עבור לתוכן

מה עדיף: ASUS P5Q3 vs. GIGABYTE EP45T-UD3R

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני בונה מערכת מחשב להפקת מוסיקה המבוססת על Q9550, והייתי שמח לדעת על איזה לוח אם אתם ממליצים מבין שני אלו.

אני מכוון לזכרונות DDR3, והייתי שמח לשמוע המלצות גם על זה, ואם בכלל שווה לשים DDR3 על המעבד הזה.

תודה רבה למגיבים !!!

פורסם

זכרונות DDR3 מיותרים לגמריי היותר ולא יהוו שום שיפור אל מול זכרונות DDR2 אפילו הפשוטים ביותר ולכן אין שום טעם בהשקעה כספית, לא של הלוח ולא של הזכרונות האלה

אני לא רואה שום סיבה למה עדיף לך לוח מתקדם באיזור 600-700 שקלים כשלוח ב300-350 שקלים ייתן לך אותה עבודה.

האם אתה מחפש לוח אם בעל פיצ'רים מיוחדים? או משהו ספציפי?

פורסם
  • מחבר

תודה על תשובתך.

התשובה שלי היא למעשה די פשטנית. אני פשוט רוצה מחשב מאוד חזק. :)

כאמור, המחשב מיועד להפקת מוסיקה - עריכה ורינדור של קבצי אודיו גדולים, יש צורך בהרבה כח מעבד לאינסטרומנטים ואפקטים מבוססי תוכנה, פתיחה של פרוייקטים שעובדים במקביל על 50 קבצים המנוגנים יחד ויותר...

אתה לא הראשון שאומר לי שאין צורך ב DDR3 (לעומת כאלו שטוענים שדווקא כדאי להשקיע עוד קצת כסף ולקבל ביצועים טובים יותר), ואני ממש אשמח להפנייה או הסבר לדבר. איך זה יתכן שמייצרים ומשווקים גרסה מתקדמת של זכרונות ולוחות אם, אבל אין להם שום יתרון על הגירסה הקודמת? אין איזשהו שיפור מינימלי? אולי זכרון בשלושה ערוצים עולה על זכרון בשני ערוצים? באמת שאינני יודע - אני רק תוהה. תוכל לשפוך אור על הסוגיה?

תודה!

פורסם

בסטיקי יש קישורים להשוואות וגם ניתן למצוא טונות של השוואות בגוגל.

(השוואת בין DDR2 ל-DDR3, בין Dual Channale ל-Triple, בין תזמונים, בין תדרים.. והרשימה לא נגמרת.)

כפי שנאמר ללוח ולזיכרון אין משמעות במקרה הזה אלא רק למעבד.

ישום הלוח הוא בעצם בחיבורים ובאפשרויות שהוא מספק כי בין ערכות שבבים/לוחות בכללי אין הבדלי ביצועים מורגשים/משמעותיים.

פורסם

קצת עשית סלט..

אם אתה הולך על DDR3 (שזה דיון כדאיות נפרד) אז Q9550 לא ב"משחק".

במידה וכן DDR3 אזי בפלטפורמת אינטל זה ה-i7 בלבד.

ב-AMD יש לך קצת יותר "משחק" עם לוח ומעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים