עבור לתוכן

האם יש קנס על אי החזקת תעודת זהות מגיל 16?

Featured Replies

פורסם

*כותרת*

אני כבר איזה חצי שנה בלי תעודת זהות, וחבר שלי פתאום אומר לי שיש קנס של 5000 שקל.

פורסם

*כותרת*

אני כבר איזה חצי שנה בלי תעודת זהות, וחבר שלי פתאום אומר לי שיש קנס של 5000 שקל.

אכן מבדיקה באינטרנט קיים כזה חוק ..

ותגיד לחבר שלך שהוא חרטטן על הדרך כי זה לא מדוייק

הינה התמצית מהחוק !

מי שאינו תושב ומלאו לו 16 שנים ישא עמו תעודה רשמית המעידה על זהותו והנושאת את תצלומו, והוא חייב להציגה לפי דרישה כאמור בסעיף 2.

עונשין

4. העובר על הוראות חוק זה, דינו קנס 5,000 שקלים, ובלבד שלא יועמד אדם לדין על אי הצגת תעודה אם תוך חמישה ימים לאחר שנדרש לכך הוצגה התעודה לפני מי שדרש את הצגתה, או לפני שוטר בתחנת המשטרה, ונקבעה זהותו של האדם על פיה; נקבעה זהותו כאמור, יינתן לו, על פי דרישתו, אישור בכתב על כך בתחנת המשטרה

פורסם

רשום שם אבל

מי שאינו תושב ומלאו לו 16 שנים ישא עמו תעודה רשמית המעידה על זהותו והנושאת את תצלומו, והוא חייב להציגה לפי דרישה כאמור בסעיף 2.

עונשין

4. העובר על הוראות חוק זה, דינו קנס 5,000 שקלים, ובלבד שלא יועמד אדם לדין על אי הצגת תעודה אם תוך חמישה ימים לאחר שנדרש לכך הוצגה התעודה לפני מי שדרש את הצגתה, או לפני שוטר בתחנת המשטרה, ונקבעה זהותו של האדם על פיה; נקבעה זהותו כאמור, יינתן לו, על פי דרישתו, אישור בכתב על כך בתחנת המשטרה

ומי שכן תושב?

פורסם

אמרו לי שצריכים לשלוח לי מכתב בדואר שאומר לי ללכת לעשות תעודה זה נכון?

כי אני עברתי את גיל 16 לפני 7 חודשים ולא קיבלתי שום הודעה או משהו

ואני לא יודע מה אני אמור לעשות- ללכת למשרד הפנים ולעשות תעודה בכל זאת? או לחכות למכתב?

פורסם

קראתי פעם על אזרח שקיבל קנס משוטר על כך שלא היה לו פעמון באופניים :screwy:

בית המשפט כמובן ביטל את הקנס.

שוטר יכול לתת קנס לאו דווקא קשור למציאות, לכן כדאי להסתובב עם תעודת הזהות עד שיהיה לך רשיון.

פורסם

נוווווו באמתתתתתתתתתתתתתת

אנשים נרצחים במדינה

כמויות של סמים נכנסות לירושלים כל יום

מאות בעיות בעולם..

ואתה חושב שהמשטרה תבקש ממך ת''ז?

חחחחח נו באמת

וגם אם כן

אז כמו שרשום אתה חייב לתת אותה אחרי 5 ימים..

ת''ז מוציאים בביום ..

פורסם

אני לא מודאג שמישהו יתפוס אותי בלי תעודת זהות

אני רק לדעת מה קורה איתו

אני אמור ללכת להוציא? או לחכות להודעה?

פורסם

אתה גם ככה תצטרך אותה בסידורים צבאיים. וגם כשתוציא רישיון אתה תצטרך אותה...(אני דיי בטוח שאפשר לעשות את זה גם עם דרכון אבל זה סתם מעפן) מה הביג דיל אתה כזה עצלן שאתה לא יכול לבזבז יום ללכת למשרד הפנים?

ולא, אתה לא צריך לחכות לשום הודעה... האמת אין לי מושג על איזה הודעה אתה מדבר. אתה פשוט נכנס לסניף משרד המפנים הקרוב לביתך עם אחד ההורים ודרכון, לוקח טופס הוצאת ת"ז, ממלא את הפרטים, משלם איזשהו סכום סמלי ומקבל אותה במקום.

פורסם

למה שתצטרך הזמנה? אני לא קיבלתי כלום. בכל אופן, לא יודע אם אתה צריך ללכת עד למשרד הפנים - אני הלכתי לעיריה ויש שם נציג שלהם

פורסם

אני עוד מאט בן 18 (עוד 3 חודש) ויש לי תעודת זהות מגיל 15 .

בכיתה י בבית ספר עשו לכול השכבה ולמרות שעוד לא היה לי 16 בכול זאת עשו לי .

ואני בכלל לא מסתובב איתה , רק אם אני יודע שאני צריך אותה אז אני לוקח .

היו מקרים שעצרו אותי וביקשו תעודת זהות , אמרתי להם שאין לי אז הם פשוט ביקשו ממני שאני יגיד להם את הפרטים לבד .

gkman לך לבד ותוציא תעודת זהות תוך יום .

פורסם

ניראה לי בגיל שלהם הם עושים את זה דרך בית ספר....

מותב שתשאל על זה את המורה..

(או שתלך לברר במשרד הפנים , אם יש לך 16 טחלס אתה יוכל להוצאי כמו שנאמר כמקום)

פורסם

אני בן 18 ורק לפניי חצי שנה עשיתי תעודת זהות (עצלן+היו לי מלא חצקונים אז לא רציתי להיצתלם+לא היה צורך ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים