עבור לתוכן

קניית דיסק 1 טרה- האם כדאי לחכות לSpinpoint F3?

Featured Replies

פורסם

או לקנות את הHD103UJ?

הבעיה היא המחיר והעניין שאני לא יודע מתי מגיע לחנויות...

האם יש למישהו מידע מתי הדיסק יגיע לחנויות המחשבים בארץ?

האם יש למישהו כיוון מה יהיה הבדל המחירים?

תכננתי לקנות היום את הHD103UJ מSKYPC ב480 שקל.

שורה תחתונה- האם כדאי לחכות או לקנות היום?

תודה רבה.

פורסם

קבל המלצה חמה.

Seagate ST31000528AS 1TB 7200rpm 32mb

מהסידרה החדשה 7200.12 והלא בעייתית. בעל שתי פלטות של 500GB.

מהיר, שקט, לא מתחמם, סוס עבודה.

זול, אחריות לשלוש שנים. ניתן למצוא אותו בסביבות 420 שקל.

פורסם
  • מחבר

איפה הקאצ'?

פורסם

גם אני רוצה לדעת איפה הקאץ'.

פורסם

אין כזה, המחירים ירדו וגם את ה-HD103UJ ניתן למצוא בזול.

הסיבה היחידה לכך שה-ST31000528AS מומלץ קצת מעל ל-HD103UJ היא המחיר. בתכלס כל השלושה מספקים את הסחורה אז אם מחיר של כונן הוא 50 שקלים פחות מהמתחרה שלו אז הוא משתלם יותר.

תכננתי לקנות היום את הHD103UJ מSKYPC ב480 שקל.

במחיר הזה הכונן מאבד את כל האטרקטיביות שלו כי אתה לא רחוק ל-WD1001FALS שנותן חמש שנות אחריות.

הרי ההמלצה עצמה מתבססת על כל מיני שיקולים טכניים ולבסוף גם במחיר. הרי אם יש כונן 1TB מדגם RAID שמציג ביצועים לא רעים (מצב היפותטי) אך עולה 1000 שקלים. למה שהוא יהיה משתלם ביחד עם כוננים שנותנים את אותה סחורה במחצית המחיר? אבל אם יש לי הנחה על הכונן האחד והיחיד הזה ובשורה התחתונה אני יכול לקנות אותו במחיר של המתחרים - הרי שהוא שוב נכנס לתחרות.

ההיפך הוא המקרה שלך, Melike Pk, שאתה קונה כונן שכביכול משתלם במחיר שהופך אותו לפחות משתלם.

פורסם

ה-F3 של סמסונג (הדגם נקרא HD103SJ) מוצע למכירה בגרמניה, לפי השוואת מחירים שעשיתי ההבדל בין הדגם החדש לדגם הישן (HD103UJ) הוא 5 אירו. השאלה החשובה היא האם היבואן בארץ יציע את הכונן במחיר דומה או שמא ייקח יעלה את המחיר בצורה מוגזמת ויגרום לנו לחכות להורדת מחירים של הכונן החדש.

פורסם
איפה הקאצ'?

קאצ' ? רק ב WWF.

ההמלצה מבוססת על ניסיון שלי אישית, יש לי ארבעה דיסקים כאלה ואני טוחן אותם לצורך העבודה שלי והם סוסים

וכמה ( הרבה ) חברה ( בארץ ובחו"ל )שקנו אותו וכולנו מרוצים מינוס ( בנתיים ).

תקרא ביקורות ברשת וכן ב NEWEGG ו AMAZON

קראתי ימבה ביקורות ועשיתי מחקר די מקיף וזה דיסק טוב במחיר אטרקטיבי והוא זמין. אין קאצ'. אני לא סוכן של אף אחד.

( אלמונימי - לא סוכן - חא חא :cool2: )

אני בהחלט לא ממליץ על הסידרה הישנה 7200.11 שבה היו בעיות גם אם המחיר ברצפה ואפילו בחינם.

מבחינת מחיר, ראיתי שיש אותו ללוג'יק במחיר של 409 שקלים. כמו שאמר !_Nike_! המחירים ירדו.

פורסם
  • מחבר

אבל ה103UJ הוא 3 פלטות של 333...

הסיגייט הוא בסדר? שמעתי עליו דברים רעים אבל וואלה אני אברר

תודה

פורסם

הסיגייט הוא בסדר? שמעתי עליו דברים רעים אבל וואלה אני אברר

אז מה אתה עושה פה אם לא מברר? ::)

לגבי ה-HD103UJ, אין למספר הפלטות שלו שום משמעות, הוא מתחרה בכוננים עם פלטות של 500GB.

פורסם

מה ההבדל בתכלס בין ה- F3 ל- F1?

פורסם

יתכן שישנם גם הבדלים קטנים, אבל ההבדל העיקרי הוא שב-F3 יש שימוש בפלטות של 500GB ואילו ב-F1 פלטות של 334GB.

פורסם

אם זה ההבדל העיקרי, ואתה טוען:

לגבי ה-HD103UJ, אין למספר הפלטות שלו שום משמעות, הוא מתחרה בכוננים עם פלטות של 500GB.

אז למה בכלל השאלה של "לחכות או לא לחכות" רלוונטית? הרי ברור שאין למה לחכות (?)...

(תנחם אותי, אני כרגע ממלא אחד כזה שקניתי היום בגלל ההמלצות הבלתי פוסקות שלך :))

פורסם

:)

כמו בכל דבר- אי אפשר לומר אם לחכות או לא. אפשר לנחש שזה יגיע עוד החודש לחנויות, אבל אי אפשר לנחש כמה יעלה ואם יעלה יקר אז כמה זמן יקח עד שיעלה מחיר סביר. נניח שאפשר היה לנחש את המחיר, עדיין אי אפשר לנחש את הביצועים. בסה"כ כל מה שאפשר לומר יהיה מבוסס ב-90 אחוזים על ניחוש. רק מצפים שיהיה אחלה בגלל שהקודם היה אחלה ונאמר בחו"ל שהוא יגיע בחודש אוגוסט.

מצד שני- עד כמה כבר הצמצום בנפח הפלטות יועיל לכונן? תאורטית זה אמור להועיל ברמה "טובה" אך עדיין כלל לא משמעותי. עד כמה הפרש הביצועים יהיה? נניח שיהיה הפרש ביצועים השקול להפרש שבין WD10EADS ל-WD1001FALS. עדיין! זה לא כזה נורא (הסתייגות: בשביל המשתמש הממוצע.)

לגבי הציטוט- אמרתי שבמקרה של ה-HD103UJ אין משמעות לפלטות. הכוונה שלי הייתה שהרי יש משמעות מסוימת לנפח הקאש, מהירות הסיבוב ושאר המאפיינים הטכניים, אבל ידוע שבשורה התחתונה יש להסתמך רק על מבחנים בעולם האמיתי. כשהתייחסתי בתגובה הקודמת ל-HD103UJ התכוונתי שאולי אפשר להעריך כונן טוב לפי מאפיינים כאלו ואחרים אבל במקרה שלו זה לא רלוונטי כי הוא כונן ישן שמתחרה בכוננים החדשים ביותר כיום אשר להם מאפיינים טכניים טובים יותר.

לסיכום דעתי: לא שווה לדחות רכישה עד ליציאת הכונן החדש. מי שרוצה לקנות אז שיקנה, לא חסרים כוננים טובים במחירים מגוכחים (1TB ב-400 שקלים. במחירים כאלו קשה להמליץ על 500/640GB.)

אבל- מי שהרכישה לא דחופה לו אז אין לו מה להפסיד מלחכות. אם הוא יתומחר במחיר טוב ביחס לתמורה שהוא יתן אז הוא יהיה משתלם. אולי המחירים של ה-HD103UJ ירדו כתגובה לכניסה של דגם חדש, אולי הדגם החדש יהיה אפילו שקט/מהיר יותר.

בלה בלה..

פורסם
  • מחבר

את האמת שהמחשב שלי כבר קורס ונמאס לי אני חייב לעשות עם זה משהו.

אז בשורה התחתונה-

103UJ או

Seagate ST31000528AS 1TB 7200rpm 32mb

מהסידרה החדשה 7200.12 והלא בעייתית. בעל שתי פלטות של 500GB.

מהיר, שקט, לא מתחמם, סוס עבודה.

זול, אחריות לשלוש שנים. ניתן למצוא אותו בסביבות 420 שקל.

פורסם

אז זהו שקניתי אתמול ב- KSP, הסמסונג היה 450 ש"ח והסיגייט 445 ש"ח. הכונן שנדפק לי הוא סיגייט 500 גיגה מהסידרה 11, וזה גרם לי אוטומטית להתרחק מסיגייט. נשאר WD יקר יותר או הסמסונג שנייק תמיד ממליץ עליו. על הנייר הסיגייט נראה עדיף, במיוחד אם הוא זול משמעותית (413 ש"ח בפנדה למשל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים