עבור לתוכן

שאלה לגבי משחקים וסרטים .

Featured Replies

פורסם

שלום .

יש לי שאלה על כל הסרטים כמו איירונמן רובוטריקים אקס מן החדש .

לפתח משחק לוקח די הרבה זמן .

אז איך זה שחודש+- אחרי שיוצא הסרט אז ישר יוצא עליו משחק שקשור לעלילה של הסרט ?

תודה.

פורסם

קודם כל, פיתוח המשחק מתחיל כמה חודשים לפני שיוצא הסרט.

לרוב במשחקים כאלה המשחק כבר מפותח על גבי מנוע שכבר קיים. פיתוח המשחק מתמקד ביצירת הגרפיקה (טקסטורות וכו'), סאונד וכמובן תסריט ועלילה.

וכמובן, בד"כ משחקים כאלה הם מאיכות ירודה ביחס למשחקים "רציניים"...

פורסם
  • מחבר

תודה.

למפתחי המשחקים יש קשר עם החברה שעושה את הסרט ?

אם הם כבר יודעים את העלילה לפני שיצא הסרט .

וכן רוב המשחקים האלה באיכות ירודה ומתחילים להיות משעממים אחרי שעה או שעתיים .

פורסם

בוא אני אסביר לך בצורה שיהיה לך יותר קל,אני מקווה,להבין.

חברות הפקת הסרטים(ז"א FOX,PARAMOUNT,WERNER BROS. ודומיהן) משקיעות מאות מיליוני דולרים בכל "סרט קיץ" מפורסם שיוצא לאקרנים,וכמו כל חברה בעולם הזה המטרה שלהם היא להרוויח על המוצר(הסרט) כמה שיותר-אחת הדרכים הכי נוחות וקלות להרוויח עוד (הרבה) כסף ע"ח הסרט היא-כמה צפוי,לעשות משחק דל תקציב ודל השקעה,שנושא את שם הסרט המדובר והמפורסם,ומהווה מוקד משיכה להמון צרכנים אשר אינם בדיוק בקיאים בשוק משחקי הוידאו-ותתפלא,אבל השיטה עובדת,ועובדת טוב מאוד.

חברות הסרטים פונות לחברות הפצה/פיתוח משחקים,ויחד הם מוציאים במקביל לסרט משחק בינוני מינוס מינוס,בהשקעה כספית מינימלית,שלרוב יביא להם הכנסה נאה נוספת-ככה זה עובד-מינימום השקעה ומקסימום רווחים..האנשים אשר בקיאים בשוק המשחקים ויודעים מה הולך לאן כבר התרגלו לרעיון ולרוב מתרחקים ממשחקים אלו כמו מאש,אך חוץ מהם ישנם עוד מיליוני בעלי עניין פוטנציאלים שלא מבינים דבר וחצי דבר ויקנו את המשחקים הללו בגלל השם המפורסם המתנוסס עליהם..

פורסם

מומחה למשחקים או מה? :)

חוץ מזה, המשחק עצמו מהווה גם פרסומת עבור הסרט, מה שאומר שגם אם הוא לא רווחי בפני עצמו, הוא כנראה תורם לרווחים של הסרט.

פורסם

כמו כן המשחק יכול למשוך אנשים עם צרכים מיוחדים לקנות בובות של דמויות מהסרט וחולצות וכו'.

בקיצור- דרך לסחוט ממך את הכסף

פורסם

הכל בימינו זה דרך למשוך עוד כסף. גם משחקים רגילים, לא עושים אותם רק כדי שתהנה...

פורסם

ככלל,הסרטים להם יוצאים משחקי TIE IN כל כך מלאים בהייפ,שקשה לי להאמין שיש *מישהו* ששמע על המשחק ולא על הסרט :silly:,אבל מי יודע..

בכל מקרה,כל ציוד המרצ'נדייז שהוזכר פה הוא מבחינתי בדיוק באותה הקטגוריה יחד עם משחק-פוטנציאל לרווח שמן מהצד ע"י רכיבה על גל הצלחת הסרט.

אפשר לסכם ולהגיד שמדובר בתחומים שנבנים ומתנפחים האחד על השני..המרצ'נדייז נמכר,מכניס כסף לחברה האם,וגם עוזר להשאיר את המותג בתודעה לזמן רב יותר..והמרצ'נדייז עצמו נמכר בשל הפרסום וההייפ של הסרט,ובכך תורם גם לחברות הצד השלישי שמייצרות אותו.

אגב,בד"כ המשחקים הללו לא יוצאים "חודש+-" אחרי הסרט,אלא ממש במקביל להשקת הסרט(למקסם רווחים),ובגלל שלמשחקים האלה יש דד ליין צמוד,ברור שלא ניתן לשינוי בשום מצב,הרבה פעמים המשחקים האלה יוצאים לא מוכנים ובלתי שחיקים בעליל(מעבר לSOURCE MATERIAL הגרוע-אלא פשוט משחקים לא מוכנים ולא גמורים).

עריכה2:FORGID,בימינו? למה? לפני 60/100/200 שנה מישהו הכין משהו לטובת הכלל ובחינם,ולא תמורת חומריות כלשהי..?

ככה העולם עובד,ועבד מאז ומתמיד..אמנם בקפיטליזם הנוכחי זה חזק ורקוב מאי פעם(הרצון לעשות מינימום והרוויח מקסימום ע"י שימוש בתחבולות והטעיה מכוונת),אך הרעיון הכללי היה כאן מאז ומתמיד,ולא רק "בימינו"

פורסם

קומוניזם.(לא שאני אומר שזה דבר טוב, זה היה זוועה)

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על התשובות .

ידעתי שמשתמשים בסרט בשביל למכור את המשחק .

אבל לא ידעתי שיש קשר בין החברות של הסרטים לחברות המשחקים .

ד"א דווקא המשחק אקס מן היה די נחמד לעומת המשחקים האחרים שעושים .

פורסם

קומוניזם.(לא שאני אומר שזה דבר טוב, זה היה זוועה)

בקומוניזם בבריה"מ מי שלא עבד היה מקבל כדור בראש,או מקביל לכך וגרוע יותר,פשוטו כמשמעו,ולכן,ניתן להסיק כי מי שעבד עשה זאת למען חייו,שזו גם סוג של תמורה תמורת העבודה.

פורסם

:-\ לא מספק אותי כטיעון.

פורסם

סלח לי,אני בטוח וסמוך שאתה,ממרומי גילך המתקדם,וודאי זוכר זמנים בהם היית קוצר את השדות,מייבש את הביצות ומיישב את הארץ משום שזוהי ארץ ישראל וכאן עם ישראל יזכה לתקומה,ולא מקבל על כך לירה או פרוטה,כי אם את החיוך מוקיר התודה של ילדה תימניה קטה שזה עתה הגיעה ארצה(ברגל)...סלח לי שאני לא זכיתי לחיות איתך,בשנים ההן. :nixweiss:

פורסם

תמיד היו אנשים שיוצרו בשביל ליצור ולא בשביל הכסף

אבל סטינו אנושות מהנושא

פורסם

קודם כל אני רוצה להבהיר, אמרתי ימינו כדי לספק רשת ביטחון כי אני לא יודע הכל ואז הגבתי כתשובה לך.

ולא דיברתי על הארץ דיברתי על הקומוניזם בבבבבבבבבבבבבה"ב (איזו מילה נפלאה).

אני מודע לכך שאני אידיוט, נא לא לדרוך על יבלות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים