עבור לתוכן

עזרה בהרכבת מחשב - האם יש מצב ששרפתי את המעבד/לוח אם ?

Featured Replies

פורסם

Core2 e8400 על לוח אם של Shuttle דגם SG33G5, זכרון DDR2 800 4GB

אני ממש מתוסכל כרגע...

שמתי משחה טרמית שטיפה גלשה לדפנות המעבד, מחוץ לחלק הכסוף העליון ופעם ראשונה שהדלקתי עכשיו את המערכת היה ניצונוץ אור בנורה של המארז ומיד זה נכבה ומסרב כרגע להדלק, אני ממש חסר אונים, אין לי קצה חוט... האם יכול להיות שהגזמתי עם המשחה הטרמית ופשוט דפקתי ת'מעבד/גרמתי לקצר ?

תודה,

אוהד.

פורסם

פתח את המארז, האם יש ריח של שרוף?

האם המשחה הגיע לחלק התחתון של המעבד, על התושבת עצמה?

פורסם
  • מחבר

לא.

יש קצת התקדמות, ניסיתי להדליק את המערכת עם ספק כוח אחר ונורות הלוח אם כן עובדות עכשיו ומיד כיביתי כי לא התקנתי שום רכיב או אפילו קירור... ועם הספק כוח המקורי זה לא עובד, אני קצת בבעיה כי אני צריך למצוא עכשיו ספק כוח יעודי לSHUTTLE (או שזה STANDARD MATX ?) בכל אופן אני כרגע עוד לא יודע בודאות אם המחשב עובד או לא (גם נדהמתי לגלות של שאין לו חיבורי I/O ואין לי מקלדת USB בבית) אבל יש תקווה בינתיים.

כרגע הייתי שמח לדעת איך לבדוק אם ספק הכוח עובד ??? יש דרך לבדוק את זה ללא לוח אם ?

ספק הכוח הוא ללא 110\220 סוויץ', יש לו אפשרות INPUT לשני המתחים והוא מתאים את עצמו למתח המקומי... פתחתי את הקופסא שלו ואין סימנים למשהו שרוף או ריח כלשהו... יש משהו שבכל זאת יכול ללמד אותי על בעיה בספק ?

תודה.

פורסם

זה תלוי גם איזה משחה ,כי יש משחה שיש בה מוליך שעלול לקצר אם מורחים במקום הלא נכון.

תבדוק שוב חיבורים להדלקה ,כנייל ה Reset ושיהי לך רמקול למארז מחובר,האם הלוח חדש?

דרך לבדוק את הספק רק באמצעות מולטימטר,ויש דרך לבדוק אם מקצרים שתי צבעים ,אבל זה לא בדיקה

אמינה .תעדכן אם הלוח חדש ,או שלפני הוא עבד עם מעבד אחר.

פורסם
  • מחבר

המארז + לוח + ספק הוא REFURBISHED...

עדכון נוסף... המחשב עולה, יש POST ואפשר לגשת לBIOS, קניתי עכשיו מקלדת באופיס דיפו שנייה לפני הסגירה.

בכל אופן, כנראה שהספק הגיע דפוק...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים