עבור לתוכן

כמה שאלות בנושא מעבדים, על מהירויות והבדלים.

Featured Replies

פורסם

היי, אשמח אם תענו לי על כמה שאלות על מעבדים.

1. מה זה קאש?

2. יש לי מעבד Duol-core 2.8 (e2180)F (תתעלמו מהF, זה בשביל שיראה טוב השורה D:) מה ההבדל בינו לבין Duo-core?

3. בוא נניח שיש לי מעבד שתי ליבות במהירות של 3, מה ההבדל בינו לבין מעבד פנטיום 4 במהירות של 3?

4. איך מעבד עם 2,3,4 ליבות עובד? זאת אומרת, נניח שהם במהירות של 3 GHZ, אז במקרה של 4 ליבות המהירות מתחלקת 4?

מצטער על החפירה, אלא דברים לא מובנים לי.

תודה מראש.

פורסם

1. זיכרון קאש הוא זיכרון שמובנה במעבד ומשרת את המעבד לכל מיני "צרכים". כמות גדולה של זיכרון קאש חשובה בעיקר למי שמשתמש בתוכנות כבדות במיוחד.

2. פנטיום 4 זה מושג כללי מידי, אי אפשר לענות על שאלה כזאת. חוץ מזה - מן הסתם ההבדל העיקרי הוא בביצועים, וזה מה שחשוב.

3. במעבד עם כמה ליבות לכל ליבה יש את התדר הכללי (אם למשל אמרת 3GHZ אז לכל ליבה יהיה את התדר הזה, אבל לא מכפילים אותו במספר הליבות)

פורסם

1. מה שנאמר מעליי + הסבר מפורט יותר בסטיקי מעבדים.

2. אתה מתכוון להבדל בין Core 2 Duo ל-Dual Core? ישנם ההבדלים הבסיסיים של תדר, באס וזיכרון מטמון. מדובר באותה ארכיטקטורה בסיסית של "Core".

או שאתה מתכוון להבדל בין ה-E2000 ל-E5000 וה-E6000? מלבד ההבדלים הבסיסיים יש הבדלים בארכיטקטורה. ה-E2000 הם Allendale והם מיוצרים בליתוגרפיה של 65 ננומטרים, והמעבדים החדשים לעומת זאת הם Wolfdale כמו ה-E7000 וה-E8000 ולהם ליתוגרפיה מתקדמת יותר של 45 ננומטרים. מלבד זאת ישנם הבדלים קטנים נוספים לטובת ה-Pentium Dual Core מבוססי ה-Wolfdale.

3. אמנם זה לא נכון, אבל העיקרון דומה - תחשוב שיש לך שני מעבדים על הלוח בשתי תושבות שונות, הם פועלים בשני ת'רדים ויעילים יותר למולטיטאסקינג. יכולות המזעור מוגבולת איפשהו ולכן מן המתבקש שיצוצו הסברים חדשים לשיפור הביצועים של המעבדים- ליבות נוספות. ולא רק למולטיטאקסינג ואפילו לאו דווקא לשם כך אלא לכל ישום שיכול לנצל את הליבה הנוספת.

4. מה שנאמר מעליי.

פורסם
  • מחבר

הבחור מעליך אמר שלכל מעבד יש 3GHZ משלו, ואם הם פועלים ביחד הGHZ לא עולה?

אני פשוט לא מבין את זה. :kopfpatsch:

פורסם

אם יש לך 2 מכוניות שנוסעות במהירות 300 קמ"ש אז איך לעזאזל אתה מחשיב אותן כמכונית אחת שנוסעת במהירות 600 קמ"ש?

אלו שתי ליבות נפרדות, לא מדובר בליבה אחת.

פורסם
  • מחבר

אם יש לך 2 מכוניות שנוסעות במהירות 300 קמ"ש אז איך לעזאזל אתה מחשיב אותן כמכונית אחת שנוסעת במהירות 600 קמ"ש?

אלו שתי ליבות נפרדות, לא מדובר בליבה אחת.

כן אבל הם עושות את אותו התהליך? או שכל אחת עושה משהו אחר?

פורסם

את זה Windows קובע, וזה גם תלוי בתוכנה שבה אתה משתמש באותו הרגע (יש תוכנות שתומכות בריבוי ליבות, ויש כאלה שלא).

פורסם
  • מחבר

עכשיו הבנתי :xyxthumbs:

תודה לכולכם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים