עבור לתוכן

הוינדוס מאפשר רק 3.24 ג'יגה של זיכרון מתוך ה4ג'יגה

Featured Replies

פורסם

מצטער עם זה בפורום הלא נכון במידה ואכן זה המקרה אשמח עם אחד המנהלים יעביר אותו לפורום המותאם לו. (וסליחה)

עשיתי חיפוש נירחב בפורום ולא מצאתי תשובה לשאלה שלי.

התקנתי כיום וידנוס 7. 64 ביט על מחשב נייד מדגם :dell inspiron 6400 שהוא בעל 4 ג'יגה של זיכרון.

עכשיו אני מודע לעבודה שבישביל להשתמש במלוא הזיכרון צריך לעבוד בגירסת 64 ביט של מערכות הפעלה ולא של 32.

אז לכן התקנתי את ה64 ביט בישביל לנצל את מלוא הזיכרון.

אך ברגע שאני בודק אני רואה בהגדרות של המחשב הוא כותב לי:

installed memory (ram) : 4.00 gb (3.24 gb usable)

ורציתי לדעת מדוע הוא מציין את זה ואיך אפשר להתגבר על זה?

האם זה קשור לדרך שבו המעבד שלי בנוי? יכול להיות שהוא בנוי ב32 ביט ואינו תומך במערכות של 64?

שוב מבקש סליחה עם מפורסם בפורום הלא נכון.

פורסם

תבדוק אם יש לך אפשרות בביוס של Memory remap או משהו בסגנון.

פורסם
  • מחבר

היי (תודה על התגובה המהירה)

ביצעתי את ההצעה שלך וניכנסתי לBIOS ושם אין לי שום אופצייה שאני יכול "לגעת" בה בכול הקשור לזיכרון

מופיע בBIOS שהזיכרון שמותקן הוא 4גיגה אך הניצול הוא רק של 3 וקצת ולא נותן לי אופצייה כולשהי לשינוי.

והאופצייה memory ramap לא קיימת. (עברתי על כול סעיף וסעיף בBIOS)

יש עוד הצעות כולשהם?

פורסם

איזה CHIPSET יש לדגם הזה?

פורסם
  • מחבר

Intel Mobile 945PM Chipset

פורסם

אז פתרת לעצמך את הבעיה, הCHIPSET הזה בעצמו לא יכול לעבוד עם 4GIGA

אני מתפלא שהוא מגלה לך יותר מ3

פורסם
  • מחבר

בעצם סורי אין צורך לנעול.. (עדיין)

חיפשתי לגביי הCHIPST באתר של DELL לפי המספר סדרתי של הדגם שלי והוא כתב לי את זה:

Up to 10.7GB/s of bandwith and up to 4GB memory addressability, for faster system responsiveness.

אז לא ניראה לי שזו הבעיה...

פורסם

יכול להיות שלכרטיס גראפי עצמו (ועוד כמה התקנים) אין זיכרון משלהם והם אוכלים מהזיכרון הראשי.

פורסם
  • מחבר

אני מנסה כבר מספר שעות למצוא תשובה כולשהי הקשורה לבעיה הזו בגוגל ושום דבר לא עולה... לא יכול להיות שאני היחיד עם בעיה שכזו....

בכול אופן אשמח להצעות כולשהם או שיהיה פה מישהו עם תשובה החלטית (שלילית/חיובית) בקשר למצב בישביל שאני ידע עם להמשיך לחפש פיתרון או שזה פשוט מגבלה חומרתית.

(שוב תודה)

פורסם

הסיבה הכי הגיונית והתעלמת ממנה.

יכול להיות שלכרטיס גראפי עצמו (ועוד כמה התקנים) אין זיכרון משלהם והם אוכלים מהזיכרון הראשי.

פורסם
  • מחבר

אבל לכרטיס גרפי יש זיכרון עצמאי (כך לפחות כתוב) בקשר לרכיבים אחרים, איזה רכיבים עוד ניזקקים לכמות כה גדולה של זיכרון?

בכול אופן כניראה אני ישאר עם ה3.2 ומידי פעם יבדוק את הנושא בגוגל.. אולי משהו יעלה...

המון תודה לעוזרים..

פורסם

תראה אני עם ה965PM עם 8600M GT והמחשב מזהה לי 3581MB זכרון.

לחבר שלי יש LG עם 945 והוא לא הצליח לעבור את 3...

יש מגבלות לערכות השבבים השונות.

פורסם

אבל לכרטיס גרפי יש זיכרון עצמאי (כך לפחות כתוב) בקשר לרכיבים אחרים, איזה רכיבים עוד ניזקקים לכמות כה גדולה של זיכרון?

לא יודע איפה זה כתוב, אני עשיתי חיפוש קצר וכל מה שמצאתי זה שיש לו (לכרטיס גראפי המובנה) זיכרון דינמי עד 2GB או משהו כזה.

אם זה דינמי אז זה הגיוני מאוד שזה (אולי אפילו חייב להיות) נלקח מהזיכרון הראשי.

פורסם

דנדן צודק.

ה-945PM לא יכול לעבוד עם יותר מ-4GB זיכרון שניתן לפנות אליו באופן כללי, לא משנה אם במערכת 32 או 64 ביט. זו מגבלה של הצ'יפסט. חלק מהזיכרון הזה מוקצה באופן אוטומטי להתקני מערכת, ולכן בפועל לא תראה יותר מ-3GB או אולי 3 וקצת כמו אצלך.

נדמה לי, שראיתי דיון פעם שבו הסבירו שהמגבלה הריגידית ל-3GB נובעת מהקצאה כלשהי של אזור ספציפי ברמת ה-BIOS או מערכת ההפעלה, כך שלא משנה אם יש אזורים פנויים מעבר ל-3GB, גם הם לא יהיו מנוצלים. אולי ב-WIN7 יש איזושהי דרך להתגבר על זה, או אולי במחשב הספציפי הזה אין הקצאה כזו, או אולי זה סתם לא מציג נכון. כל הנושא הזה קצת מבלבל ועד היום לא מצאתי שום תשובה ממש ברורה לנושא.

מה שבטוח - 4GB אי אפשר לנצל עם הצ'יפסט הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

השכלתי. אני דיי בטוח שאתם צודקים. לדוגמא ברגע שאני מפעיל את המחשב (ללא שום תוכניות רצות ברקע מלבד לוינדוס עצמו)

ואני בודק ניצול של הזיכרון אז הוא מתחיל כול פעם מ28% ולא יורד מתחת לזה אז אני מדמיין לעצמי שה28% הללו כוללים רכיבים כגון הכרטיס מסך וכו...

בהחלט יש הגיון רב במה שנאמר פה.

שוב תודה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים