פורסם

וביצעת את מה שייעצתי לך? במידה וכן והכל עובר לך חלק אזי יש לך בסבירות גבוהה מאוד בעיה תוכנתית.

פורסם

תעדכן את כול הדרייברים שלך. קרה לי כבר שדרייבר לא יציב גרם לקריסות קבועות של המחשב.

פורסם
  • מחבר

דרייברים מועדכנים כולל גרסא אחרונה של הביוס

DXDIAG גם בסדר..

אני אחזיר אותכם שנייה למה שהיה קורה בזמן שהמערכת הייתה על OC. ביום הראשון המערכת הייתה יציבה לחולטין ועברה בדיקות של OCCT. הכל היה עובד חלק. אחרי יום וחצי לערך זה כבר היה קורס גם בבדיקה של OCCT וגם במהלך עבודה שגרתית (וויאנמפ, IE).

עכשיו אותם התסמינים קורים לי במצב סטוק אך לא באותה התדירות. ביומיים האחרונים היו לי רק שני קריסות מערכת שקרו אתמול (שאני מתכוון לקריסה אני לא מתכוון לחלונות כחולים, אלא פשוט לכך שהמסך קופא ושום דבר לא מגיב עד שאני עושה ריסט)

פורסם
  • מחבר

מטער על ההקפצה... מישהו יכול לייעץ?

פורסם
  • מחבר

אז אחרי כמה תגובות של אנשים שאמרו שיש לי כנראה בעיית תוכנה עשיתי פרמוט למחשב והתקנתי את הכל מחדש בגרסאות יותר מעודכנות רק כדי לשלול את את עניין התוכנה. וגם זה לא פעל.. עדין יש קריסות על מצב סטוק..

מישהו יכול לייעץ?

פורסם

אני דווקא הייתי חושד בהארד דיסק... תריץ בדיקה עם HDTUNE.

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון לזה בגלל שזה סיגייט?

פורסם

לאו דווקא... אני לא יודע מה הדגם המדויק שיש לך, אבל גם זה הגיוני. בכל מקרה, נסה את מה שאמרתי...

פורסם
  • מחבר

התקנתי את הגרסא החינמית והרצתי בדיקת טעויות.. הכל בסדר עם הארד דיסק.. יש בדיקה נוספת שאני צריך לבצע עליו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים