עבור לתוכן

חיבור לוח האם למארז

Featured Replies

פורסם

קודם כל ברצוני לציין שהשאלה היא למטרת ידע ואין מדובר בתקלה שאני צריך לפתור.

אז ככה, הבעיה היחידה שלי בהרכבת מחשב חדש היא בחיבור לוח האם למארז, הבעיה היא בחיבור הכבלים הקטנים מהמארז ללוח האם, אני אף פעם לא הצלחתי להבין איך העניין הזה עובד, לפי אילו סימנים הולכים או אם יש איזשהו סדר סטנדרטי מסוים.

תודה מראש לכל המגיסים שיכולים לעשות לי סדר בעניין.

פורסם

האמת שלא הבנתי כל כך למה אתה מתכוון.

הכוונה שלך היא האם יש סדר מסוים שלפיו אתה צריך לחבר את החוטים ללוח? (הכוונה שלי היא לדוגמה: קודם כל USB אח"כ נורות אח"כ אודיו)

או שבכלל הכוונה שלך היא לאן מחברים כל דבר.

בספר/מדריך של לוח האם יש לך הסבר בדיוק לאן צריך לחבר כל כבל שמגיע מהמארז - הכבל של אודיו מתחבר למקום מסוים בלוח וכן הכבל של הUSB וכן הלאה.

זה לא משנה מה אתה מחבר קודם...

פורסם

לחיבורי הUSB דווקא יש סידור סטנדרטי של הפינים למיטב ידיעתי. כל שאר חיבורי הלוח אכן מסודרים איך שבא ליצרן, והסידור אמור להיות מפורט בחוברת. בנוסף, אותו הפירוט מופיע גם על הלוח עצמו, בכתב ממש קטן ליד החיבורים, ופשוט צריך להתאים את הכיתוב לזה על ה"תקעים" שבקצוות החוטים השונים.

פורסם
  • מחבר

האמת שלא הבנתי כל כך למה אתה מתכוון.

הכוונה שלך היא האם יש סדר מסוים שלפיו אתה צריך לחבר את החוטים ללוח? (הכוונה שלי היא לדוגמה: קודם כל USB אח"כ נורות אח"כ אודיו)

או שבכלל הכוונה שלך היא לאן מחברים כל דבר.

בספר/מדריך של לוח האם יש לך הסבר בדיוק לאן צריך לחבר כל כבל שמגיע מהמארז - הכבל של אודיו מתחבר למקום מסוים בלוח וכן הכבל של הUSB וכן הלאה.

זה לא משנה מה אתה מחבר קודם...

הכוונה לחיבורי האודיו, ריסטארט וכו'.[br]פורסם בתאריך: 29.07.2009 בשעה 12:14:05

לחיבורי הUSB דווקא יש סידור סטנדרטי של הפינים למיטב ידיעתי. כל שאר חיבורי הלוח אכן מסודרים איך שבא ליצרן, והסידור אמור להיות מפורט בחוברת. בנוסף, אותו הפירוט מופיע גם על הלוח עצמו, בכתב ממש קטן ליד החיבורים, ופשוט צריך להתאים את הכיתוב לזה על ה"תקעים" שבקצוות החוטים השונים.

מסכים איתך חיבורי ה USB הם די ברורים, אך הכוונה היא לשאר החיבורים, ולרוב על חיבורי הלוח די מובן למה התכוון היצרן, הבעיה היא בחוסר תאימות בן מה שהתכוון יצרן הלוח ליצרן המארז :( איך עושים את ההתאמה בין מה שרוצה יצרן המארז ליצרן הלוח?

פורסם

על איזה התאמה אתה מדבר? בין חוט שכתוב עליו PWR לחיבור שכתוב עליו POWER SWITCH? זה בערך כל ההבדל שתמצא בין הלוח למארז...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים